Allt och inget

Väckarklockor, rutiner och Avenyn i snö

Idag hade jag bokat in mig på ett pass core klockan 18.30. Jag avbokade det, och tur var väl det – för klockan 18.30 låg jag och sov så sött. 

Jomen, vardagen kom ju tillbaka idag. När alarmet ljöd imorse hade jag sovit tre härliga timmar. Och jag vet att folk brukar dra bort en timme eller så för extra effekt när de berättar sånt, men jag lovar, jag hade inte sovit mer än tre timmar. Så här är det alltid första dagen på terminen, det är liksom bara att ta sig upp och igenom den. Sedan tycker jag att det kan vara ganska skönt att komma in i rutinerna. Visst är det skönt att vara ledig, men det är inget fel på rutiner heller. Vardag har vi ändå fem av sju dagar, så det är lika bra att gilla den.

Men nu undrar jag en sak: folk som säger sig sova väldigt lite, hur klarar de sina liv? Eller är det bara jag som är så här himla beroende av sömn? Jag kan fungera i några dagar med lite mindre sömn, men det funkar inte länge… Jag blir helt knäckt när jag inte får sova! Bara en sådan sak som att jag somnade efter jobbet, vad hände där? Det duger ju inte. Men en dag per år är det okej. Eller två då. Vid terminstart.

poseidon

Här är i alla fall några bra saker som hände idag, första rutindagen på 2016: 

 • Promenerade upp till Avenyn efter jobbet, och då började det snöa. Älskar att jobba mitt i stan och tycker att det är fint med snö.
 • Klarade av att planera flera lektioner, samt undervisa en, trots lite sömn.
 • Morgonkaffet var ljuvligt. Och allt kaffe efter det.
 • Hittade en lång varm kofta på Lindex för 180 (!) kronor. Jag som aldrig hittar något på rea!
 • Det var helt magiskt skönt att somna framför teven. Älskar powernaps som blir några timmar långa och således förmodligen inte är powernaps längre.
 • Fick en påminnelse av min PT att det är dags att börja styrketräna lite igen.
 • Eleverna på mitt nya jobb verkar helt rara och bra.
 • Vi är äntligen igång med vt-16 och det betyder att våren snart är här!

avenyn

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  8 januari, 2016 at 09:28

  Vilken bra dag! Trots lite sömn!! Jag behöver också sova ganska många timmar, gärna 7-8 för att jag ska funka riktigt bra.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 januari, 2016 at 16:30

   Huff då, 7-8 timmar låter lite för mig… 😉 Vill helst ha 10! Fast det får jag ju ganska så sällan eftersom jag också gillar att vara uppe sent… 😀

   • Reply
    Camilla Lind
    8 januari, 2016 at 18:38

    Ja, den ekvationen går ju inte alltid ihop ?

 • Reply
  Mari
  8 januari, 2016 at 18:43

  7-8 timmar måste jag ha, annars blir jag ett vrak. Är SÅ beroende av det. bara måste.
  Trevlig helg!

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  9 januari, 2016 at 18:56

  Åhh, mitt Göteborg i snökläder! 😀 Jag är också sån som måste sova, 8 timmar är mitt måste för att vara pigg i längden. Fattar inte hur folk kan sova 5-6 timmar och vara pigga?

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: