Löpning Nybörjarlöpning

Vad behöver man för grejer när man springer?

Hur börjar man springa? Del 4.

Jomen, har man inte hört i alla tider: ”Det enda man behöver är ett par skor!”?

Och visst är det ju egentligen så, man behöver ju inte så mycket mer, fast det beror ju på hur man ser på saken. Det blir ju lite roligare med en del andra grejer också, och då blir det kanske lättare att ta sig ut och är det inte så att man behöver dem då? Nej, kanske inte, men jag tänkte ändå lista några grejer som jag vill ha i mitt springande liv.

 • Kompressionsstrumpor
  Vet inte alls om de hjälper (eller stjälper), men jag känner mig alltid snabb och snygg i mina kompressionsstrumpor, så då är det värt.DCIM132GOPRO
 • Löparklocka
  Det är lite kul att ha koll på hur snabbt och långt man springer. Jag började med att använda appen Runkeeper, men ju mer jag sprang desto mer kände jag att jag inte klarade mig utan en klocka. Köpte då en av de billigaste på marknaden; Garmin Forerunner 10. Den kostar runt tusenlappen, är väldigt basic, men funkar bra.
 • FlipBelt 
  Kan inte ens minnas hur jag sprang innan denna relativt nya produkt kom. Har hyllat mitt FlipBelt förut och hyllar det igen. Det är liksom ett tygbälte som man sätter runt midjan, däri ryms allt man behöver ha med sig på rundan: mobil, visakort, lypsyl, nycklar etc. Man kan till och med få plats med en liten vattenflaska om man är törstig av sig. Otroligt bra!IMG_8574
 • GoPro
  Sjukt onödig produkt, GoPro-kameran, men så himla kul. Det är ju knappast en hemlighet att jag tycker det är roligt att fota springbilder, det finns t.ex. rätt så många i bloggen, och den lilla GoPro-kameran gör det extra kul. Ska skriva ett eget inlägg om den, men kort sagt: den är bara lite större än en tändsticksask, ryms också i FlipBeltet och den kan ta självutlösarbilder i all oändlighet typ.
 • Tajts
  Tajts kan man inte ha för många av. Olika färger, olika märken, olika modeller. Jag kan alltid motivera ett nytt tajtsinköp. Tragiskt men sant. Och okej, detta gäller faktiskt inte bara tajts, det gäller typ alla slags träningsplagg…

För att inte tala om allt extra man behöver inför vinterlöpningen, men det får jag ta inom kort när det är dags att tillägna vinterlöpningen ett helt eget inlägg!

Men hörni, vill man testa att komma igång med att springa vill jag verkligen understryka att det viktigaste är ett par skor, man behöver liksom inte gå ut och köpa på sig en massa grejer innan man vet om man kommer att fastna för löpningen…

Har du några måste-prylar som jag glömde nämna? 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  hopihopi
  26 november, 2015 at 16:46

  Jag vill iaf springa med sport bh eller liknande. Nu är jag ju inte direkt storbystad, men känner ändå att min vanliga (spets) bh inte stöder tillräckligt

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 november, 2015 at 22:37

   Hehe, jaaa där kan jag nog hålla med, har aldrig sprungit i spetsbehå och tror inte jag kommer testa heller 😀

 • Reply
  www.doitforyourself.shapemeup.se
  26 november, 2015 at 17:49

  En bra sport-bh, hårsnoddar som håller och sköna löparstrumpor =)

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  26 november, 2015 at 18:09

  Lite nyfiken på flipbelt, har inget bra själv. Tycker alla hoppar upp när man sätter dem på höften, efter ett tag gungar de runt i midjan istället. Funkar detta bättre?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 november, 2015 at 22:38

   Tycker att det är perfekt! Hoppar eller gungar inte öht, märker liksom inte ens av att jag har det där 🙂

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  26 november, 2015 at 19:12

  Ett sånt där flip belt alltså, skulle vilja ha ett tror jag? Fast jag är precis som Emmi lite orolig över att det ska studsa upp. Jag har ju rätt breda höfter och mycket mindre midja, därför är det som om allt strävar uppåt och vill dingla kring midjan..hm..

 • Reply
  Anna Jansson
  26 november, 2015 at 22:48

  Jag hittade en flipbelt-kopia på intersport och fullkomligt älskar det. Såå smidigt! Jag upplever inte att det åker upp utan att det sitter som en smäck.

 • Reply
  Hur behåller man motivationen? - Träningsblogga
  28 november, 2015 at 19:42

  […] så du har äntligen kommit igång med löpningen. Du har köpt dina (o)nödvändiga prylar, tagit dig ut genom dörren, märkt av dina framsteg, överkommit din första skada, men så […]

 • Reply
  Mina tre bästa träningsprylar - Träningsblogga
  13 december, 2015 at 07:05

  […] har tidigare skrivit om prylar man ”behöver” för att kunna springa. I veckan har Camilla skrivit om sina tre bästa träningsprylar, och det ska även jag göra nu. […]

 • Reply
  Mina bästa life hacks* - träningsupplagan - Träningsblogga
  15 februari, 2016 at 09:59

  […] för en enda vanlig runda, eller hålla vattenflaskan i handen, nej fy. Skaffa dig ett flipbelt, en liten vattenflaska (t.ex. från ett vätskebälte eller köp någon liten duschflaska från […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: