Mat och dryck och annat gott

Vegetariska veckan – onsdagen

Jag tror att de flesta vid det här laget vet att detta inte är bloggen man ska till om man vill hitta storslagna måltidstips. Jag föredrar att laga mat som innehåller typ två ingredienser, som köttbullar och makaroner.

Nu när jag kör vegetarisk vecka får jag tänka om lite, men jag måste säga att det går över förväntan!

Idag ska jag slå ett slag för en creme fraiche och matlagning på det sätt jag gillar mest. Snabbt, enkelt, få ingredienser och supergott på köpet. Klassiskt o-bloggigt recept, men så gott att jag vill äta det varje dag.

Creme fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater kan vara det godaste du hittar i mejerihyllan.

IMG_0701

Min världsenklaste middag gjorde jag så här: 

 • Stekte quornbitar i olja.
 • Tillsatte grönsaker och stekte lite mer.
 • Kryddade med lite salt och peppar.
 • Tillsatte en burk (förpackning? Ni vet vad jag menar) Creme Fraiche med fetaost och soltorkade tomater.
 • Serverade tillsammans med bulgur och morötter.

IMG_0708

Ungefär lika enkelt som att göra köttbullar och makaroner, och väldigt väldigt mycket godare. Krämigt och bra, just the way I like it! Har för övrigt gjort samma fast med kyckling massa gånger förut, men med quorn blev det minst lika gott, kanske godare till och med!

Alltså den Creme Fraichen – kan komma på typ tjugofem saker till jag vill testa att göra med den.

IMG_0709

Och inte nog med att jag fick till en god och enkel middag så fick jag också riktigt bra mat i skolmatsalen på jobbet, nämligen zuccini med en supergod fyllning. Det är synd att maten inte kommer med recept! Och det är synd att jag så sällan väljer den vegetariska maten, för herregud vilka guldkorn jag redan har hittat där. Hade ju aldrig valt fylld zuccini framför kyckling- eller laxgryta om jag inte hade kört min vegetariska vecka nu.

Bra vegetarisk onsdag alltså!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Fredric
  5 november, 2015 at 06:57

  You are a veg superstar among pans and pots… 😉

 • Reply
  Mari
  5 november, 2015 at 09:46

  Men vad gott =) Tack för bra tips!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  5 november, 2015 at 12:14

  Haha, älskar din vegetariska vecka! Så roligt att läsa om dina nya upptäckter 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 november, 2015 at 20:05

   Hehe, jag älskar den också! Det är som att helt ny värld har öppnats! 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: