Mat och dryck och annat gott

Shotta ingefära! Här är receptet.

30 januari, 2016

DSC07090

Häromsistens hittade jag ett recept på ingefärsshot hos Sofie. För skojs skull googlade jag ”hälsofördelar ingefära” och upp kom en massa sidor. Bl.a. en där SvD listar sju anledningar att trycka i sig ingefära. T.ex. är det bra för matsmältningen eftersom den stimulerar magen, ska kunna lindra symptom vid migrän och minska menssmärtor. I samband med träning ska en daglig dos ingefära kunna minska muskelvärk med 25%. Och så det som jag visste sedan tidigare då: bra för att förhindra förkylning.

Så jag bestämde mig för att testa receptet och göra mig en flaska ingefärsshot.

Ingefärsshot
Gör så här:

200 g färsk ingefära (här har jag ingen aning om hur mycket jag tog pga har ingen våg, men det blev jättesupermega(!)starkt så jag kanske överdrev lite. Eller inte, ingen som vet.)
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
Saften av 2 citroner

Skölj ingefäran noga (man behöver inte skala den) och riv den grovt. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter. Sila av, tillsätt honungen och rör tills honungen har lösts upp. Låt svalna till rumstemperatur. Pressa saften ur citronerna och rör ner den i ingefärsvätskan. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan. Shotta!

DSC07105 DSC07101

 

7 Comments

 • Reply Märta 30 januari, 2016 at 09:41

  Nämen, vad bra! Igår funderade jag på att jag skulle leta upp receptet på ingefärsshot, men nu slipper jag ju leta 🙂 Svinbra! Ska nog köra samma mängd ingefära so du för jag vill gärna ha det supermegajättestarkt.

 • Reply Mari 30 januari, 2016 at 16:36

  Så bra! Love It 🙂

 • Reply Anna (orka mera) 30 januari, 2016 at 18:04

  Älskar ingefära. Brukar köra ner det i juicemaskinen tillsammans med äpple, lime och mynta! Gott!!!

 • Reply Christine - 29° 30 december, 2016 at 16:34

  Den där är verkligen bra och god! 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: