Löpning

Att springa på känsla

Målet med den här sportlovsveckan var, som ni kanske vet vid det här laget, att inte sova bort den samt att det skulle bli en aktiv vecka. Än så länge måste jag säga att jag klarar mig mycket bra!

Imorse steg jag upp ganska tidigt, drog mig i sängen med en kopp kaffe och lite bloggläsning en stund och sedan klev jag i löparstassen för en tur. Väldigt planlöst gav jag mig ut, och att inte ha några planer för sin runda kan ha både för- och nackdelar.

DCIM133GOPRO

Fördelarna är att man kan gå helt på känsla, springa vart man vill och vara ute så länge som andan faller sig på. Nackdelen är att det är ganska lätt att börja köpslå med sig själv efter vägen… Det gjorde jag idag. Stannade upp flera gånger för att tänka ”ska jag svänga av här och vända hem eller fortsätta och springa mot stan?”. (Känner ni igen detta, eller är det bara jag som gör så?)

Idag hade jag tur och lyckades stå emot hjärnspökena och göra det som jag hela tiden innerst inne ville; att springa lite längre.

DCIM133GOPRO

Det blev inget långpass som man kanske väntar sig av någon som tränar för ett halvmaraton, men väl 10 km – helt klart godkänt eftersom jag dessutom senare under dagen skulle göra ännu en kul, aktiv grej. (Men det kräver ett helt eget inlägg.)

Ganska bra känsla i löpningen idag i alla fall, även om hjärnspökena var igång ett tag. Jag höll ett relativt bra tempo utan att bli helt slut, och tyckte att det var ganska njutbart emellanåt.

snow

water

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  17 februari, 2016 at 17:48

  Jag måste ha rundan utstakad innan. Fast av omvänd anledning. Vet jag inte var jag ska eller när rundan tar slut blir det mer ”bara lite till….” hela tiden. Och då riskerar jag att aldrig komma hem 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 februari, 2016 at 21:31

   Haha, önskar jag blir sådan någon gång, en som inte kan sluta springa, haha 😀

 • Reply
  Åsa
  17 februari, 2016 at 20:00

  Underbart med en härlig tur! Jag har också haft en! HURRA!!!

 • Reply
  Camilla
  17 februari, 2016 at 20:06

  Så härligt!
  Jag har också sprungit idag, underbart!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  17 februari, 2016 at 20:40

  Det låter verkligen som du har SPORTlov med besked 🙂 Så härligt!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 februari, 2016 at 21:32

   Ja, det har jag! Det är nog första gången i mitt liv jag har ordentligt SPORTlov! 🙂

 • Reply
  Att vilja vara utomhus - Träningsblogga
  17 februari, 2016 at 21:14

  […] den tiden är förbi, och denna vecka är verkligen beviset! Igår efter att jag hade varit ute och sprungit gjorde jag nämligen någonting som jag inte hade gjort på säkert femton år: jag åkte […]

 • Reply
  Emmi i Österrike - explorista.se
  17 februari, 2016 at 21:42

  Fina Luleå! 🙂 Ser härligt ut, vilken dag!

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  17 februari, 2016 at 23:34

  Vilket härligt pass!

 • Reply
  Ida
  18 februari, 2016 at 06:11

  Det ser fantastiskt ut. Jag köpslår också med mig själv ibland. Men främst på långpass. Och då lägger jag på små extrarundor. ”Hinner lite till innan jag måste vara hemma”. Blir ibland lite stressigt.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: