Yoga

Yin yoga på vardagsrumsgolvet

Igår skulle jag inte träna. Jag ställde till och med in ett pass Bodypump jag skulle på med en vän eftersom jag kände någon slags förkylning i kroppen. Man ska lyssna på kroppen, så det var nog rätt beslut. Däremot fick jag för mig att jag kunde göra någonting lugnt. Hemma. Och så kom jag på den briljanta idén att testa Sats nya koncept Online Training. Själva konceptet återkommer jag till en annan dag, för idag vill jag skriva om vad det var jag gjorde. Alltså, hör och häpna: yoga!

Den som har hängt med här ett tag vet att jag och yoga aldrig riktigt har hittat varandra. And it’s not for lack of trying, som man säger på utrikiska. Okej, jag har inte testat överdrivet ofta, men några gånger i alla fall. Varje gång tänker jag: ”Japp, detta behöver jag! Detta ska jag fortsätta med! Detta var bra för min stela kropp!”, och så bestämmer jag att jag ska köra yoga minst en gång i veckan. Sedan glömmer jag liksom bort det i några månader eftersom någonting roligare dyker upp (löpning).

45 minuter yin yoga hemma på sitt eget golv. Komplett med tända ljus i lyktor. Och ett doftljus. Kan ju inte misslyckas, tänker jag! 

DSC06927 DSC06931

Yin yoga, för den som inte vet, är en yogaform där man håller varje position (heter det ens position i yoga? Nej, förmodligen inte. Förlåt, jag är lite ny på detta) ganska länge. Under passet jag körde hölls varje position i 3-4 minuter. En evighet alltså. Passet var som sagt 45 minuter långt, och jag tror att det var vid ungefär minut 42 jag kände att jag började släppa tankarna på hur enormt långsamt det gick. Och då började det plötsligt vara helt underbart skönt. Och även helt slut på tid.

Efteråt känns kroppen avslappnad och utsträckt (herregud vad stel jag är!) och huvudet så där lugnt och harmoniskt som det aldrig är en måndagskväll. Jag tänker att det kanske tar några försök innan man kan börja släppa rastlösheten direkt och njuta av hela passet, och därför säger jag det en gång till: detta ska jag göra minst en gång i veckan!

Och bonus med att yoga hemma på sitt golv istället för på SATS förresten: man kan göra det i pyjamas och lägga sig helt avslappnad i sängen direkt efteråt. Score! 

DSC06978

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Mia
  12 januari, 2016 at 08:15

  Låter fantastiskt och något som jag skulle behöva. Funderar på att bli SATS-tjej inom kort, men vi får se… 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 januari, 2016 at 14:40

   Jaa, bli det! Då kan vi gå på BOOTYLICIOUS ihop 😀

   • Reply
    Emmi - explorista.se
    12 januari, 2016 at 20:02

    Men grymt! Visst är det skönt? Själv har jag kört lite kortare pass, 15-30 min, men det är häftigt hur stor skillnad även så korta pass kan göra. Om du och Mia kör Sats så hänger jag med på när jag kommer hem, trött på NW nu! 😀

 • Reply
  Rund är också en form!
  12 januari, 2016 at 09:53

  Yin yoga är den bästa yoga-typen (om du frågar mig)! Det långsamma är så himla bra för sinnet! 🙂
  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 januari, 2016 at 14:42

   Jag märkte det! Började eventuellt nästan gråta efteråt…. :O Spänningar som släpper?

   • Reply
    Rund är också en form!
    12 januari, 2016 at 15:45

    Det har hänt mig också. Jag vet inte exakt varför, men kan tänka mig att är ngt sånt. 🙂

 • Reply
  Anna Jansson
  12 januari, 2016 at 10:22

  Men så smart att kunna köra hemma! Jag och yoga klickar inte heller, förutom en gång när jag verkligen släppte taget och fick till ett 90minuterspass. Say what!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 januari, 2016 at 14:43

   Whaaaat! Grymt imponerande! Jag råkade hamna på ett 75-minuterspass yoga på Sats en gång. Höll på att dö rastlöshetsdöden.

 • Reply
  Clara Edvinsson
  12 januari, 2016 at 10:57

  Oh vad härligt! Jag testade på det för första gången i höstas och till en början blev jag sjukt rastlös, men när passet nästan var slut ville jag inte att det skulle ta slut. Man blev nästan som en ny människa!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 januari, 2016 at 14:44

   Jamen lite så var det för mig igår! Måste absolut ge det några fler chanser. Så himla bra när man kan köra det hemma dessutom! 🙂

 • Reply
  Mari
  12 januari, 2016 at 19:14

  Låter som om jag måste testa 🙂

 • Reply
  Online training - Träningsblogga
  12 januari, 2016 at 19:19

  […] är bara att välja och vraka beroende på vad man är sugen på att träna. Själv testade jag ju Yin Yoga […]

 • Reply
  Märta
  12 januari, 2016 at 22:36

  Ja ska man yoga hemma är det urmysigt att pimpa yogahörnan (var den nu än är, mitt på köksgolvet typ) med mysljus. Det blir per automatik mycket bättre då!

 • Reply
  Karin FitnessochHalsa.se
  13 januari, 2016 at 08:34

  Visst är det härligt att träna yoga hemma?!! Jag gjorde det själv i morse innan jag väckte barnen. Så skönt med egentid i tystnaden och med yogan!

 • Reply
  Annelie
  13 januari, 2016 at 08:35

  Å måste testa det där. Det är lite väl tidigt för mig att gå upp 4.30 för att vara med på en yogaklass 6.30 som jag gjorde imorse. Verkar ju himla smidigt att kunna göra det hemma när det passar.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: