Bloggar om hälsa

Vem är den här ”Träningsblogga” egentligen?

Den som har hängt med här ett tag vet nog ganska mycket om mig. Framförallt vet ni mycket om mina löprundor, ty det är ju det jag skriver mest om. Men nu när Bloggar om hälsa äntligen har gått live och blivit med Facebooksida och allt passar det ju ganska bra att vi alla i nätverket presenterar oss lite. För hur ofta får man i en träningsblogg berätta om anledningen till att man är rädd för kvistar eller varför man egentligen jobbar som lärare? För övrigt så kan man också exakt nu läsa en massa inside information om Erika

Så hörni, håll i er: jag ger er en lista om mig, skamlöst stulen av Elna som lånat den av Anna

ida

1.VEM ÄR DU I TRE ORD?
Lugn, glad men också ganska lat (kan lätt ligga i soffan och kolla serier en hel helg).

2. HUR GAMMAL ÄR DU?
31

3. VAD JOBBAR DU MED?
Till vardags jobbar jag som lärare. Skrev nyligen ett inlägg om prick det.

IMG_4311

4. VAR BOR DU?
I en liten etta i Göteborg. Pappa kallade min lägenhet för dockhus en gång. Tog det som en komplimang!

5. VAD HAR DU GJORT IDAG?
Okej, nu ska jag erkänna en sak: detta inlägg publiceras på lördag men skrivs på fredag. Ibland blir det så i den här bloggvärlden. Så idag fredag har jag jobbat, sprungit intervaller, ätit quorn till middag och kämpat för att hålla mig vaken längre än till 20. På lördag när detta inlägg publiceras har jag förmodligen bara hunnit vakna och brygga kaffe.

6. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU? VARFÖR?
Sommar. Vintermörkret knäcker mig. På våren är det alldeles för mycket pollen som är problemet. Hösten är fin ett tag, men alldeles för nära inpå vintern. Så, sommar.

DCIM130GOPRO

7. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?
Jag var beroende av snus i typ tio år. Nu är jag bara beroende av bra saker, som löpning till exempel. Och kaffe.

8. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?

 • När jag var 10 lade jag alla mina besparingar på att köpa en flamencoklänning i Spanien. 18 år senare fick jag äntligen min första flamencolektion.
 • Jag pluggade spanska i Málaga ett halvår när jag var 20. Strax därefter bestämde jag mig för att bli spansklärare eftersom en av de bästa sakerna jag vet är att kunna göra mig förstådd på andra språk än svenska. En känsla jag vill förmedla!
 • En gång skämtade en kollega om att jag borde springa från Göteborg till Luleå, en tanke som jag inte riktigt har kunnat släppa faktiskt… Det är ju bara 135 mil!

9. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUST NU?

Jag borde kanske säga New York eller Karibien eller Island eller något annat tufft, men just nu skulle jag helst vilja befinna mig i Luleå. En liten släng av hemlängtan har drabbat mig… Tur att jag ska dit på måndag!

DSC06192

10. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?
Jättetrött efter en mentalt ganska jobbig arbetsvecka, men glad för att jag nu är ledig en hel vecka och hinner återhämta mig och sedan vara mitt bästa jag resten av terminen.

11. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?
Djungelvrål och salta nappar. Eller all saltlakrits.

12. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?
Eh, morgon när jag väl har lyckats ta mig upp… Men jag äääälskar kvällar och nattsudd.

13. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?
Näpp.

14. VAD ÄR DET ABSOLUT VÄRSTA DU VET?
En gång låg det en orm rätt över motionsspåret. Då hade jag fasat för att se en orm i typ 30 år, och det fanns fog för min fasa: fy vilket äckligt djur. Nu reagerar jag så fort det ligger en kvist på marken, det kan ju vara en orm?

15. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?
Johanna.

16. NÄMN 3 SAKER DU ÄR MINDRE BRA PÅ:

 • Jag har sådan fasansfullt hemsk beslutsångest att jag kan stå på ICA i en kvart extra bara för att vela om vilken smak jag ska ha på glassen.
 • Att hålla mitt hem rent och snyggt. Är otroligt lat när det kommer till att plocka och städa. Hemskt dålig egenskap!
 • Att prata upp mig själv –  de tre punkterna nedan tog evigheter att komma på.

17. NÄMN 3 SAKER DU ÄR BRA PÅ:

 • Mitt jobb.
 • Att ta snabba beslut – kanske låter konstigt med tanke på att jag har mycket beslutsångest… Men att impulsköpa en resa eller bestämma mig för att flytta till en ny stad – sådana beslut är lätta!
 • Jag tror att jag är rätt duktig på att inspirera till träning… Hoppas jag.

Så det var jag det. Nu återgår jag nog till att blogga om träning igen. Snart planerar jag till exempel att få upp ett inlägg om intervallerna jag precis sprang. Stay tuned, som vi inte vanligtvis säger i Sverige. 

DCIM132GOPRO

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Camilla
  13 februari, 2016 at 08:08

  Kul att lära känna dig lite bättre!

 • Reply
  Mari
  13 februari, 2016 at 08:28

  Åh vad roligt 🙂 Kul att läsa mer om dig. Kram <3

 • Reply
  Anna (orka mera)
  13 februari, 2016 at 08:59

  Rolig lista! Och om du kan tänka dig att förlänga din Gbg-Luleå-löpning från Skåne (via pitstop i Umeå) så hänger jag på 🙂

 • Reply
  Cecilia
  13 februari, 2016 at 09:02

  Toppenlista, så roligt att läsa 🙂

 • Reply
  Anna
  13 februari, 2016 at 10:18

  Du är ju grym på att skriva så det är lättläst och intressant också. Du behöver fyra punkter där ?

 • Reply
  hopihopi
  13 februari, 2016 at 11:22

  Älskar såna här listor som gör att man lär känna en person bättre

 • Reply
  Malin - Lite Längre
  13 februari, 2016 at 12:12

  Så kul med såna här listor så man snabbt får lite bättre överblick! Och du kan lägga till actionladdade bloggbilder till saker du är bra på. Gillar dem skarpt!

 • Reply
  This is me | Ida Johansson
  14 februari, 2016 at 06:41

  […] av den som Anna presenterade tidigare i veckan. Men med en del egna punkter. Ida och Clara berättar också om vilka de är utifrån Annas […]

 • Reply
  Vem är jag? | Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  14 februari, 2016 at 14:19

  […] tycker jag du ska kika in hos nätverkets yngsta bloggare Clara som ska cykla med Team Rynkeby och Ida som älskar djungelvrål och hoppas att hon är bra på att inspirera till träning- vilket hon […]

 • Reply
  Tjejen bakom Do It For yourself. | Do it for yourself
  15 februari, 2016 at 09:15

  […] inte. Så idag tänkte jag passa på att berätta lite mer om mig själv, i listform. Precis som Ida gjort här. Följer ni […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: