Allt och inget

Fredagstipset – helt gratis!

För ungefär ett år sedan bloggade jag väldigt sporadiskt. Och så bestämde jag plötsligt en dag, ja för ungefär precis ett år sedan, att det vore kul att testa en grej. Jag bestämde mig för att försöka blogga minst en gång om dagen så länge det gick. Det gick ganska länge faktiskt, jag tror inte det var förrän i mars det sprack.

Tanken bakom mitt blogga-en-gång-om-dagen-experiment handlade till stor del om att jag var nyfiken på om det gick att få bloggen att växa, eller om den var dömd att vara min egna träningsdagbok som endast lästes av närmast sörjande – om ens det.

Nu har det som sagt gått ungefär ett år, och visst har bloggen växt! Den är fortfarande en liten fis i bloggosfären, men det är så himla kul ändå. Det är faktiskt ytterst sällan som jag skriver ett inlägg som inte får några kommentarer (nu blir det säkert så på detta inlägg, bara för att jag skrev så), och jag ryser alltid till av ett litet lyckorus när det kommer en notis om kommentar. För ett år sedan var det snarare undantag än regel att någon kommenterade. Men jag skrev ändå. och jäklar vad glad jag är för det nu. Frågan är, hade jag hållit i träningen så pass bra som jag gjort om det inte hade varit för er som läser och kommenterar? Jag är fasen lite tveksam.

Så jag tänkte bjuda på ett litet fredagstips till alla som tränar eller vill komma igång att träna:

Börja blogga och börja nätverka! Läs andras bloggar, kommentera och engagera dig – så får du tusenfalt tillbaka! De bekantskaper jag fått genom bloggen betyder så mycket för mig och min träning. Det är som att ha träningskompisar på distans, och det är himla trevligt när man allt som oftast tränar ensam. Man springer ensam i regn och rusk och mörker, och sedan får man prata med folk om det, folk som inte ens var där!

Och börjar du blogga; håll ut! Skriv, skriv, skriv. Det tar tid att växa, även till en liten fis i bloggosfären, men det är värt det när man lagt ner lite jobb. Börja skriv för dig själv, och för guds skull: fortsätt att skriva för dig själv.

Och känns blogg för jobbigt och tidskrävande (vilket det ju inte behöver vara, man väljer ju själv hur långa och genomarbetade inlägg man lägger upp) så fungerar andra sociala medier ungefär lika bra. Ta instagram som exempel. Instant pepp och inspiration!

DCIM132GOPRO

Och du, kom ihåg att du kan följa mig på Facebook nu också. Så himla nöjd över att jag vågade mig på att göra en Facebooksida. Mitt mål med den är att vara peppig men inte klämkäck. Det är lite mitt mål med bloggen också. Hoppas att du tycker att jag lyckas med det!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  4 december, 2015 at 10:54

  Att blogga är typ det roligaste som finns! Så mycket kontakter som knyts, så mycket roliga samarbeten, sån härlig inspiration. Det är väl därför man fortsätter trots att det tar grymt mycket tid. Och för all feedback och respons såklart! Guld värt!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 december, 2015 at 22:24

   Eller hur. You said it! Älskar när jag har något att skriva och älskar älskar älskar när jag får feedback och respons!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  4 december, 2015 at 10:55

  …och nu fick du ju en kommentar på det här inlägget också 🙂

 • Reply
  Fredric
  4 december, 2015 at 12:36

  När jag bloggade var det en motivation för att träna, ansträngde mig inte för att weblogen skulle bli stor, men den hade ändå typ 35 000 klickningar. Ska ta upp skrivandet igen, när jag får tid. Bloggar är mycket mer intressanta än andra sociala medier tycker jag. Funderade lite och kom fram till att de sidor jag har gillat lite extra de senaste åren, har varit skrivna av personer utbildade inom humaniora, medicin-vård och språk – människofokus och språklig kapacitet funkar i bloggbubblan!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 december, 2015 at 22:26

   Hojta till när du tar upp skrivandet!
   Gillar också bloggar mest tror jag, även om andra sociala medier har andra fokus och annan charm. Men i bloggar får man möjlighet att lära känna personen bakom den på ett helt annat sätt, och det gillar jag.

 • Reply
  Mari
  4 december, 2015 at 16:24

  =) SÅ sant det du skriver. Tänk allt en fått på vägen, så otroligt fina minnen och dessutom i mitt fall, vänner för livet. Helt tack vare att jag började blogga. 🙂

 • Reply
  Anne
  4 december, 2015 at 21:07

  Jag kan fortfarande inte springa så det är noll och ingen blogglust här…
  Nåja, vad är väl en bal på slottet…?
  Läser hos dig istället. 🙂
  Har inte orkat kommentera men tackar nu för nybörjarbloggsviten, den ska jag ta till mig när jag väl kan springa igen.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 december, 2015 at 22:28

   Usch så tråkigt att du inte kan springa 🙁 Hoppas att det ger sig snart!
   Och vad kul att du gillade nybörjarinläggen!

 • Reply
  Q-Vinna
  4 december, 2015 at 21:34

  Ha ha, nästan exakt mina tankar minus komma igång och träna grejen. För mig är det mer att få syn på mitt eget tränande och tänk och få pepp/lära känna andra som gillar saker som jag

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   4 december, 2015 at 22:29

   Ja, det där med att få syn på sitt eget tränande – där sade du något! Så himla bra grej med bloggen just det. Älskar att kunna gå tillbaka i arkivet också och se att utvecklingen gått framåt 🙂

 • Reply
  Clara Edvinsson
  5 december, 2015 at 12:47

  Du har helt rätt i det du skriver!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: