Allt och inget

Mindfulness i Göteborgs botaniska trädgård

Många av er gillar min blogg bl.a. för att den skrivs i Göteborg, och ni önskar att se mer härifrån samt att få utflyktstips och idéer på var man kan springa. Vad vore jag för en bloggare om jag inte tog till mig av det? Jag har därför lovat mig själv (och er!) att bli lite bättre på att ta mig i kragen och åka runt lite här i staden. På köpet kanske jag får lära känna Göteborg lite bättre också, har ändå bott här i fem år men kanske inte sett exakt så mycket som jag borde. Är i grunden en rätt bekväm (ja, lat) människa som inte rör sig i onödan (om det inte gäller löpning då…).

Dagens utflykts/löprundetips är kanske inte det mest påhittiga, men ganska fint ändå. Göteborgs botaniska trädgård är ett ställe dit jag åker kanske en gång per år, och då vanligtvis på vårkanten eller sommaren, men det visade sig att Botaniska är himla fint även i vinterskrud. Och att man får ha den ganska för sig själv en snöig lördag i januari. Inte mig emot – det var mindfulness att strosa runt där med kameran och känna lugnet.

DSC06803 DSC06836DSC06794

Varenda gång jag är till Botaniska trädgården (vilket ju tyvärr inte är jätteofta, men ska bli!) ser jag löpare där, så även idag. Varje gång blir jag lite irriterad över att det inte är jag som springer. Förmodligen beror löparantalet i Botaniska förutom att det är så himla fint där även på att naturreservatet Änggårdsbergen ligger runt knuten.

Jag kan inte förstå hur jag under mina fem år i Göteborg aldrig varit till Änggårdsbergen, inte ens under de 2,5 åren jag varit löpare! Men det står nu högt upp på min att-göra-lista: springa i Änggårdsbergen. En bra sak med löpning är ju att man bara kan ge sig ut och springa precis där man är, men ibland kan man faktiskt lägga ner lite extra energi och ta sig iväg och springa någon annanstans också. Det ska jag göra. Snart!

DSC06744DSC06883DSC06779

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  9 januari, 2016 at 18:41

  Härliga bilder!

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  9 januari, 2016 at 19:11

  Underbara bilder! Änggårdsbergen är riktigt fint, har cyklat mountainbike där. Dessutom luktar det ofta nybakade kanelbullar där (stor bonus!!!) eftersom Pågen har sitt bageri i närheten.

 • Reply
  Mia
  9 januari, 2016 at 20:06

  Älska de snö som har kommit till oss i Göteborg <3 Jag tränade alltid i Änggårdsbergen förut när jag bodde nära. Spring gärna där och publicera några fina bilder så kanske jag tar mig för igen 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 januari, 2016 at 13:13

   Anything for you! 😀
   Det får nog bli någon helg framöver, känner att jag verkligen måste dit. Synd att det är lite långt bort bara, känns lite dumt att åka spårvagn för att springa, eehh… men vad gör man inte? 🙂

 • Reply
  Fitnesscoachen
  10 januari, 2016 at 05:36

  ÄLSKAR Änggårdsbergen! Enda nackdelen är att oavsett vilken typ av pass du planerat så blir det alltid ett backpass till slut ändå. Distans med backe, morgonjogg med backe, snabbdistans med backe osv hahaha!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 januari, 2016 at 13:14

   Hahaha, ja bara att ta sig dit blir väl ett backpass i sig 😉 Men backträning är ju alltid bra, lite extra utmaning vill man ju alltid ha 😀

 • Reply
  Katta - Bucketlife
  10 januari, 2016 at 12:21

  Det ser jättemysigt ut och allt klär ju i snö! Det där med att upptäcka sin stad är ju en jäkla bra grej. I Norrköping har jag varit bättre på det än i Stockholm (hemstaden) tror jag, men det blir nog så som nyinflyttad, att man äär mer nyfiken.
  Men nu, efter några år, så har jag blivit latare på den fronten. Man har sina invanda kvarter och slutar utforska. Lite synd egentligen, för det är ju kul att utforska!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 januari, 2016 at 13:18

   Så är det verkligen! Är från Luleå, bodde där i 21 år men har nog mkt kvar att utforska där. Det är liksom mitt mission varje sommar när jag åker upp efter att jag flyttade 🙂
   När jag flyttade till Gbg var jag ganska duktig på att utforska, men det rann ut i sanden efter sisådär ett halvår… Jättedumt! Ska försöka ta upp det igen.

 • Reply
  Anna (orka mera)
  10 januari, 2016 at 12:35

  Visst är det konstigt att man så lätt missar sin egen stad, eller det som ligger nära? Jag har 45 minuter till Köpenhamn men är MYCKET oftare I stockholm….

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 januari, 2016 at 13:19

   Herregud ANNA! Nu planerar du genast in en weekend till Köpenhamn.
   Det borde förresten jag också göra, jag har inte varit i Köpenhamn sedan jag var typ 7.

 • Reply
  minatraningstajts
  10 januari, 2016 at 16:12

  Spring runt stan ba!

 • Reply
  annamjansson
  10 januari, 2016 at 17:18

  Härligt värre med all snö som har kommit!

 • Reply
  mari
  10 januari, 2016 at 18:26

  🙂 Härligt! Fin bild på dig också.

 • Reply
  Sandra
  7 mars, 2016 at 15:32

  Hej,
  jag heter Sandra och jobbar på GöteborgsOperan. På lördag är det premiär för en dansföreställning som jag tror skulle kunna intressera dig, dina följare och andra som är intresserade av Mindfulness.

  I verket Tranquil tolkar koreograf Saburo Teshigawara säsongens tema: Gemensam/ ensam. Vad skänker oss lugn? Hur når vi stillhet? Och är våra upplevelse något vi kan dela?

  ”Verket Tranquil är ett sökande efter stillhet. Ur stillheten kan människan hämta kraft. Upplevelsen av stillhet är dock individuell. Människor söker, och finner, stillhet på olika platser – i kroppen och själen – beroende på livssituation. Samtidigt är stillheten universell, oförställd och något vi alla behöver. Idag kämpar vi för att hitta den inom oss själva, trots att det egentligen är den enklaste sak i världen.” — Saburo Teshigawara

  Att konstarten dans skulle vara ett sätt att nå stillhet kan låta paradoxalt. Går det att nå stillhet genom rörelse? För Teshigawara hänger stillhet och rörelse ihop. Som varandras motsatser behöver de varandra för att existera.

  Besök gärna http://www.opera.se för att läsa mer, se trailers och filmklipp.
  Varmt välkommen!

 • Reply
  Känna lugnet i Botaniska trädgården - Träningsblogga
  8 maj, 2016 at 18:58

  […] gången jag var i Botaniska var i januari. Då var det inte lika mycket folk där, men det var allt lika fint. Vinter och sommar har båda […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: