Annan träning än löpning

En resa, en långpromenad, ett nytt gym och ett dubbelpass

Sportlovsplanen är ju att det ska vara ett aktivt sportlov, inget ligga-på-soffan-och-sova-sportlov, och jag kan stolt meddela att om gårdagen är någon indikation på hur resten av veckan blir så lär det bli kanon. Det är ändå sällan jag har så pass bra måndagar som jag hade igår, ni får följa med på min dag helt enkelt: 

03:50 Väckaren ringer. Dags att bege sig mot Landvetter och inleda den här ledigheten.

06:15 Flyger mot Luleå. Utan mellanlandning! Ser soluppgång över i princip hela Sverige. Över en stor bit av Sverige i alla fall. Det är faktiskt så fint att jag inte ens orkar försöka sova något.

DSC07423


07:50
Landar i Luleå, och tar bussen hem till mamma och pappa. Redan före 9 är jag hemma och jag är faktiskt inte sugen på att sova någonting nu heller. Helt märkligt eftersom jag är så himla trött.

DSC07464 DSC07493

10:00 Har bloggat om Life hacks och vill ut och passa på att njuta av solen. Drar på mig underställ och täckbyxor och känner mig friluftsig och hemma! Solen hinner försvinna innan jag är ute, men det var värt ett försök i alla fall och det är ju gott att vara ute ändå.

DSC07527

10:30 Möter upp med syster för en promenad på fjärden. Det är för mycket snö så det är omöjligt att gå på isen, men vi tar en timmes powerwalk på annat håll istället. Löprundor i sin ensamhet i all ära, men att ta en stressfri promenad och snacka skit (och annat) i en timme är inte helt fel det heller.

DSC07534 DSC07549

14:00 Lyckas äntligen varva ner lite och ta en powernap. Det är bland det ljuvligaste jag varit med om.

17:40 Blir upphämtad av syster och systerdotter (som ska träna dans medan vi tränar annat). Dags att testa både nytt gym och två nya pass.

18:00 Cxworks som är Les Mills core-koncept suger på bra i bålmusklerna. Jag tycker vanligtvis att det är rätt tråkigt att träna coren, så det var kul med lite nytt. Det känns grymt effektivt också; uteblir träningsvärken förutsätter jag bara att jag redan är så grymt vältränad. Eh.

18:30 Tittar på systerdotterns danslektion en stund. Så duktig att jag blir alldeles imponerad!

19:00 Dags att testa på Soma Move. Är lite skeptisk (som jag alltid är när det är något yoga-ish-aktigt på gång), men det blir riktigt svettigt och tungt emellanåt! Påminns återigen om att jag har världens stelaste kropp och borde ta lite bättre hand om den, framförallt när det stretchas mot slutet och jag har så ont att jag vill gråta. Passet är i alla fall fullt med plankor, lejon, squats och hoppande apor och jag är rätt såld. Hade jag bott här hade jag lätt gått på det regelbundet! Får leta efter något liknande på Sats.

stil

21:00 Funderar på att ta ett bad, men risken är rätt överhängande att jag då kommer somna i det och det känns nästan farligt. Det har varit en lång och aktiv dag och jag hoppas på att sportlovsdagarna ska fortsätta så här. Att vara helt slut klockan 21, inte för att man är trött i huvudet pga jobb, utan för att man är trött i kroppen pga fysisk aktivitet – det gillar jag.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  16 februari, 2016 at 16:11

  Det låter verkligen som en bra dag!

 • Reply
  Mari
  16 februari, 2016 at 18:54

  🙂 Vilken härlig dag. Massa underbara ting.

 • Reply
  Rund är också en form!
  17 februari, 2016 at 21:17

  Vad roligt att få följa dig i klockslag. (Vet inte varför jag tycker det egentligen)! 🙂
  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 februari, 2016 at 21:34

   Hehe, jag har upptäckt att det är lite kul att blogga i klockslag! 😉

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: