Allt och inget

Mitt träningsbloggspeppiga jag

Så, följande hände:

 • Det blev för mycket på jobbet.
 • Jag började sova för lite.
 • Jag slutade träna.
 • Lade helt ner julkalendern pga orkar inte vara ett uns kreativ.
 • Slutade blogga.

Denna är en brutal tid på året när man är lärare. Det är ingen lek att sätta betyg. Och den här tiden slog extra hårt på mig i år. Kanske är det för att jag även står i begrepp med att byta jobb. Så medan jag sliter som ett djur med att bedöma och sätta betyg, då packar och städar jag också, är vemodig och funderar samtidigt på hur jag ska lägga upp kurserna på nya jobbet. Jag funderar på hur jag ska göra en bra överlämning till min ersättare och jag grämer mig för alla avsked.

Idag tog all denna stress ut sin rätt totalt då jag kom hem från jobbet (med huvudvärk förstås), såg att ett paket jag beställde för evigheter sedan fortfarande inte hade kommit, ringde till Postnord och de bara kunde ge besked om att ”det borde vara utdelat nu, så du får höra av dig till avsändaren och reklamera” trots att det uppenbarligen är Postnord som har slarvat bort paketet alternativt har en brevbärare som stjäl. Då bröt jag ihop och storgrät i säkert en kvart över att 600 kr verkar vara slängda i sjön.

Så ja, med det sagt: ingen träning, ingen ork att blogga, ingen ork att läsa bloggar, ingen ro att sova. Är inte direkt mitt vanliga träningsbloggspeppiga jag.

teachersbrain

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Mia
  10 december, 2015 at 20:07

  Kämpa Ida! Kram.

 • Reply
  Victoria
  10 december, 2015 at 20:35

  Tänk att det bara är en period! ♡♡

 • Reply
  Kari
  10 december, 2015 at 20:36

  Det blir så ibland och sen går det över, lika snabbt som det kommit. Exakt på grund av det tog jag säsongsvila i slutet på november och just nu sitter jag och funderar på om mitt liv som tränande människa kanske är över. Hur hann jag någonsin?

  Ät lite glass, däcka i soffan och så tar du nya tag om ett par dagar när du återfått lusten igen.

 • Reply
  Rund är också en form!
  10 december, 2015 at 20:43

  Men vännen…. 🙁
  Fy för den känslan, men fullt förståeligt. Man blir så himla känslosam och frustrerade när det händer mycket på en och samma gång. Stora grejer blir oerhört stora och småsaker blir tillräckligt stora för att vara de där sista dropparna som får det att rinna över…

  Massor av kramar! <3

 • Reply
  Yvonne Jonsson
  10 december, 2015 at 20:50

  Det låter som om du har haft lite för mycket omkring dig. Ta och vila, ät något gott, gör något som är roligt så ska du se att det snart känns bättre. Sköt om dig. Kram

 • Reply
  hopihopi
  10 december, 2015 at 21:23

  Kämpa på! Kramar från Finland!

 • Reply
  Jojo
  10 december, 2015 at 21:45

  I våras så sänkte jag ribban rejält kring träning, mat etc. när det närmande sig skolavslutning, och det var nog bra för själen åtminstone. Försöker med lite samma tänk nu, även om de däringa LesMills-releaserna såklart kommer samtidigt som betygs-VM…

  Kliv, kliv, överlev nu så peppar vi igång igen efter betygsdeadline! När vi är tillbaka på topp igen (alltså efter klassisk jullovsförkylning) drar vi igång nåt bloggskojjigt…?! Top Trained Teachers eller nåt. 😉

 • Reply
  annamjansson
  10 december, 2015 at 21:58

  I know the feeling. Stor kram till dig!!

 • Reply
  Q-Vinna
  10 december, 2015 at 22:14

  Låter inte kul men bryt ihop och kom igen när det känns bättre. För det kommer det att göra! Tids nog.

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  11 december, 2015 at 00:03

  Usch, ta din tid och försök plocka bort allt som du inte behöver göra. Det brukar bli mer än vad man tror. Stor kram! 🙂

 • Reply
  Ida
  11 december, 2015 at 05:11

  Du är förhoppningsvis snart på banan igen. Sådana perioder får nog alla ibland. Heja dig!!!

 • Reply
  marinaefbg
  11 december, 2015 at 08:13

  KRAM! En sak i taget, ett steg i taget, inte fokusera på allt det som är kvar, bara på det du gör nu. Det ordnar sig!

 • Reply
  Mari
  11 december, 2015 at 08:29

  En sak i taget fina du. Andas. Du klarar detta. kramar fina du

 • Reply
  Johanna
  11 december, 2015 at 10:08

  Vi har ingen betygssättning innan jul (vi delar in läsåret i fem perioder och ger betyg efter varje period, så vi är nu mitt i period 3), men det är ändå samma stress och rumba innan jul… Hang in there, det BLIR lättare igen – du vet ju det! 🙂

 • Reply
  Frida
  11 december, 2015 at 12:51

  Ni lärare gör verkligen ett hästjobb! Förstår om du känner dig opeppig så här i mörker och stress och det är helt okej, du är helt okej! Du gör ditt bästa och det är alltid gott nog. Ta hand om dig!

 • Reply
  Karin FitnessochHalsa.se
  12 december, 2015 at 21:24

  Du gör helt rätt i att skala bort och bortprioritera. Sömn och vila brukar kunna vara bästa medicinen mot det mesta.
  Hoppas att det känns bättre nu. Verkade så på ditt senare inlägg. 😉
  Kram

 • Reply
  Julstress? - Träningsblogga
  18 december, 2015 at 17:28

  […] hur bra man har planerat; man har likförbannat extra mycket att göra just i december. Jag har ju skrivit om den stressen förut, så jag behöver inte gå in på det så detaljerat igen. Sedan hjälper det ju inte att det här […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: