Löpning

Sunday Runday, Sunday Funday

Jag kan knappast påstå att söndagen är min favoritdag, men denna var nog ändå nästintill perfekt. 

Den startade med en lagom lång sovmorgon, god lång frukost (när jag t.o.m. kokar ägg, då är det lyxfrukost för mig), samtal med pappa och lite repris av ”Så mycket bättre”. Sedan ville vän ha med mig på konstmuseum, men jag lyckades styra om det hela till motionsslinga i Skatås istället.

Vädret var helt magiskt, och extra magiskt när man tänker på att det är så här mitt i början av november. 11 grader och sol, det bara fanns inte att inte dra till Skatås.

Vi tog en 5 km lång powerwalk: motion, samtal och fint väder på en och samma gång. Svårslaget! Som lite grädde på moset satte vi oss på fiket i Skatås en stund efteråt. På uteserveringen. I november!

IMG_2586 IMG_2588

Fylld med ny energi i form av maffig chokladkaka, festis och kaffe kände jag att jag nog ville springa lite också innan jag gav mig av hemåt. Sagt och gjort. Sade hejdå till vännen, och gav mig ut i motionsspåret igen.

IMG_2591 DCIM132GOPRO

Det började bli lite senare än jag hade tänkt, och mörkret kom snabbare än jag trodde. Det gjorde att jag fick ganska bra fart i benen. Är ju inget fan av mörker och framförallt inte ensam i ett motionsspår. Det var lite ruggigt just innan lamporna tändes, men det var samtidigt så himla skönt och jag bara flög fram.

Jag hade en ny spellista i lurarna och kände att det enda jag behövde här i världen just där och då var ett upplyst motionsspår och bra musik. Runner’s high på hög nivå! Är det en sak som är jäkligt bra med denna årstid så är det ändå att löpningen går så mycket lättare än annars. Att andas denna friska luft och vara ute i naturen (utan att behöva vara rädd för ormar, för det är väl för kallt för dem nu?) är fanimej nästan magiskt.

IMG_2647

IMG_2658

Tio kilometer senare var jag hemma, gott mör efter en fantastisk dag där benen fått ta mig fram 15 km. Det var ett tag sedan jag sprang en hel mil, och det var underbart.

Det var exakt sådana här turer jag längtade efter, då när jag var så där kräkless på alla lopp jag sprang var och varannan helg under hela hösten. Det är så här det är när löpningen är som bäst!

Och på köpet fick jag socialisera mig, suga i mig dagsljus, sitta på uteservering och se solnedgången. Bättre blir det fasen inte en söndag i november.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Giggi Aspviken
  8 november, 2015 at 19:18

  Låter som en riktigt bra dag.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 november, 2015 at 19:30

   Det var den! Hoppas ni hade en fin dag ni också. Hörde att ni startade dagen med en löprunda igår, gött det!!

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  8 november, 2015 at 21:09

  Perfekt dag! 🙂

 • Reply
  Camilla Lind
  8 november, 2015 at 21:50

  Nej, bättre än så där kan det knappast bli! Härligt!

 • Reply
  Rund är också en form!
  8 november, 2015 at 22:11

  Vilken härlig dag! 🙂
  På tal om ormar. Du har inte läst din instagram än va…..? (Idaaspens). *harkel* Förlåt om jag förstör din illusion… 😮 😉

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 november, 2015 at 22:28

   Läste nu… och alltså… VAFAAAAAAAN. Nu får de väl skärpa sig. Det är min tur att springa i skog nu!!! De kan väl krypa ner i sina hål och ta vinter. Suuuuuuck.

 • Reply
  Mari
  9 november, 2015 at 11:18

  Kärlek på sådana dagar =)

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  10 november, 2015 at 22:26

  Tack för att du är så inspirerande och glad! 🙂 Blir happy av att läsa dina inlägg, stort plus! Och dessutom blir jag också sugen på att springa i Skatås, också stort plus!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: