Mat och dryck och annat gott

Vegetariska veckan – att äta ute

Jag var ju ut i fredags, och det innebar förutom en och annan Ginger Joe också att jag skulle äta någon slags middag. Inga problem – i vanliga fall.

Första stället vi gick till, Hotell Pigalle, hade ett extremt skralt utbud av vegetariska rätter på menyn. Det jag hade att välja på var Säsongens grönsaker som visst skulle passa bra som tillbehör, eller någon slags grillad rotselleri. Rotselleri för 135 spänn!? Eeeh, nej tack!

Vi traskade istället vidare till Dubbel Dubbel som vännen ätit på många gånger. När vi skulle beställa var vi nära att ta en salig blandning av allt möjligt som man alltså skulle dela på, men då kom vi på att jag är vegetarian och utbudet förändrades drastiskt. Här hade jag väl i alla fall en tre-fyra rätter att välja mellan, och visst… min ostronskivling smakade helt okej, men vad jag suktade efter vännens räkor…

IMG_2498

Slår därmed fast att det svåraste under min vegetariska vecka var att äta ute. Det måste vara så innerligt tråkigt att vara vegetarian och gå ut och äta på restauranger med sådant här halvkasst utbud. Sedan finns det förstås massa restauranger som är grymma på vegetariskt, men det är ju kanske inte alltid man har tid/lust att göra massa efterforskning innan man går ut och äter, och ens vänner har ju kanske andra preferenser på restauranger.

Ja, klurigt att vara vegetarian i restaurangsvängen! Säger jag efter att ha försökt en enda gång… Och ja, Dubbel Dubbel hade ju ändå en del vegetariskt på menyn, men alltså, man är ju van vid att kunna välja och vraka av allt!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  hopihopi
  8 november, 2015 at 12:56

  Nu är jag inte själv vegetarian, men håller med om att utbudet på restauranger ibland är värdelöst. Det är alltid bara ”grönsallad” eller sen den där evinnerliga pastan. Inte så att det skulle finnas quorn, soja, tofu.. Det är liksom bara grönsaker och nån form av kolhydrater.

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  8 november, 2015 at 13:53

  Ja, det är verkligen det knivigaste med att vara vego. Ofta går det dock att fixa och trixa lite, ta bort kött från vissa rätter o.s.v. Igår hade jag där emot en riktigt äta-ute-besvikelse. Beställde vegoburgare, såg framför mej en redig hamburgare med bröd och tillbehör. Vad jag fick? Ett berg ruccola, tomat och lite andra grönsaker med en torr, liten vegoburgare på toppen och så lite dressing 🙁

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 november, 2015 at 18:48

   Näää vad tråkigt! Vegoburgare borde man väl kunna göra minst lika bra som en vanlig hamburgare. Kasst!

 • Reply
  raniamaria
  8 november, 2015 at 16:18

  Svar: Ja visst är det vackert? Ser verkligen fram emot första snön! Åh ja det förstår jag, har ju bott i Gbg och där blir det ju mest slask och sörja 🙁 Hoppas du har möjlighet att åka uppåt (kanske har du släkt kvar?) under vintrarna! Där uppe är det ju verkligen riktigt fint om vintern (är själv från Malmberget).

 • Reply
  Susanne
  11 november, 2015 at 15:12

  Jag har en kompis som är vegan, fast han håller sig till vegetarian när han äter ute för annars finns det verkligen inte mycket att välja på.
  Iaf så skulle vi ut och äta i somras. Vi hittade en uteservering som såg trevlig ut och frågade om de hade något vegetariskt: Ja räksallad blev svaret. Om du går på det hade du kunnat äta räkorna 🙂 Vi letade upp ett annat ställe.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 november, 2015 at 08:35

   Hahaha jag dör så roligt! Fast sjukt. Alltså det var faktiskt det sjukaste.

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: