Allt och inget

Adventsutmaningen

Här i bloggvärlden tackar man ju ytterst sällan nej till en utmaning, och inte heller denna gång när Katrin utmanade mig på ”en lättsam utmaning i advent”.

En termos fylld med glögg, något gott till och någon form av uteäventyr. Alla söndagar i advent.

En kanonbra utmaning för att varva ner lite inför julen. Jag kände att mitt största problem var att hitta små uteäventyr i Göteborg, men ingenting är ju omöjligt… Jag skulle vilja upp på snötäcka fjälltoppar och så där, men det är lite svårt här i stan ändå. Eftersom jag vanligtvis är enormt bekväm på söndagarna och gör cirka ingenting bestämde jag mig för att min adventsutmaning får bli att ta mig ut och göra sådant som jag vanligtvis inte gör. Det ska såklart vara utomhus, men det behöver inte vara alltför friluftsigt. Bara jag tar mig ut! Och dricker någon slags varm dryck.

Så började jag googla och hittade det perfekta utflyktsmålet för dagen! Jag bestämde mig för att åka till ett slott i Mölndal för att gå på julmarknad på slottsgården. Utomhus + julmys deluxe + aldrig varit där förut = kan inte bli bättre!

Så jag packade ner kameran i väskan, klädde mig i varm jacka, mössa och övrigt bra och begav mig mot spårvagnen. Det började duggregna lite lätt. Inga problem, några små regndroppar har ingen dött av. Åtta minuter senare när jag äntligen står vid spårvagnshållplatsen har det störtregnat och hagelstormat, hela jag är genomblöt och genomfrusen och på gränsen till att skrika ut min frustration. Efter noga övervägande inser jag att jag inte kan åka genomblöt och genomfrusen till andra sidan stan och ännu längre för att fortsätta vara utomhus och låtsas njuta av julmarknad. Inte när jag håller på att ”frysa ihjäl”.

Jag kämpar mig åter hemåt genom hagelstormen och avnjuter min varma dryck inlindad i en filt istället.

Räknas detta? Jag var ju trots allt ute en stund OCH jag drack varm dryck, om än inte glögg på mysig julmarknad? A for effort, typ? (Och revansch nästa vecka!)

SONY DSC SONY DSC

Den verkliga bilden av första advent i Göteborg

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Katrin
  29 november, 2015 at 13:53

  Klart att det räknas, tanken var att skapa lugn och inte stress. Jag gillar skarpt din skildring av ditt äventyr, det känns nästan som jag var där 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   29 november, 2015 at 18:44

   Ett äventyr var det ju trots allt, det är inte varje dag jag vandrar genom en hagelstorm, haha! 😀

 • Reply
  Maria Lavestedt Segeblad
  29 november, 2015 at 14:17

  Ja det räknas, inte värt att bli sjuk på kuppen. Det var nog inte tanken med utmaningen ?

 • Reply
  Kari
  29 november, 2015 at 15:25

  Det låter väldigt äventyrligt tycker jag. Till och med så pass att du blev tvungen att avbryta pga risk för liv och hälsa!

 • Reply
  Emmi i Barcelona - explorista.se
  29 november, 2015 at 19:02

  Ahh, kan inte låta bli att skratta högt! Det låter ju helt fruktansvärt och jag känner igen mig så mycket, hade gjort precis likadant. Och det räknas absolut! 😀

 • Reply
  Första advent och Adventsutmaningen. | Katrins Äventyr
  29 november, 2015 at 19:24

  […] på det viset. Som utlovat kommer länkar till några andra personer som nappade på utmaningen. Ida visar upp ett regnigt Göteborg och Kari har hittat sitt äventyr i en park i Bryssel. Samma utmaning med olika tolkningar och […]

 • Reply
  Ida
  29 november, 2015 at 21:57

  Åhh vilken härlig utmaning. Klart det räknades!!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 november, 2015 at 18:06

   Du får haka på utmaningen denna söndag!

   • Reply
    Ida
    30 november, 2015 at 21:39

    Hehe då ska jag baka julgodis och sedan på klubbens glöggkväll. 🙂 Får se vad som hinns med.

 • Reply
  Mari
  1 december, 2015 at 17:47

  Vilken härlig utmaning 🙂 <3

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: