Utomhus

Frostig lördag i Redbergsparken

21 november, 2015

Nu ska jag skriva en sak, och jag lovar att jag inte ljuger när jag skriver det. Okej? Åh, vad det är skönt med lite kyla äntligen! Jag vet inte vad det är, men jag gillar det. Nu kan jag i och för sig meddela att dagens kyla är runt -1, och när vi pratar -20, då tycker även jag att det är lite överdrivet och kan bryta ihop.

Dagens väder är enligt mig det perfekta för löpning. En minusgrad och sol. Svårslaget! Nu blev det trots detta inte löpning idag, men väl en promenad.  Jag passade på att dra på mig fleecejacka, mössa och lite mer, ta min kamera och traska upp till en närliggande park.

SONY DSC SONY DSCSONY DSC

Medan ungefär hela resten av Sverige utlovas snö, till och med Skåne (!), så verkar det som att vi här i Göteborg får nöja oss med frost. Man tager vad man haver, tänker jag och fotar lite sådant.

Det är riktigt gott att komma ut litegrann och njuta av luft. Jag är en typisk icke-promenerande människa som kan tycka att promenader är helt meningslösa. Varför gå när man kan springa? Helt dumt tänkt ju, och jag börjar bli bättre på att tänka på att promenader också är bra. Jamen, det där med njuta av luft! Och tycker jag ändå att det känns lite meningslöst är det bara att ta med kameran, och då har promenaden plötsligt ett annat syfte. Jag är så lättlurad alltså.

SONY DSC

 

Nu blev det plötsligt mycket vädersnack här i bloggen, får be om ursäkt för det, men jag är faktiskt svensk och svenskar har en tendens att prata mycket om vädret. Det bara är så! Hursomhelst, på tal om vädret: hoppas att det kan vara så här ett tag, att det kan få vara lite bra väder på helgerna när man har möjlighet att ta sig ut i dagsljus. Jag känner mig redan alldeles svältfödd på ljus, och det är bara november…

DCIM132GOPRO

Nu blir det strax till att packa träningsväskan, köra ett pass Bodypump och ikväll ska jag ut och roa mig kungligt med konsert och säkert en öl eller två.

Hoppas att du också har en fin lördag med lite solsken (eller snö!). 

 

15 Comments

 • Reply Anna (orka mera) 21 november, 2015 at 16:09

  Kan bara hålla med. Kallt och krispigt är miljoner gånger bättre än skånskt (och göteborgskt) regnrusk! Så gott!

 • Reply Rund är också en form! 21 november, 2015 at 17:21

  Nja, +14 grader och sol är det optimala löparvädret! 😉
  Men jodå, jag håller med dig ändå, ett par minusgrader är inte heller helt fel. Ett par cm ny, knarrande snö och löprundan blir lite extra magisk. 🙂

  Kram M

  • Reply Träningsblogga - Ida 22 november, 2015 at 18:44

   Hehe, 14 grader är alldeles för varmt för en norrbottning 😉 Eller nej, det är rätt gott väder det också!

 • Reply FIT by Emma Hå 21 november, 2015 at 20:23

  Men eller hur visst är det grymt med lite vinter? 😀 Jag var ute och gick två timmar igår bara för det var så gött ^^

  • Reply Träningsblogga - Ida 22 november, 2015 at 18:45

   Underbart! Till och med jag som egentligen inte är så mkt för promenader tycker att det är rätt nice i kallt väder! 😀

 • Reply Hanna 21 november, 2015 at 23:25

  Visst är det härligt med lite vinter. Jag längtar efter att få gå ut och fota vinterbilder.

 • Reply Ida 22 november, 2015 at 05:48

  Jag är en riktig soldyrkare. Men jag älskar vinter också om den är bra. Snö och va 5 minus är grymt. Så jag förstår dig 🙂

  • Reply Träningsblogga - Ida 22 november, 2015 at 18:46

   Hehe, ja jag älskar också solen. Och vintern. I typ en vecka 😉

   • Reply Ida 22 november, 2015 at 18:48

    För min del går den bra om jag slipper slasket. Jag älskar till och med att skotta snö om det inte är för stor yta 🙂

 • Reply Mari 22 november, 2015 at 15:26

  =) En underbar dag. Fint! Solen verkar ha strålat på de flesta ställen i Sverige, så underbart för att vara i November =

  • Reply Träningsblogga - Ida 22 november, 2015 at 18:47

   Ja, alltså det har ju varit så fint väder hela den här hösten! Det är man verkligen inte bortskämd med i vanliga fall. I alla fall inte i Göteborg 🙂

 • Reply qvinna2015 22 november, 2015 at 23:01

  Promenera som är så skönt. Hela tiden. Att springa är jobbigt men skönt efteråt.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: