Träningsrelaterade prylar, skor och kläder

Veckans impulsshopping – Polar M400

24 januari, 2016

Impulsshopping. Det är någonting som jag är verkligt bra på. Eller så är det tvärtom, för jag vet egentligen inte om impulsshopping är en bra grej.

Hursomhelst. Häromdagen såg jag än en gång Polar M400 i sociala medier. Kände direkt att jag bara var tvungen (!) att ha den. Att hela mitt liv skulle få en helt ny mening med den i min ägo. Så jag slängde in en beställning och i fredags var den levererad och klar.

DSC07125

Det finns en klar nackdel med att vara snabb med sina inköp. Som att man inte riktigt dubbelkollar att prick allting stämmer innan man klickar ”köp”. Mitt nästa klockinköp skulle ju såklart innebära möjlighet till pulsmätning, och det var jag ju hundra på att denna hade. Men nej, den med pulsmätning såg prick likadan ut men var inte den jag lade i varukorgen. När upptäckte jag detta, undrar ni? Givetvis inte förrän allt var installerat och klart och produkten redan använd och aningen för sen att returnera.

Nåja. Nästa gång jag köper klocka – då blir det med pulsfunktion! Är fortfarande sugen på att testa den där Garminklockan med pulsmätning i handleden. 

Anywhooo… Återkommer med mer om denna klocka när jag testat den lite mer. Än så länge känns den lovande. För så pass lite som 1295 (lite för en gps-klocka ju) så har den ganska många funktioner som jag är rätt förtjust i (som t.ex. stegräkning, möjlighet att lägga in intervaller, och den jag är mest nyfiken på: sömnanalys). Överlag verkar folk vara ganska nöjda med denna klocka, så vi får se om jag sållar mig till den skaran. Tror nog det! Pulsmätning hade ju gjort det hela komplett, men man kan inte få allt här i världen…

Okej, man kanske skulle kunna få skicka tillbaka den och köpa den andra istället, om man hörde av sig och förklarade läget? Men eeeh, orka! Leksak som leksak liksom…

 

17 Comments

 • Reply Anna Jansson 24 januari, 2016 at 18:08

  Vad surt med felköp! Du kan ju prova att lämna tillbaka den??

  • Reply Träningsblogga - Ida 24 januari, 2016 at 18:11

   Ja, liiite surt var det ju… Men jag har typ kommit över det nu! Har klarat mig utan pulsmätning så länge nu, så jag klarar mig nog ett tag till.. Men man vill ju alltid ha fler funktioner liksom, haha 😀

 • Reply Frida 24 januari, 2016 at 19:05

  Eller försök sälja den vidare, i någon fb grupp eller på blocket. Eller till någon kollega?

  • Reply Träningsblogga - Ida 25 januari, 2016 at 16:28

   Ja, så kan man ju också göra förstås! Men jag är ju så ivrig på att använda den så jag orkar inte vänta… 😉

 • Reply Malin 24 januari, 2016 at 19:30

  Hihi, vad härlig du är! Snacka om impulsköp! Du kan inte bara köpa till pulsband då? Jag är också rätt sugen på den dör, så berätta gärna mer när du hårdtestat den!

  • Reply Träningsblogga - Ida 25 januari, 2016 at 16:30

   Jamen jag tror jag gör så, att jag satsar på att köpa ett pulsband framöver… Så meckigt att hålla på och lämna tillbaka eller sälja vidare liksom 😉

 • Reply Mari 24 januari, 2016 at 22:00

  Maila och kolla om du kan göra det. Men hoppas annars att den funkar fint 🙂 Kul med en ny leksak. Kramar

 • Reply Camilla 25 januari, 2016 at 00:14

  Jag tror bara du kan köpa till själva pulsbandet. Tror det är samma klocka, skillnaden är just bara om bandet är med eller inte!

  • Reply Träningsblogga - Ida 25 januari, 2016 at 16:33

   Jamen jag tror att du har rätt, och jag tror jag satsar på att göra så! 🙂

 • Reply Reach Your Goal 25 januari, 2016 at 09:19

  Tror som Camilla att du kan köpa pulsbandet separat och koppla till klockan 🙂 Har bara hört positivt om M400 🙂

  • Reply Träningsblogga - Ida 25 januari, 2016 at 16:33

   Det verkar så!
   Jag har också hört massa bra om denna klocka, så jag hoppas allt stämmer 🙂

 • Reply Anna (orka mera) 25 januari, 2016 at 13:13

  Hahaha, hellre fort men fel, som mannen skulle ha sagt. Jag är mer velig och livrädd för att ta fel beslut…. Men så har jag pulsmätning på min klocka också 🙂 Även om jag VÄLDIGT sällan använder den. Din klocka blir nog kanon precis som den är!

  • Reply Träningsblogga - Ida 25 januari, 2016 at 16:34

   Äsch då, vem behöver pulsmätning? Man känner ju hur ansträngd man är ändå? 😉

 • Reply Beatatjata - inte bara träning 27 januari, 2016 at 11:52

  Klart den mäter puls! Men du behöver ett pulsband. Köpte mitt som paket men det går bra att köpa separat. Sen finns ju A360 som har pulsmätningen på handleden men de brukar inte vara så himla precisa så jag skulle nog köpt till pulsband till den också. Med andra ord – vill du byta polarklocka framöver funkar ändå pulsbandet.

  • Reply Träningsblogga - Ida 27 januari, 2016 at 20:15

   Kunde inte hålla mig när jag insåg mitt misstag och köpte ett pulsband typ direkt… :O

 • Reply Angående att vara träningsprylsshopaholic - Träningsblogga 27 januari, 2016 at 20:28

  […] köpte ju en ny klocka. Men så råkade jag beställa en utan pulsband. Och det är ju inte hela världen. Fast alltså, […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: