Styrketräning

Rutiner är bra, hurra hurra!

En gång i tiden var jag livrädd för rutiner. Att göra saker på rutin. Men en gång i tiden är inte nu, nu blir jag bara skitglad om jag hittar någon rutin som passar mig bra. Och nu tror jag tusan att jag hittat en ny, bra måndagsträningsrutin.

 1. Jobba extra länge.
 2. Riva av ett Bodypump-pass på gymmet före hemgång.

Har fem minuters promenad till gymmet från jobbet, så det passar perfekt att först jobba sjukt effektivt till 17.30 och sedan gå och träna. Man är ju i regel ganska trött på måndagar så det är ändå ingen idé att åka hem från jobbet och tro att man (jag) ska få någon ny energi och träna något då. Sedan råkade det sig också som så att måndagsinstruktören var precis lagom pepp och det var inte knökafullt med folk där. Sådant där perfekt som gör en så glad och pepp på en ny måndagsrutin!

Annan bra sak också: det var så skönt att anstränga musklerna (nåja, muskler och muskler) lite igen. Har knappt styrketränat något sedan någon gång före jul, så det känns fint att komma igång igen. Jag gillar ju verkligen Bodypump, och den här nya releasen (som inte är jätteny, men ny för mig) tycker jag är riktigt bra! Hurra!

IMG_4247

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Kari
  25 januari, 2016 at 22:34

  Jag tycker att det är toppen med rutiner! Ju mer man kan sköta på rutin, desto mer tid och energi finns det över till annat. Jag ser rutinerna som en plattform som ger stöd och möjlighet att hitta på äventyr. Om det är ett jätteprojekt att hitta rena kläder och fixa frukost varje morgon så får man tex aldrig energi över till att göra något som faktiskt är roligt och spännande. Just styrketräning verkar ju dessutom vara en riktigt bra rutin!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 januari, 2016 at 17:36

   Jamen eller HUR!
   Känner så himla igen mig i att morgonen är ett jätteprojekt. Måste hitta några bra rutiner där också.

 • Reply
  Cecilia
  26 januari, 2016 at 05:07

  Jag gillar verkligen rutiner, struktur och regler…mår som bäst när det finns i mitt liv. Men ibland bara ibland gillar jag det spontana, lite spänning med det haha
  Håller med Kari där om att det finns mer tid och energi till annat:)

 • Reply
  Anna (orka mera)
  26 januari, 2016 at 10:20

  Älskar axellåten. Den är grym. Kör liiiite för tungt så att det inte riktigt håller hela vägen. Med målsättningen att klara ALLA innan releasen byts ut. Älskart!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 januari, 2016 at 17:35

   Jag älskar aldrig axellåten! Det känns som att någon står på mina axlar och försöker trycka ner mig…. Gaaaah. :O

 • Reply
  Uppochhoppa
  26 januari, 2016 at 10:28

  Låter som en strålande bra rutin ju,mer rutiner när de fungerar!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 januari, 2016 at 17:42

   Eller hur! Förstår inte hur jag kan ha varit så rädd för rutiner förr i tiden!

 • Reply
  Åsa
  26 januari, 2016 at 10:32

  Heja rutiner!! Låter som att du hittat en bra plan! 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: