Löpning Lopp

Vårens löptävlingar i Göteborg

Det var inte många dagar sedan jag skrev att ett mål för 2016 får bli att inte tänka så mycket på att springa lopp och slå personbästa och så där. Det håller jag fortfarande fast vid, men nog börjar det suga lite i tävlingsnerven nu när vi tagit oss in i ett nytt år och tävlingssäsongen ligger inom en överskådlig framtid?

Häromdagen publicerade Magasin Spring en av årets viktigaste kalendrar, nämligen en omfattande löparkalender fylld med årets alla (nåja?) tävlingar. Det är kanske ett märkligt nöje jag har, men jag tycker att det är väldigt roligt att scrolla igenom den där kalendern och drömma mig till startfållor, vätskekontroller, målgångar, medaljer, bananer och kexchoklad.

Eftersom jag ska till New York över påsk kommer varenda krona jag får över sparas till den resan, så vågar inte riktigt drömma om att åka iväg och springa lopp någonstans, men tävlingar i Göteborg får man ju faktiskt fundera på ändå…

DCIM103GOPRO

Här är några tävlingar jag är sugen på i år:

23 januari: Winter Run, 10 km på Liseberg. Har sprungit detta lopp en gång (det var för övrigt första gången jag sprang milen på under en timme), men då gick det i Slottsskogen. Vore kul att springa lite på Liseberg ju.

12 & 19 mars: Vårtävlingarna som går av stapeln på ”grusåttan” i Skatås. Den 12:e springer man ett varv (alltså 8 km) och helgen därpå kan man välja mellan att springa två eller fyra varv. Har aldrig varit med på Vårtävlingarna, så det hade varit kul att testa i vår. Att känna på långdistansformen med 16 eller 32 km hade ju inte varit så dumt inför Göteborgsvarvet heller. Nackdelen är att Göteborgsvarvets seedingslopp ligger lite nära inpå, nämligen redan dagen efter…

20 mars: Göteborgsvarvets seedingslopp. 10 km i Frihamnen för att eventuellt kunna seeda sig till en tidigare startgrupp när det är dags för halvmaran i maj. Känner jag mig inte jättesnabb där i mars struntar jag nog i att springa det dock, kommer ändå att få starta Varvet i grupp 15 eller liknande och det är ju inte sist i alla fall. Fast det hade varit lite kul att försöka slipa på milformen lite också!

17-21 maj: Göteborgsvarvetveckan. De senaste två åren har jag sprungit Stafettvarvet (onsdagen) tillsammans med mina kollegor (senast såg det ut så här), men nu har jag ju bytt jobb så vi får se hur det blir med det i år. Det brukar i alla fall vara otroligt trevligt! Och så har ju Göteborgsvarvet en kul nyhet i år, som jag såklart är lite sugen på trots att jag inte springer trail; Trailvarvet (tisdagen)! Det är en 10,3 km lång bana som går genom Botaniska trädgården och Änggårdsbergen. Verkar hur trevligt som helst ju! Men sedan kommer ju årets utmaning, själva Varvet (21 km) på lördagen och jag vet inte riktigt hur många lopp man mäktar med på en vecka…

4 juni: Skatås Ryggar. Ska inte springa detta lopp själv eftersom jag ska se Håkan Hellström den kvällen (man kan ju inte riskera trötthet eller vätskebrist eller något annat dumt en sådan dag), men jag kan verkligen rekommendera dig att springa det (om du inte ska se Håkan då, eller är så bra att du kan göra båda grejerna). Jag sprang två ryggar förra året, och det var SÅ himla kul, även för en sådan som jag som inte springer trail överhuvudtaget.

Ja, det är lite vad Göteborg har att bjuda på innan sommaren ens har börjat. Och ännu mer kommer det framåt höstkanten… Känner jag mig själv rätt kommer det säkert bli ett fullspäckat tävlingsår igen, har ingen karaktär när det gäller att inte anmäla mig till lopp.

IMG_0611

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  annamjansson
  10 januari, 2016 at 17:00

  Jag visste inte att det fanns en trailvariant av varvet! I år vill jag försöka springa lite mer trail men om det blir något lopp eller inte det vet jag ej än..

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 januari, 2016 at 22:21

   Det är nytt för i år! Så himla kul, skulle vilja springa det, men vet inte om jag vågar… Bryter säkert ett ben eller nåt och så kan jag inte springa varvet sedan :O

 • Reply
  mari
  10 januari, 2016 at 18:25

  Wow, massa roliga lopp 🙂

 • Reply
  hopihopi
  10 januari, 2016 at 18:28

  Det är alltid kul med lopp! Själv har jag inget inplanerat ännu, men det börjar väl så småningom bli dags att fundera ut någon plan.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 januari, 2016 at 22:26

   Ja till slut hittar man alltid något man vill springa. Eller några för många kanske t.o.m!

 • Reply
  Rund är också en form!
  10 januari, 2016 at 18:29

  Vi kanske ses den 19 mars då. Har funderingar på att köra 16 km. Jag har sprungit 8 km på vårtävlingarna tidigare. Mycket trevligt lopp, även om man känner sig rätt långsam, då många klubbmedlemmar är TOKSNABBA! 😀
  Men ändå mycket trevligt.

  Kram M

 • Reply
  Clara Edvinsson
  10 januari, 2016 at 21:31

  Jag funderar också på om jag ska springa Winterrun… Jag sprang det förra året och tyckte det var en bra bana runt/inne på Liseberg. Kul att det var första gången du sprang milen under timman, då kanske jag också lyckas med det i år 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 januari, 2016 at 22:28

   Ja, jag hejar på dig!! Det fixar du!
   Jag tror att jag väntar med att anmäla mig iaf och ser vad det blir för väder då…. Så himla bekväm av mig 😉

   • Reply
    Clara Edvinsson
    10 januari, 2016 at 22:32

    Haha jag tänkte också vänta lite, dels för vädret 😀

 • Reply
  Mia
  10 januari, 2016 at 22:17

  Ida, du har bytt header sen jag var här inne sist. Nu igen?! 😀

  Nu börjar det igen, våndorna över att det finns alldeles för mycket att välja på. Det var bättre förr när det typ bara fanns Varvet och Tjejmilen. Haha.. Eller inte. Jag har ännu inte bestämt mig för nåt alls.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 januari, 2016 at 22:24

   Haha ja, det går lite inflation i headerbyte här! Nu ska jag försöka låta denna vara kvar i minst en månad… 😀
   Ja alltså det finns ju en del lopp att välja bland… Och då är detta bara i Gbg, tänk hur många andra städer det finns i Sverige… och i grannländerna osv.

 • Reply
  Börja Spring
  11 januari, 2016 at 06:44

  Åh längtar så tills det är dags att springa lopp i vår igen 🙂 Jag ska springa ganska kravlöst i år förutom ett lopp till hösten då jag vill ta milen runt 45-50 min 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 januari, 2016 at 14:55

   Åh! Du är snabb!
   Mitt pers på milen ligger på 55:13, skulle gärna springa den lite snabbare i år 🙂

   • Reply
    Börja Spring
    11 januari, 2016 at 15:29

    När jag gick på högstadiet så låg jag på 42 min tror jag men det var ju innan man fick barn och skador osv 😀 Nu ligger jag på 63 min på milen ungefär så är lite att träna 😀

    • Reply
     Träningsblogga - Ida
     11 januari, 2016 at 18:22

     Grymt mål ju, ska bli kul att följa din väg dit. Heja dig! 🙂

     • Börja Spring
      12 januari, 2016 at 18:11

      Ja det ska bli skoj framöver 😀 Tack!

 • Reply
  Jeanette Sandelin
  11 januari, 2016 at 09:58

  Jag ska springa Göteborgs Marathon (Solvikingarna) i okt i år. Halva då 🙂

 • Reply
  Stefan
  7 februari, 2016 at 10:35

  Solvikingarnas kalender är rätt komplett om du letar löpartävlingar i Göteborgsregionen. http://www.solvikingarna.se/Tavlingar/Tavlingskalendern.aspx

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: