Mat och dryck och annat gott

Vegetariska veckan

Nu hände det sig som så, att det i det lilla nätverket av hälsobloggare jag ”hänger” med handlar veckans tema om köttkonsumtion. (Tidigare har vi bl.a. skrivit om mellanmål och om vad hälsa är). Mitt inlägg om detta kommer inte förrän på lördag, men en liten sneak peak har väl ingen dött av!

Jag såg nämligen världens chans att utmana mig själv lite i veckan, och utmana sig vill man ju alltid göra. Framförallt om det ger lite bloggmaterial!

Så igår kväll bestämde jag mig: vecka 45 blir vegetariska veckan!

Jag ska inte äta kött på hela veckan. Så sjukt pepp på det alltså. Jag har redan tagit mig igenom både frukost och lunch utan att äta kött, hur duktig är inte jag? Det ska bli jättekul att se om orken och känslan i kroppen kommer vara annorlunda på något sätt, och framförallt ska det bli intressant att se om jag lyckas ha någon fantasi för att laga vegetariskt. Jag är så himla insnöad på maten jag äter, och den är vanligtvis verkligen inte särskilt vegetarisk… Jag har aldrig varit särskilt vegetarisk av mig, inte ens när jag var 15 och alla mina kompisar blev vegetarianer (i en vecka eller så…)

Så häng med i veckan! Kanske du ska utmana dig själv också? Testa om du kan leva utan den ljuva smaken av kött… ? 

mat

Veckans första vegetariska lunch ser kanske inte mycket ut för världen, men sjukt god var denna ”linsgryta med sting”. Att äta vegetariskt till lunch kommer då inte bli några problem, eftersom skolbespisningen på mitt jobb lagar mat med kärlek. 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  2 november, 2015 at 18:44

  Vad kul! Jag har lite tips på lager om du behöver p.g.a har ju vegetarisk vecka jämt 😀 Grytor är ju toppen, det går snabbt och en kan göra mycket till matlådor och så!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 november, 2015 at 18:34

   Åh, en gryta ska jag göra någon dag! Får spana i din blogg, du har säkert något kanonrecept där? 🙂

 • Reply
  Malin
  2 november, 2015 at 20:53

  Kul idé! Jag var vegetarian ett tag av hälsoskäl, men inte längre. Tycker oftast veggo är godare, men har dåligt med inspiration, så kanske kan man hitta lite här under veckan!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 november, 2015 at 18:35

   Ja, någon inspiration kanske jag kan bjuda på, om jag kommer på några bra grejer… Kan ju inte påstå att min fantasi är på topp alltid! 😀

 • Reply
  Fredric
  3 november, 2015 at 06:10

  Vegetariskt är fint!

 • Reply
  Camilla Lind
  3 november, 2015 at 18:01

  Så gott! Jag är inte vegetarian men äter gärna vegetariskt ibland. Ser fram emot inlägget!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 november, 2015 at 18:36

   Jag försöker också att äta vegetariskt ibland, men av någon anledning blir det ändå alldeles för sällan… Ska bli kul att testa att vara utan kött några dagar åtminstone 😀

 • Reply
  Vegetariska veckan – dag två – Träningsblogga
  3 november, 2015 at 18:33

  […] jag är fortfarande sjukt pepp på mitt experiment om att äta vegetariskt i en vecka. Har liksom redan stött på […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: