Löpning

Burpees på stranden

 Ungefär så här gör jag när jag springer: 

 1. Byter om och springer iväg
 2. Sätter ena foten framför den andra
 3. Upprepar detta tills jag är hemma igen

Det är ändå lite konstigt att man kan gilla en sådan enformig sak så himla mycket. Ibland kan jag ju slå till med att köra intervaller eller backe, men i ärlighetens namn händer det ganska sällan.

Igår fick jag en riktig snilleblixt när jag skulle ut och springa. Jag var inte så där jättepepp som jag brukar vara, så jag bestämde mig för att krydda löprundan med lite lek! Lek i mina ögon: burpees! Så när jag kom fram till en strand som såklart var helt öde så här i vintertider, då dök jag rätt ner i snön och rev av ett litet burpeespass mitt i löprundan. Mycket roligare än att göra dem hemma på vardagsrumsgolvet eller på gymmet. Ute är fanimej kul!

Hur gör du när du springer? Kryddar du till rundan med några roliga styrkeövningar eller liknande ibland? Berätta! Jag blev så pepp av detta att jag vill ha nya koncept också. Typ göra hundra indianhopp efter varje sprungen kilometer, eller lyfta på stockar eller gå på händer eller något?

burpees DCIM132GOPRO DCIM132GOPRO

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Mari
  30 december, 2015 at 11:39

  Fantastiskt ju 🙂
  Jag brukar kunna köra dips på alla parkbänkar som dyker upp, eller höga knän mellan varje lyktstolpe om sådana finns och ibland utfall uppför/nedför backar när dom dyker upp. Men ”ren” löpning är galet kul 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 december, 2015 at 23:03

   De där lyktstolparna känner jag spontant att jag måste bli bättre på att utnyttja!

 • Reply
  Lina
  30 december, 2015 at 16:34

  Burpees på stranden fick mig först att tro att du var utomlands. Men tänk att stränder även finns på vintern där under snön ? Ska försöka att anamma detta även om ”sätta ena foten framför den andra” brukar vara det vanligaste ?

 • Reply
  Linnea
  30 december, 2015 at 19:53

  Jag har funderat på att någon gäng springa en låt, köra armhävningar/upphopp/whatever, springa en låt osv osv. Kanske 2016 blir året jag gör det. ☺️

 • Reply
  annamjansson
  30 december, 2015 at 22:42

  Jag ÄLSKAR bilderna på dina burpees. Så mycket rörelse i dom!

 • Reply
  Fredric
  30 december, 2015 at 23:02

  Tycker inte att löpning är enformigt, gäller bara att ha smart variation hela tiden. Kör samma runda, på asfalt, på samma veckodag, varje vecka, hela året. Men rundorna är ca. 20 km (i bland kortare, i bland betydligt längre…) och då blir det en slags oändlig variation i landskap, temperatur, vind, ljus, etc. som inte går att bli trött på. Har kört 9,5 mil på tre dagar och funderar nu på om jag ska unna mig en morgonrunda på ett par mil i morgon… Som naturligt inslag i löpningen kan jag föreslå sido- och baklängeslöpning, det är lätt hänt att man stelnar i rörelsemönstret och dessa löpformer kan göra underverk… 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 december, 2015 at 23:06

   Nej, det är väldigt sällan jag tycker löpning är enformigt faktiskt 🙂
   Sidolöpning var det längesen jag körde! 😀

 • Reply
  Sportlovsbucket - Träningsblogga
  9 februari, 2016 at 06:12

  […] Göra några burpees på stranden […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: