Löpning

Lista om löpning

Frida bjöd på en lista om löpning, och kan det finns något annat än att fylla i den själv? Eh, nej! Lista! Löpning! Bästa som finns! Här är mina svar om min löpning. 

Vilken typ av löpare är du?
Ibland har jag försökt att träna upp snabbhet och så där, men neeej… Jag är egentligen en äkta njutspringare! Försöker att låta det gå långsamt, men ibland glömmer jag bort det, och det är det inte alls lika njutbart.

Hur länge har du löpt?
Lite drygt två år.

Hur mycket löper du per vecka?
Just nu kör jag fokus på styrka, så det blir inte så mycket löpning som jag egentligen vill. Men minst ett pass i veckan i alla fall. Om någon månad när det är dags att börja träna för Göteborgsvarvet blir det desto mer…

DCIM132GOPRO

Vilket är ditt “feelgood” tempo?
Just nu ligger nog km-tiden på ungefär 5:40 när jag tycker att det är bekvämt. Ibland chockar jag mig själv och lyckas springa skönt snabbare än så. Det är gött!

Vad måste du ha med dig på ett pass?
Mobilen och något för läpparna är mina måsten. Ofta tar jag med mig min GoPro-kamera också, för det är kul att fota lite efter vägen. Det är också väldigt sällan jag lämnar min löparklocka hemma. Allt (förutom klockan då) förvaras i världens bästa uppfinning Flipbelt.

IMG_8574

Varför springer du?
Det började med att jag inte orkade någonting och insåg att jag borde göra något åt det. Nu springer jag mest för att jag tycker att det är så himla härligt.

Hur ofta köper du löparskor?
Alldeles för ofta, let’s leave it at that.

Var/hur handlar du din löputrustning?
Var den än visar sig och jämt och ständigt.

Dygnets bästa springtid?
Ett par timmar efter lunch fungerar jag bäst. Aldrig på morgonen, finns inget krut i benen då. Kvällslöpning är också mysigt!

DCIM126GOPRO

Hur ofta tävlar du?
I år tävlade jag alldeles för ofta, typ varannan helg när det blev som mest. Det förtog lite glädjen i att springa lopp, så nästa år tar jag det nog lugnare. Nästa års fokus är halvmaran på Göteborgsvarvet, och jag ska nog inte boka in någonting annat på ett bra tag.

Vilken är favoritdistansen?
Det varierar verkligen från månad till månad. Just nu tycker jag milen känns riktigt skön. Femman är bra, för det går snabbt. Tävlingsmässigt ser jag nu verkligen fram emot att träna upp mig för halvmaran.

Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött?
Ibland kör jag med ”det måste vara jobbigt för att man ska bli bättre”. Nu tror jag i och för sig inte att det är helt sant, men det funkar på mig…

Springer du helst i grupp eller ensam?
Ensam. Det är ju nästan därför jag springer, för att det är så himla gott att bara vara i mina egna tankar.

Hur återställer du dig efter ett långpass?
Det var längesen jag sprang längre än en mil, så jag minns inte riktigt… Längtar dock efter att börja springa långpass igen, och ta reda på det!

Vilken snabbhetsträning föredrar du?
Fartlek är kul. Det hör man ju på namnet. Jag känner också en enorm hatkärlek för backträning, särskilt i världens bästa backe Ormbergsbacken (där jag trots namnet aldrig har stött på en orm). Belöningen är så härlig när man kommer upp till toppen och får utsikt!

DCIM120GOPRO

DCIM126GOPRO

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Matsdotter
  11 november, 2015 at 13:52

  Kul att få läsa dina svar också 🙂 Du tävlade minsann mycket i år! 😀

 • Reply
  hopihopi
  11 november, 2015 at 14:19

  En lista om löpning, ja tack! Den lånar jag!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  11 november, 2015 at 14:46

  Något för läpparna? Stannar du liksom och smetar på det mitt i passet? Jag har bara telefon och nycklar. Helst hade jag inte ens haft det men det är ju bra att komma in i huset efteråt…Telefonen är livsnödvändig för att ringa taxi när man kommit vilse och ta fula selfies i väntan på taxin… Ja också en klocka också förståss. Det som inte finns registrerat och mätt, det har aldrig hänt…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 november, 2015 at 16:26

   Haha nja alltså jag använder det nog väldigt sällan ändå… Fast det är liksom som att läpparna blir torra om det inte finns där just in case… Ungefär samma som att jag alltid blir kissnödig när det inte finns någon toalett i närheten! 😀

 • Reply
  Hanna
  11 november, 2015 at 19:24

  Kul lista. Gör den nog under veckan. 😀

 • Reply
  Fredric
  12 november, 2015 at 06:14

  Ett år är inget år, två år är en tradition… 😉

 • Reply
  Mari
  12 november, 2015 at 08:38

  Kul läsning =)

 • Reply
  En lista om löpning | hopihopi
  12 november, 2015 at 09:16

  […] ännu fler roliga listor att fylla i. Hittade den här hos Träningsblogga, ursprungligen är den härifrån, självklart vill jag också […]

 • Reply
  Annika Larsen
  12 november, 2015 at 13:32

  Kul, kanske också ska göra en lista ?

 • Reply
  En lista om löpning! | Rund är också en form – Trail & Träning
  12 november, 2015 at 20:36

  […] vet att flera har svarat på den här listan (bl.a. Ida, Charlotta och Johanna), innan jag fick tummen ut att anta utmaningen. Men om någon inte har […]

 • Reply
  Maria Lavestedt Segeblad
  13 november, 2015 at 22:07

  Oh vilken rolig lista!! Får man sno den till sin egen blogg?

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: