Löpning

Julmilen och julledighet

Vilken vecka det har varit! Ja, jag vet att det bara är torsdag, men för min del är veckan typ slut nu, för nu har jag blivit julledig. Och de här fyra dagarna har känts som hundra dagar ungefär. Behöver väl inte förklara varför, för det har jag ju redan gjort.

Idag var det skolavslutning på mitt nya jobb. Undrar när jag ska börja kalla det ”mitt jobb” istället för ”mitt nya jobb”? Och jag måste säga att jag är otroligt förtjust i traditionen de har på mitt (nya) jobb, nämligen att lärare och elever alla springer (eller går) milen i Skatås innan julavslutningen. Har liksom för första gången i mitt liv fått betalt för att springa! ”Julmilen” – helt klart en bra tradition!

IMG_3518

Vi startade strax efter nio i ett grådaskigt regnigt Skatås, och en dryg timme senare sprang jag i mål. Herregud vad Skatåsmilen är jobbig! Visst, har ju inte sprungit på typ en månad, men allvarligt, en mer kuperad mil får man ju leta efter.

Så jävla trevlig start på dagen dock, som sedan fortsatte med julavslutning följt av en trerätters med (nya) kollegorna på Liseberg. Jojo. Har faktiskt haft sämre dagar.

IMG_3524 IMG_3526

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Camilla
  17 december, 2015 at 20:42

  Vilken härlig start på dagen och verkligen ett bra initiativ från skolan.
  Ha en skön ledighet nu!

 • Reply
  Sofia
  17 december, 2015 at 20:56

  Ja, skatåsmilen är verkligen kuperad men den är ju så fin! Lite häftigt tycker jag ändå att ha som tradition att springa den i mitten av december, det måste kunna vara vilket underlag som helst.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 december, 2015 at 17:30

   Haha ja faktiskt, vilket underlag och vilket väder som helst. Modig tradition!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  17 december, 2015 at 21:45

  Har bara sprungit där en gång men för en som kommer från skånska plattlandet var det typ mount everest upp och ner flera gånger 🙂 Tur att ni fick en sån fin belöning med värsta finmaten efteråt!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 december, 2015 at 17:31

   Haha det var Mount Everest även för mig! Och finmaten blev ju extra god 😀

 • Reply
  Q-Vinna
  17 december, 2015 at 21:57

  Grattis! Såg att du blivit länkad till från Varvet.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 december, 2015 at 17:32

   Haha ja, hade värsta besöksrekordet på bloggen igår och fattade inte varifrån alla kom, visste bara att de kom från Facebook. Blev lite förvånad när jag såg att det var Varvet. Men kul ju! 😀

 • Reply
  Q-Vinna
  17 december, 2015 at 21:58

  Grattis! Såg att du fanns med på FB via Varvet.

 • Reply
  Ida
  18 december, 2015 at 03:23

  Åhh vilken bra tradition!!! Det berömda Skatås har jag aldrig sprungit i. Men ska försöka ta mig dit nästa gång vi hälsar på vänner i Gbg.

 • Reply
  Mari
  18 december, 2015 at 08:45

  Sicken bra avslutning =)

 • Reply
  Matsdotter
  18 december, 2015 at 08:47

  Vilken fin tradition 🙂 Förstår at du gillar den!

 • Reply
  Åsa
  18 december, 2015 at 14:10

  Var det din första tur på milen i Skatås? Världens bästa och jobbigaste! Orkar man den, då orkar man nästan vad som helst. Dessutom är den så himla vacker, särskilt mittenbiten. Slutet är värst, där är man så satans trött.
  Kul tradition! Låter som en bra skola – hoppas att det fortsätter lika bra som det har börjat!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 december, 2015 at 17:35

   Alltså jag trodde ju att jag sprungit milen där, men måste ha harvat på med Åttan istället helt enkelt! Men blir definitivt Skatåsmilen igen – såååå jobbig men så himla vacker, som du säger.

 • Reply
  Rund är också en form!
  18 december, 2015 at 18:28

  Vi kan ta milen där jag bor, så får du uttala dig…. 😉 😀

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: