Julkalender 2015

Plocka fram brödkaveln: dags för lucka 6!

IMG_3341

Att vakna upp med vad som inte kan vara tecken på annat än förkylning, precis när man har börjat komma igång med träningen igen efter en mindre svacka. Suck suck suck. Jag hade tänkt att 6 km löpning skulle stå bakom luckan i julkalendern idag, men jag får tänka om. Kanske lika bra med tanke på att det verkar vara en ny storm på gång där ute, och finns det egentligen någonting värre än att springa i blåst? Jo, det är klart att det finns, men ni vet…

Men inget ont som inte har något gott med sig! som man säger. Nu när jag har tänkt om ligger en skitbra grej bakom dagens lucka, någonting som jag är alldeles för dålig på att göra, men verkligen borde göra åtminstone ett par gånger i veckan. Nämligen att plocka fram foam rollern.

Så, lucka 6:

Foam rolla och hitta 6 olika trigger points där du stannar upp och låter det smärta en stund.

Har du testat att foam rolla någon gång? Om inte, låt mig förklara hur det funkar. Du använder foam rollern för att liksom rulla igenom kroppen (de säger att det funkar med en brödkavel också). Man kallar detta ”myofascial självmassage”, och det sägs vara bra för att förebygga skador.

T.ex: lägg dig ner på golvet, med foam rollern under ryggen eller vaden eller varsomhelst. Rulla lite fram och tillbaka. När du hittar ett ställe där det gör lite extra ont, då har du hittat en s.k. trigger point. Stanna upp där, tryck till, rulla lite. Det gör ont som själva satan, men precis som med en riktigt ruggig löprunda med blåsten rätt i ansiktet, så är det otroligt skönt när det är över.

IMG_0233 IMG_0232 IMG_0231

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  6 december, 2015 at 16:40

  Det där hade jag behövt! Jag panikrullade två mikrosekunder innan dagens långpass men det gick bra ändå! I morgon kanske jag ska foamrolla 7 minuter. Vet inte annars vad man kan hitta på med siffran 7 när man tycker man är förtjänt av ryggläge. 7 timmar på soffan kanske 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   6 december, 2015 at 21:14

   7 timmar på soffan och 7 avsnitt av någon bra serie tycker jag du ska ha i din kalender imorgon!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: