Styrketräning

Frustration och styrketräning

Idag har jag varit på riktigt dåligt humör. Jag har varit frustrerad över grejer på jobbet, något som har lett till gnällighet och grinighet inför kollegor (dock inte inför elever, tror och hoppas jag). På morgonen var jag förbannad över att jag var tvungen att vänta sju minuter på bussen och det var kallt ute. Jag var arg för att jag inte kunde gå och äta lunch förrän 12.30. Ja, osv osv. Sådana dagar har man förstås ibland.

När det så var dags att lämna jobbet för att åka och träna med PT var jag lite irriterad över det, för jag ville bara åka hem och dra täcket över huvudet. Men så fort jag kom till gymmet släppte det, jag fick fokusera på träningen och då kändes det mesta bra igen. Så där som träning gör med en.

Vi körde som vanligt en hel del överkropp, men idag klämde vi även till med lite benpress och annat gott. Det skakade rätt gott i kroppen efter detta pass. Det är så himla lustigt, häromdagen var jag ute och sprang i 2,5 h och av någon anledning var det idag, efter trettio minuter med PT, som jag var tvungen att sätta mig ner och kippa efter andan efteråt. Man blir bra på det man tränar, antar jag, och löpningen har ju fått ta en rätt stor del av den goda träningskakan.

Men det går absolut framåt med styrkan också. Det är bra att ha en PT som har koll på läget och påminner en om att man gör framsteg, för det känns faktiskt rätt ofta som att jag bara står och stampar på samma ställe…

blogg35

Det känns alltid bättre efter träning! Än så länge har jag aldrig ångrat ett träningspass, och har svårt att föreställa mig att jag någonsin kommer göra det.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Maja
  18 november, 2015 at 21:23

  Sånna dagar vill som man bara vill ta slut, och så åker man och tränar och känner sig som en helt ny människa!

 • Reply
  Maja
  18 november, 2015 at 21:26

  Såna dagar har jag också, och efter träning så känner allt som bort glömt!

 • Reply
  Camilla Lind
  19 november, 2015 at 05:33

  Ja, vad skulle vi göra utan träningen 🙂 Den är så himla bra på att göra så att vi mår bättre både själsligt och kroppsligt!

 • Reply
  Fredric
  19 november, 2015 at 10:11

  Aha, så det är nu när du ska sluta på jobbet som dina äkta känslor för de kära arbetskamraterna kommer fram 😉 Sopade för övrigt till med 45,5 km före frukost idag, bara så att så… 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 november, 2015 at 08:29

   Haha, precis, nu kommer alla känslor upp till ytan 😉 Fast nej, jag hade nog bara en dålig dag 😀
   Grymt med 45,5 km före frukost, det har jag aldrig lyckats med, haha.

 • Reply
  Helena
  19 november, 2015 at 13:47

  Lyxigt med PT! Säkert väldigt roligt också.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 november, 2015 at 08:29

   Det är jättekul! Och SÅ lärorikt för en träningsrookie som mig 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: