Året var 2015

Årets mest minnesvärda löprundor

Visst är det så med löprundor, som det är med helt vanliga dagar? Vissa försvinner in i mängden och raderas ur minnet, och vissa stannar av någon anledning där för evigt? Det är inte bara loppen man minns, utan en helt vanlig torsdagsrunda kan också etsa sig fast. Ofta kan det handla om att det hände något minnesvärt efter vägen, som att man sprang till Mölndal när man skulle till Göteborg, eller att det låg en orm mitt på spåret. Och så kan det också vara bara en helt vanlig känsla som gör att man minns den, som att det hade hänt något speciellt under dagen, eller att benen kändes ovanligt starka eller att det bara var helt härlig luft ute.

Eller är allt detta bara ett tecken på att man har blivit en äkta löparnörd till slut?

Jag började summera året lite smått med årets bästa springmusik, och nu tänkte jag gå vidare genom att springa ner för memory lane med några extra minnesvärda rundor från 2015. Klicka bara på rubriken till varje runda för att läsa hela den viktiga redogörelsen.

Hejdå skogen, nu är det jag och asfalten som gäller

Detta blev utan tvekan det mest klickade, kommenterade och länkade löprelaterade inlägget 2015. Jag skulle springa 10 km med brorsan, men det slutade med att han sprang för snabbt för mig, jag trodde att jag sprang vilse, var livrädd för björnar och instagrammade för att Missing People skulle kunna spåra mig då jag såklart skulle försvinna där i skogen. En traumatisk upplevelse som jag även ett halvår senare minns med klarhet och som tydligen gjorde sig ganska bra i skrift. Jag skrattade efteråt eftersom det är så typiskt mig att springa vilse, men björnskräcken mina vänner, den var på riktigt.

DCIM122GOPRO

Trägen vinner

I slutet av sommaren, då det hade gått lite trögt med löpningen ett tag, fick jag till en sådan där magisk runda som jag enligt inlägget ”inte kan beskriva i ord” – inte så himla bra bloggmaterial alltså. Men jag minns rundan så väl. Det var en sådan där ljummen sensommarkväll då jag kände från första sekunden att det skulle bli en härlig runda. Jag fick ett infall och sprang upp på Göta Älvbron för första gången sedan Göteborgsvarvet ett drygt år tidigare. ”Eufori! Halleluja! Världens bästa lördagsnöje!”

DCIM131GOPRO

Första löpningen i NYC

Jag tror jag minns vartenda steg jag tog under de 13 kilometerna. Det var min första morgon i New York, jag hade sådan där bra jetlag att jag vaknade tidigt och sprang längs 5th Avenue mot Central Park medan staden vaknade till liv. Jag spanade uppåt mot alla höga byggnader som jag bara hade sett på tv innan, på gula taxibilar och vansinnigt snyggt klädda människor på väg till jobbet. Jag sprang genom Central Park till reservoaren och kunde inte förstå att jag var där. Häftigaste löprundan någonsin. En annan ganska så trevlig runda i NYC var denna längs Hudson River.

IMG_8938

Vad hjärnan tänker när benen springer

Ja, det här var ju ganska nyss, så ni kanske minns? Jag tjatade om det ganska länge också. Om den där gången då jag sprang 22 km. 22 km! Fattar det fortfarande inte.

DCIM132GOPRO

Jag blev nog lite kär i dig, Göteborg

Ännu en sensommarlöpning (de där ljumma kvällsrundorna lägger sig verkligen rätt i minnesbanken). En vän bad mig hjälpa henne att ta sig 10 km, och jag skulle aldrig neka en vän den hjälpen. Det var en sådan där perfekt kväll. Vi sprang i solnedgång på ställen i Göteborg där jag aldrig hade sprungit förut. Det var mindfulness på hög nivå. Och vännen, hon blev glad hon också, för vi tog ju oss de där 10 kilometerna!

IMG_0655

Den perfekta kvällsrundan

Ja, kvällsrundorna. Det var verkligen sommarens (årets) grej. Jag sprang mycket under sommaren. Mer än jag brukar tror jag, eftersom det var så kallt och således väldigt bra springväder hela sommaren. Och mot slutet kom de där varma kvällarna också. Jag älskar Norrbotten så himla mycket på sommaren, och den här, ”Den perfekta kvällsrundan” avrundade mina sommarveckor där uppe med värme, lätt löpsteg och norrbottniskt kvällsljus. På köpet hittade jag en tunnel (!) som borde vara förebilden för alla världens tunnlar.

”Det var lagom varmt och så fint att jag trodde jag skulle tuppa av. Luleå valde att charma strumporna av mig så här sista veckan jag är här, och jag tackar och bockar för denna kväll.”

IMG_9856
Sommaren 2015 var verkligen löpningens sommar. Jag är ju en sådan som säger att vinterlöpning är underbart, och det är det, men ingen sådan runda platsade på denna lista. Det fanns helt enkelt för många sommarljuvliga löpturer att välja mellan. Det här inlägget skulle kunna bli hur långt som helst. Så många fina löparminnen har jag! Ja, jag skulle nog faktiskt kunna döpa om min blogg till ”Mina bästa löparminnen” och dagligen skriva ett inlägg om en runda som betyder lite extra mycket för mig.

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Camilla
  16 december, 2015 at 21:29

  Härligt och inspirerande!!

 • Reply
  Rund är också en form!
  17 december, 2015 at 15:28

  Får man springa i försommarvärme (typ +18 grader) eller tidig morgon/sen kväll på riktigt varma sommardagar, så ÄR det ju himla skönt. Det erkänner t.o.m. en vår-/höstlöpare som jag. 🙂

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 december, 2015 at 20:18

   Ja, jag är ju heller ingen sommarlöpare egentligen, men denna sommar var ju verkligen helt perfekt! 🙂

 • Reply
  Mari
  17 december, 2015 at 18:07

  Härligt! Kul att läsa =) Nästa sommar får du stanna till i Sundsvall när du beger dig norrut, så tar vi en runda 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  18 december, 2015 at 06:00

  Härligt! Det bästa med en blogg är att man kan gå tillbaka och njuta av rundorna liksom en gång till! Jag tror jag ska härmas på den här 🙂
  Tack för bra löpinspo!

 • Reply
  Reach Your Goal
  18 december, 2015 at 07:27

  Blev rätt löpsugen efter att ha läst det här 🙂 Vilka härliga rundor, haha minns när jag läste om din vilsen i skogen tur med rädslan för björn, precis något som jag också skulle kunna göra 😉

 • Reply
  Lina
  18 december, 2015 at 09:16

  Vilket härligt inlägg och det är ju inte för intet man längtar lite till sommaren.

 • Reply
  Fem i topp - Träningsblogga
  31 december, 2015 at 00:14

  […] Årets mest minnesvärda löprundor Det var så sent som den 17 december som det blev besöksrekord i bloggen och årets mest minnesvärda löprundor knep förstaplatsen som det mest lästa blogginlägget här någonsin. Anledningen uppdagades till slut, och det visade sig att självaste Göteborgsvarvet hade länkat inlägget på sin Facebooksida. […]

 • Reply
  Årets mest minnesvärda löprundor 2016 - Träningsblogga
  28 december, 2016 at 19:20

  […] av fjolårets mest lästa inlägg var det om årets mest minnesvärda löprundor. Det får man ju ändå tolka som att ni gillar att läsa om löpning, och man måste ju ge fansen […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: