Intervallpass Löpning

Intervallutmaningen, pass #1

DCIM120GOPRO

Problemet med att ha en massa fina bloggläsare som tipsar om intervaller är att när det väl är dags att ta tag i den där intervallutmaningen, då är det så himla jobbigt med beslutsångesten. Inte för att alla verkar så roliga, utan snarare tvärtom. Det är lite som det där med att välja mellan pest och kolera.

Missförstå mig inte nu, jag är väldigt tacksam för era tips och engagemang, men det är en sak att se de där intervallerna i skriven form, en annan att utföra dem. Liksom ”Jaha, vill jag idag springa 2 km så snabbt jag kan och sedan göra om det några gånger?” Eh nej. ”Men vill jag kanske springa 5-minutare om och om och om igen?” Nja. Kan ju motvilligt erkänna att intervallutmaningen lät roligare när jag låg nerbäddad i sängen och skrev om den. Men! Do not fret! Jag har inte gett upp redan innan jag började, utan idag började jag faktiskt!

Intervallutmaningen, pass #1

Till slut föll valet på att testa Fitnesscoachens tips:

5 x 3 minuter
5 x 2 minuter
5 x 1 minut

Körde knappt en minuts vila mellan varje intervall och då tog passet ganska precis 55 minuter, inklusive uppvärmning. Tog mig ungefär 8 km och sedan var jag helt och fullständigt slut. Tempot lade jag på 5 min/km (12 på bandet) på 3- och 2-minutarna och 4:36/km (13 på bandet) på 1-minutarna. Det räckte gott och väl för mig! Det var ett ganska vidrigt pass faktiskt… Men pannbenet är ju bra att träna också. Och fördelen med att börja med de längsta intervallerna är att 1-minutarna känns snabbt överstökade.

Och hörni, i vanliga fall tycker man ju att tre minuter går ganska snabbt, men på ett löpband är de fasen en hel evighet…

Nu är jag härligt mör och så glad över att vara igång med intervallutmaningen! Alla pass jag ska köra hittar du här.

Desktop-002

Förr i tiden fick ni se bilder på natur och motionsspår, nu får ni toalettselfies… Varsågoda. 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Uppochhoppa
  19 januari, 2016 at 19:19

  Rolig grej, roligt upplägg och roligt pass! (Och ja, det blir ju som bekant roligt efteråt) och också att läsa om. Full pott således!

 • Reply
  Anna Jansson
  19 januari, 2016 at 20:33

  Härligt kämpat! Jag gillar också att spara de korta till sist.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 januari, 2016 at 17:44

   Det är det bästa, då fattar man liksom att det snart är över och så kan man köra på! 🙂

 • Reply
  idafriedmann
  19 januari, 2016 at 22:21

  Bra jobbat!!!

 • Reply
  Linnea
  20 januari, 2016 at 08:33

  Heja heja, bra jobbat!!!

 • Reply
  Intervallmorgon | Den springande soffpotatisen
  20 januari, 2016 at 09:43

  […] innan jobbet. Men 30 min är bättre än inget tänkte jag och körde en förkortad version av Idas intervall-upplägg. Istället för 5 av varje körde jag 3x3min, 2x2min och 1x1min. Med uppvärmning blev det […]

 • Reply
  Fredric
  20 januari, 2016 at 15:48

  Har sprungit maraton med nära 90 % av maxpuls i genomsnitt, utan någon nämnvärd intervallträning… Intervaller för mig är att säga till andra att springa dem och sedan skita i det själv 😉

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: