Länkkärlek

Det här med länkkärlek

Jag såg en diskussion på Facebook häromdagen (kanske häromveckan, vem håller reda på tiden?). Det var en diskussion angående bloggande, och att är inte folk sämre på att länka andra bloggar nuförtiden? och någon undrade är det att man inte vill ”ge bort” sina läsare?

Jag har tänkt på det där litegrann, och jag älskar verkligen när bloggare tipsar om andra bloggar. Det är ganska svårt att hitta i (tränings)bloggdjungeln, och när ens favoritbloggare tipsar om andra, då hittar jag nästan alltid någonting nytt att läsa, och att läsa bra bloggar ger mig alltid mer inspiration till min egen blogg så det är liksom win-win hela tiden. Och när jag själv blir länkad och får en liten boost i trafiken blir jag alltid så där larvigt lycklig som några extra klick gör med en…

Nu vet jag inte alls om det var den där facebookdiskussionen som gjorde det, men kort efteråt drog storbloggar som Träningsglädje och Trend o träning till med inlägg där de tipsade om favoritbloggar. Det som gjorde mig så himla glad med båda de inläggen var att de inte bara tipsade om andra storbloggar, utan om helt vanliga människors bloggar, if you get my drift

Med det sagt så har jag bestämt att jag ska bli bättre på länkkärlek! Jag tror att jag är ganska bra på det redan, men bättre kan man alltid bli på allt här i världen. Nu är ju inte min blogg jättestor och de som får länkar av mig får förmodligen ingen jätteboost i trafiken, men kärlek är alltid trevligt ändå tänker jag!

SONY DSC

Länkkärleken denna fredag tillägnar jag alla tjejer i ett litet i-uppstarts-groparna-nätverk som ännu är namnlöst, men som jag har bra bloggdiskussioner med på facebook och med vilka jag varje vecka bloggar om ett bestämt tema. T.ex. har vi skrivit om köttlarmet, vad hälsa är och nu senast om vad som står högst upp på ens bucket list.

Charlotta Sofia har jag följt sedan jag började blogga, då det visade sig att hon och jag var typ exakt likadana! Hade precis börjat springa båda två, och kämpade på med våra rundor. Är desperat beroende av denna blogg och lider om det går en dag utan inlägg.

Camilla började jag följa i somras, tror jag det var. Camilla har gjort en jäkla resa alltså, och i bloggen får man följa henne ”Genom dalar och toppar, springtävlingar och gymredskap.”

Helena, Clara, Maria, Ida, Anna och Victoria har jag alla hittat genom vårt nya nätverk. Det här med att nätverka alltså, vilken grej! Det finns så många bloggar där ute som jag inte har hittat, men nu har jag i alla fall hittat dessa. Värda ett klick eller tjugofem allihopa!

Annika sprang jag på när vi båda var på Blogger Boot Camp i våras. Precis som hos alla andra jag länkar idag blir det mycket träning och hälsa där, förstås. Klick klick.

Malin har jag ingen aning om när jag började följa, men hon har också hängt med ett tag. ”Av glädje, i balans, med energi” är bloggens undertitel och det säger väl allt.

Erika hittade jag också i somras, tror jag, genom bloggutmaningen #uppochhoppaijuni. Driver eget företag inom träning och hälsa.

Annika med bloggen Clean Eating by Annika bjuder bl.a. på riktigt fina matbilder, med tillhörande recept förstås. Annika lade om sin kost och började träna och gick med det ner 40 kg på ett år! Imponerande, säger jag!

Emma är också relativt ny i bloggbekantskapskretsen. Emmas blogg FIT by Emma Hå beskriver hon med orden ”En träningsblogg om löpning, fitness, god mat, periodisk fasta och vackra träningskläder.”

Med det sagt önskar jag er alla en happy Friyay och en fin helg. Har du lite tid över så har du en massa ny läsning att gå igenom, om du nu inte redan följer alla de här bloggarna förstås!

 

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  20 november, 2015 at 10:52

  Åh, så fint av dig! Tusen tack! ♥

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  20 november, 2015 at 10:54

  Men åh vad du är gullig! 😀 Härmed lovar jag mig själv att också bli bättre på länkkärlek ;D

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  20 november, 2015 at 10:57

  Puss på dej! <3

 • Reply
  Uppochhoppa
  20 november, 2015 at 11:09

  Suveränt! Länkkärlek är verkligen att vilja varandra väl. Så himla tokigt att snåla med länkar, finns liksom ingen anledning att låta bli.

 • Reply
  Reach Your Goal
  20 november, 2015 at 11:27

  O länkkärlek är härligt. Minns att jag för länge sedan hade en länklista på startsidan, alla hade verkligen det då på sina bloggar 2006-2008 där omkring. Ofta så jag hittade nya bloggar då, det var ett sätt att visa vilka bloggar man själv läste. Synd att det försvunnit. Fast numera läser jag så många bloggar så skulle bli en lång lista att föra in igen, men bör nog bjuda på ännu mer länkkärlek i bloggen fortsättningsvis för att kompensera den där listan som var så bra 😉 Och ja du är ju riktigt bra på länkkärlek, har hittat till flera roliga och inspirerande inlägg via din blogg 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 november, 2015 at 10:26

   Det är lite trist att såna listor har försvunnit! Jag känner att länkkärlek är jätteviktigt för att jag ska hitta bra läsning, hur gör man annars? 😀

 • Reply
  Ida
  20 november, 2015 at 11:36

  Alltså jag tänkte på det här igår. Att du är bra på det som länkar till bra inlägg och andra bloggar. Jag inspirerades av det och har funderat på hur jag ska kunna göra något roligt av det. Jag kan definitivt bli bättre på det här och ska ta tag i det. Tack för länkandet 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  20 november, 2015 at 12:25

  Nej men hjälp att man ens tänker så! Att inte vilja dela med sig av länkar i rädsla för att ”ge bort” sina läsare. Galet om du frågar mig. Gillar tips om nya bloggar. Jag är dålig på att göra rena länk-kärlek-inlägg men det är mest för att jag tänker att alla som läser min blogg redan läser mina favoriter. Men det är klart att så är det ju inte alltid! Jag ska bli bättre på att dela med mig och jag är glad att du är så flitig på att göra det!

 • Reply
  Fredric
  20 november, 2015 at 12:36

  Jag är inte mycket för varken storbloggar eller deras favoriter. Det är för mycket ”jag är stor, du är liten”, ”jag gillar vissa, men inte alla”. Försöker se varje persons nyanser och skönhet, vilket för mig är både intressant och givande. Sedan upphör jag inte att vara nyfiken på varför kvinnor så kategoriskt är intresserade av andra kvinnors bloggar (ovan: 13 kvinnor, 0 män), ett fenomen jag sett de senaste åren, oavsett om de är singel, relation eller gifta. Det kanske en sådan humanist- och språkatlet som du kan svara på? 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 november, 2015 at 10:30

   Jadu, jag kan väl bara svara för mig själv och det är av den enkla anledningen att jag inte hittat bloggar av män som jag har fastnat i.
   Du får gärna tipsa om du har några!

   • Reply
    Fredric
    21 november, 2015 at 12:09

    Letade runt lite och hittade några på marathon.se, springlfa.se och runnersworld.se. Attraheras inte av någon av bloggarna på dessa sidor. I övrigt ganska tunt. Skulle kunna vara så att bloggfenomenet mestadels är ett kvinnligt fenomen och att de ofta skriver bättre än män?

    • Reply
     Träningsblogga - Ida
     21 november, 2015 at 12:43

     Det ligger nog absolut något i att det är ett kvinnligt fenomen. Tycker det är lite trist och skulle gärna hitta fler män i bloggosfären.
     En jag tycker skriver riktigt bra är i alla fall Johannes: http://komigenjohannes.com/

 • Reply
  hejaerika
  20 november, 2015 at 12:41

  Jag tycker framför allt DU är jätteduktig på att länka och tipsa om andra bloggar! Jag har också hört att vissa tycker att bloggare blir sämre på att länka, men jag tror och tycker att det mest gäller de större bloggarna. Jag tänker precis som du – att klart man vill tipsa och eventuellt ge andra nya läsare. Bara för att någon som läser min blogg hittar din betyder det ju inte att dom automatisk slutar läsa min liksom. Länkkärlek är guld!

 • Reply
  Matsdotter
  20 november, 2015 at 13:20

  Länkkärlek <3
  Jag älskar också tips hos andra bloggare, för hur hittar man annars till nya bloggar? 🙂 Här har du ju en hel lista med bloggare jag aldrig stött på tidigare. Ska spana in direkt!
  Jag blir så nyfiken på det där nätverket, har sett några bloggar som skrivit om det och att ni har vissa teman. Vad är det för nätverk? 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 november, 2015 at 10:31

   Det är väldigt väldigt nytt och inte så uttalat vad det är än 😀 Än så länge är vi väl mest ett gäng bloggare som har en grupp på facebook typ 🙂

 • Reply
  Anna Lissjanis - Trend o träning
  20 november, 2015 at 13:32

  Kul att läsa dina bloggtips. Jag hade faktiskt inte sett inlägget på Facebook, men precis som du älskar jag bloggkärlek och nya lästips. Tack för dina och ha en riktigt fin helg! 🙂

 • Reply
  Malin
  20 november, 2015 at 17:54

  Men alltså, vi var alltså fler i nätverket som var på BBC? Dig vet jag att jag hittade då, men Annika hade jag missat! Maria tror jag att jag träffade på BBC Mamma 2014… Världen är liten 🙂 Tack för länk!

 • Reply
  Maria Lavestedt Segeblad
  20 november, 2015 at 20:27

  Tack för länkkärlek!! Jag har blivit bättre på det senaste månaderna och försöker lyfta bra inlägg hos bloggar som gör mig nyfiken på mer. Din är absolut en sån blogg!! Det är alltid trevligt med kärlek som du säger <3

 • Reply
  Freja
  20 november, 2015 at 23:07

  Hej! Har nyligen hittat hit till din blogg och måste säga att jag fastnade direkt 😀 jag tänkte höra om du skulle kunna skriva ett inlägg om hur man börjar springa och fortsätter vara motiverad och inspirerad. Jag har tränat mycket styrka och gått på olika pass, men har svårt att motivera mig just när det gäller utomhuslöpning. Jag tycker dock att det är en himla bra träningsform och skulle verkligen vilja tycka om det, så jag tänkte höra med dig om hur man ska tänka, några tips och kanske ett bra träningsupplägg just i början för att komma igång?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 november, 2015 at 10:33

   Hej Freja! Vad glad jag blir att du har hittat hit, välkommen!
   Ett sådant inlägg skulle jag absolut kunna skriva, det är alltid kul att skriva efter önskemål! 🙂 Håll utkik under veckan som kommer så ska det nog kunna dyka upp något!
   Hoppas att du har en fin helg!

 • Reply
  Mari
  21 november, 2015 at 08:24

  Mm, du har helt rätt. Mer sådant åt folket =)

 • Reply
  Linnea
  22 november, 2015 at 22:09

  Håller helt med dig och man blir ju så glad av länkkärlek!!

 • Reply
  Julia
  23 november, 2015 at 18:59

  Vad kul att hitta till din blogg! Jag är också en Göteborgs-tränings-bloggare, vi är några stycken ? Följer också Emma Hå men ska verkligen kika in på de andra länkarna ihop med kvällsgröten ?? kul med tips och tack för dom ???

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: