Löpning Lopp Sammanfattning

Loppsäsongen 2015

IMG_0823

Jag funderade in i det sista på att springa ett lopp i lördags, men jag var inte hundra procent sugen, så då fick det vara. Och med det förklarar jag loppsäsongen 2015 avslutad! Och då passar ju ingenting lika bra som en summering av densamma.

Totalt blev det hela tio lopp i år! Det är fler än jag sprang under 2013 och 2014 tillsammans. Även om jag bara känt mig halvnöjd med mina resultat så är faktum faktiskt att jag persade denna säsong, så visst är det tidsresultatmässigt den bästa säsongen hittills, även om det gick utför… Jag hade min topp redan på årets första lopp. Så egentligen kan jag inte vara missnöjd, men man vill ju alltid mer… Jag hade väl tänkt vara ännu snabbare i år, men det hela började ju rätt kasst med att jag var tvungen att hoppa över Göteborgsvarvet och träningen till detsamma, och det sög en hel del motivation ur mig, så jag satsade väl inte lika hårt som jag hade kunnat. Men det finns alltid saker man kan göra bättre, så med det sagt är jag ändå nöjd. Ja, jag är ju en glad motionär, ingen elitidrottare…

Säsongen började som sagt rätt trumpet med att jag var tvungen att ställa in Göteborgsvarvet pga skada. Jag var helt enkelt för otränad och vågade inte utsätta ljumsken för 21 km på asfalt. Kortare distanser började jag däremot våga mig på och sprang både VårRuset och Stafettvarvet. På VårRuset fixade jag ett pers på 5 km och Stafettvarvet var precis som i fjol en supermysig kväll tillsammans med fint folk från jobbet.

IMG_0612

När det så var dags för Göteborgsvarvet hade jag ett enormt behov av att fly staden för att inte behöva se vad jag missade. Flög således upp till Luleå över helgen och sprang ett millopp istället för halvmaraton. I regn och rusk och snö, ja snö!, sprang jag min snabbaste mil hittills, och jag kan bara ha gått på ren jäkla vilja att ta mig i mål och slippa vädret. Det var verkligen helt sinnessjukt fruktansvärt. Efteråt värmde jag mig med glögg och skumbad. Ändå i slutet av maj.

IMG_8356

Nästa lopp blev en premiär för mig på alla sätt och vis. Det var nämligen dags för trail! Första trailloppet för min del, och tjaaa, första gången jag sprang trail överhuvudtaget. Det kanske låter vansinnigt att köra ett lopp så där utan att ens ha testat på att springa på en enda stig innan, men vad vore livet om man inte utmanade sig lite ibland? Skatås Ryggar hette loppet och jag ramlade nog bara två gånger. Det var riktigt kul, och väldigt jobbigt och vore det inte för att jag ska på konsert med Håkan Hellström samma dag hade jag lätt sprungit nästa år igen.

DCIM103GOPRO

I juli vankades det semester i New York, och då passade jag på att springa ett lopp även där. NYCRuns Firecracker 5K på Governors Island på självaste 4th of July. Två varv runt en liten ö, två gånger fick jag se Frihetsgudinnan och tusen gånger hann jag tänka ”Shit jag är i New York och springer lopp!”. Det var varmt och skitjobbigt och gick ganska långsamt, men en upplevelse jag kommer att minnas.

IMG_9288

Sedan kom fyra millopp på raken. Två Midnattslopp inom loppet av två veckor, det ena i Göteborg och det andra i Malmö. Gillar Midnattsloppet väldigt mycket av förklarliga skäl, och det var kul att testa på att springa det i en annan stad än Göteborg också. Skulle någon vela mellan Göteborg och Malmö skulle jag dock inte ens hinna blinka innan jag rekommenderade Göteborg som har mycket tuffare bana men en himla mycket roligare en, och stämningen går knappt ens att jämföra.

IMG_0429

Ja, det var ju två millopp till också, men det blir ju för tjatigt om jag ska skriva om vartenda ett… Så många har det ju trots allt varit, så ja… Göteborgs jubileumslopp som var en ren pärs och Running Lights blev årets sista millopp. Avslutade med ett säsongssämsta på Running Lights.

Avrundade sedan säsongen ungefär som jag startade den; med ett 5 km-lopp. Ytterst oplanerat, men väldigt glad över att det dök upp. Det var nämligen ett välgörenhetslopp där de medverkande totalt sprang in nästan en halv miljon kronor till UNHCR. Så skall en säsong avrundas!

blogg20

Ja, det blev långt, men väldigt kortfattat.  Alla race reports från alla årets (och även tidigare) lopp hittar du här. Nu ser jag fram emot att inte springa fler lopp på ett tag, men lagom till våren är nog suget tillbaka. Då blir det Göteborgsvarvets 21 km, och kanske någon annan utmaning också. Den som lever får se!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  3 november, 2015 at 21:11

  Jäklars så du har legat i! Imponerad! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 november, 2015 at 21:32

   Hehe ja det blev en del… Och då var jag ändå tvungen att ställa in tre planerade lopp.
   Gick väl kanske lite överstyr i år! 😀

 • Reply
  Ida
  4 november, 2015 at 03:19

  Oj vilken härlig säsong!!! Har du reflekterat över att anledningen till att du inte persade mer är att det blev får många? Jag är inte alls insatt i dina lopp men återhämtning efter och uppbyggnad samt formtoppning innan brukar bara viktigt.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 november, 2015 at 11:45

   Ja, åtminstone under de sista loppen är jag övertygad om att det är anledningen… Det blev helt klart för mycket!

   • Reply
    Ida
    4 november, 2015 at 12:31

    Det beror ju på vad man har för mål egentligen. Men om att persa är målet får det inte bli för mycket. Men det hinner du nästa år ju 🙂

 • Reply
  Mari
  4 november, 2015 at 08:58

  Kul läsning. =) Jag har börjat skriva lite smått igen. 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: