Länkkärlek

Den stora fredagspeppen

Precis som Katrin tycker jag att man ska leva även för vardagarna, och inte bara för helgerna, men just nu är jag inne i en period då jag så lätt blir så mycket gladare bara för att det är fredag. Förmodligen för att jag är så trött av mig just nu, så jag inte orkar göra annat än att jobba och träna på vardagarna. Då är det lite gött med helg så man hinner med annat också. Nu mina vänner, nu blir det lite fredagspepp!

Vi börjar med lite länkkärlek eftersom det finns så himla mycket bra i alla bloggar nuförtiden, och vi vet ju alla att sharing is caring. Här följer några inlägg som jag rekommenderar dig att kolla in idag.

SONY DSC

 • Alexandra tipsar om ett glutenfritt bananbröd, som verkar både gott och ganska lätt att göra, så det ska jag nog testa. Kanske i helgen när jag har lite extra ork?
 • Kari påminner om att många frilufts- och sportkläder är fulla med gifter. Något jag i princip aldrig tänker när jag köper nya sådana kläder, måste verkligen skärpa mig på den punkten.
 • Emmi som för tillfället bor i Barcelona listar några jämförelser mellan Spanien och Sverige. Eftersom jag är en liten Spaniennörd tycker jag att allt Emmi skriver om sitt liv i Barcelona är otroligt intressant, och jag känner igen mig i mycket från den tiden jag själv pluggade i Spanien.
 • Malin har gjort smoothie med Brämhults rödbetsjuice. Själv är jag inte så förtjust i just den rödbetsjuicen, den smakar liksom för mycket… ehh… rödbeta… Men färgen blev så tjusig, så jag funderar på att testa i alla fall!
 • Mari skriver om psykisk ohälsa. Så starkt av henne att dela med sig, och ett så viktigt ämne att uppmärksamma!

Och så några andra fredagspeppiga grejer som gör mig glad: 

 • Ligger helt i fas på jobbet och det gör att det är lite extra roligt att åka dit om morgnarna. Jag snyftar av tanken på att snart lämna elever och kollegor, samtidigt som jag är så sjukt pepp på att få börja på mitt nya jobb snart.
 • Funderar på att slå till på stort och köra glöggpremiär i helgen.
 • Trots att kranvattnet i kommunen där jag jobbar är odrickbart och trots att jag innan jag visste det drack otaliga koppar kaffe så har jag inte blivit sjuk och är galet glad över att jag bor i Göteborg och inte behöver koka mitt vatten varje gång jag blir kaffesugen (eller vattensugen för den delen).

  FullSizeRender

 • Nästa vecka ska två av mina spanskgrupper äntligen göra film av Rödluvan och Askungen. Egentligen brukar jag inte låta dem göra det förrän i nian, men eftersom jag ska byta jobb bara måste jag ju få hinna göra detta med dem… Ofta blir filmerna så himla bra, och det är en av mina favoritgrejer att göra på spanskan!
 • Jag har inte fått träningsvärk de senaste gångerna jag har styrketränat, vilket väl är lite trist, men samtidigt ett tecken på att det går åt rätt håll med det där.
 • Några elever uppmärksammade mig på att jag har 8000 views på en video på YouTube. ”Shit, du är typ kändis!” Också en spanskagrej: om du vill lära dig spansk grammatik kan du följa mig där!
 • Är man glad på jobbet är man glad typ jämt, och det är mitt mål nu för sista tiden på mitt nuvarande jobb!
 • Ikväll ska jag testa att laga något nytt vegetariskt. Sjukt pepp!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  6 november, 2015 at 12:45

  Haha, faktiskt var det så, att när du la upp din video här på bloggen så fastnade jag ett bra tag på din you tube-kanal och då just i spanskaklippen. Otroligt pedagogiskt 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  6 november, 2015 at 13:30

  Tack för länkningen, sötis! 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  6 november, 2015 at 14:23

  Tack för peppen och länktips! Perfekt när man sitter på ett stillastående tåg!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 november, 2015 at 13:51

   Vsg för pepp och länktips! Tänkte att jag ska börja försöka länktipsa lite oftare, det finns så himla mkt trevligt att läsa om ute i bloggvärlden 😀

 • Reply
  Mari
  6 november, 2015 at 17:29

  Men vad glad jag blir, Tack <3

 • Reply
  Katrin
  6 november, 2015 at 17:48

  Tack för länk till mitt inlägg, skoj!
  Härlig fredagspepp du bjuder på, märks så tydligt det du skriver att du är pepp. Grym energi helt enkelt, tack 🙂

 • Reply
  Alexandra - starkochglad
  6 november, 2015 at 17:54

  Tack för link-love, gulliga du! 🙂 Ha en finfin helg!

 • Reply
  Ida
  6 november, 2015 at 23:16

  Tack för fredagspepp och bra länktips. Nu blev jag sugen på glögg och lussebullar 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 november, 2015 at 13:53

   Åh, jag tog mig aldrig till bolaget för att köpa glögg, så premiären får väl bli en annan helg… Fast nu blev jag sugen igen! Och ÅH, lussebullar!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: