Löpning Lopp

Winter Run på Liseberg

DSC07256

När det anordnas ett lopp i stan, går det att inte springa det då? Det kan man säga var veckans stora fråga. 

I helgen anordnades Winter Run, och här kunde man starta upp loppsäsongen. Redan i januari! Jag har velat en del under veckan om huruvida jag skulle springa. Som vanligt talar ju mycket för att man ska springa ett lopp, denna gång tänkte jag lite så här:

 • det är ofta riktigt, riktigt kul att springa lopp
 • kul att dra igång säsongen redan i januari
 • intressant att se hur milformen är i dagsläget
 • kul arrangemang med att springa inne på nöjesfält
 • en ny medalj till samlingen (!)

Sedan fanns det också några saker som talade emot en start, som t.ex. att få sitta uppe halva fredagsnatten och dricka vin och tjöta med gamla kollegor och vänner, och så det faktum att det skulle börja töa och jag inte har några löpskor som klarar sådant underlag. En bra ursäkt alltså, en förmodligen rätt kass (hade kanske funkat att springa med broddar? Eller med vanliga löparskor?)

Så jag struntade i att starta, umgicks med fint folk tills sent på fredagen (tidigt på lördagen) och tog mig istället en promenad till Liseberg igår för att kolla in loppet. Ja, när jag väl var där, visst sög det ju lite i löpartarmen (?). Jag blir ju alltid sugen på att springa när jag ser andra göra det. Men till slut visade det sig ändå att det faktiskt är ganska trevligt även att titta på lopp, och man måste ju inte springa alla själv. Och så var det en himla fin inramning att det hela var på Liseberg, älskar sådana här tillställningar som inte är som alla andra; kvällstid, mörker, eldjonglörer, vinter.

Men nästa år måste jag nog springa själv… 

DSC07135 DSC07141 DSC07183 DSC07216 DSC07241 DSC07191 DSC07231 DSC07279

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  24 januari, 2016 at 10:35

  Måste ha varit jättefint med all snö! Då är det ju winter run på riktigt. Gissar att det inte är många av tillfällena det faktiskt är vitt och vintrigt på det loppet 🙂
  Skönt att heja på ockå även om det brukar rycka fasligt i löpartarmen!

 • Reply
  Mari
  24 januari, 2016 at 22:02

  Vilket mysigt lopp 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 januari, 2016 at 16:31

   Jamen eller hur! Nästa år ska jag nog satsa på att springa det, det såg så trevligt ut 🙂

   • Reply
    Mari
    25 januari, 2016 at 19:58

    Det gör du rätt i 🙂

 • Reply
  Linnea
  24 januari, 2016 at 22:23

  Ja visst börjar man bli riktigt loppsugen nu! Jag ska nog anmäla mig till mitt första ikväll!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 januari, 2016 at 16:32

   Ja, det börjar man verkligen bli! Satsar nog på att köra mitt första i mars tror jag! 🙂

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  25 januari, 2016 at 21:38

  Vad kul det där såg ut! Har en kompis som sprang, nästa år får jag titta dit och hejja på dig om inte annat! 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: