Lopp

Årets första lopp bokat!

Jag börjar förstå mer och mer att jag nog är en sådan person som behöver relativt konkreta mål med träningen för att jag ska orka vara disciplinerad nog att genomföra den som jag tänkt. Att träna planlöst fungerar otroligt dåligt just nu, och även om årets stora tävlingsmål är Göteborgsvarvet så känns det fortfarande så långt borta och jag är i desperat behov av någonting att fokusera på.

Därför gjorde jag slag i saken igår. Lade ner den här men jag ser hur det känns, om jag är sugen så springer jag, annars skiter jag i det – mentaliteten och bestämde mig för att anmäla mig till Göteborgsvarvets seedingslopp som går av stapeln den 20 mars. Drygt en månad bort alltså, tänker att det är alldeles lagom lång tid för att bli strukturerad och sköta träningen.

Seedingsloppet är ju ett ganska tråkigt lopp egentligen. Det är liksom inget jippo, och man springer två varv på en rätt tråkig 5 km-bana. Varför springa tråkiga lopp, undrar ni då? Äh, skärp er! Inga lopp är tråkiga när man väl står där på startlinjen! Varsågoda för dubbla budskap! Nämen, seedingsloppet är bra, det är bara fokus på en sak för mig då och det är att testa milformen, att springa milen så snabbt jag kan och om jag lyckas seeda mig till en tidigare startgrupp på Varvet ser jag det som en bonus, men inte ett krav.

Men ändå hörni… Vad kul det hade varit att få slå till med ett personbästa snart! Tänk om jag kunde få göra det på seedingsloppet… Mitt personbästa på milen ligger på 55:13 – superlångsamt tycker vissa, jättesnabbt tycker andra. Ganska snabbt tycker jag såklart eftersom det ju är det snabbaste jag har sprungit milen på, men jag känner att jag borde kunna bli lite snabbare. Men då gäller det ju såklart att jag slutar hitta på ursäkter för att ställa in mina träningspass…

Ja, en loppanmälan var precis vad jag behövde! Nu ni! 

IMG_0979

 

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Fredric
  11 februari, 2016 at 15:20

  55:13 är omöjligt för nästan alla men inte för dig!

 • Reply
  hopihopi
  11 februari, 2016 at 16:06

  Lopp är alltid kul! Det är något med stämningen och pirret i magen

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 februari, 2016 at 19:54

   Ja visst är det så! Älskar att springa lopp, älskar att få medalj! 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  11 februari, 2016 at 17:24

  Smart drag! Fast mest tittar jag på bilden och drömmer om att springa i shorts och linne 🙂

 • Reply
  Mari
  11 februari, 2016 at 19:27

  🙂 Vad kul. Åh, blev också sugen att anmäla mig till något…

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  11 februari, 2016 at 19:59

  Alltså bilden! En får akut sommarlängt när en ser din solbränna 🙂
  Kul med lopp också, ser fram emot race reporten 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 februari, 2016 at 23:26

   Det är ju lite insta-filter om man säger så… Men lite solbränna också, haha! 😀 Har också sommarlängt nu, varför finns februari ens??

 • Reply
  Anna Jansson
  11 februari, 2016 at 21:22

  Jag har också anmält mig till ett lopp, fast ett traillopp. Med lite skräckblandad förtjusning. Hur svårt kan det vara liksom?!

 • Reply
  Carolin
  13 februari, 2016 at 09:10

  Seedingloppet i Göteborg är det bästa om man vill springa snabbt ju! Putsade mitt PB med flera minuter i våras! Så lycka till! Det må vara tråkig miljö men det är snabbsprunget som få! (Om de är kvar i frihamnen)

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: