Utomhus

Att vilja vara utomhus

Hur många lov och ledigheter har jag sovit bort? Hur många lördagar och klämdagar? Alldeles för många! 

Jag har ju inte en varit en sådan här träningsgillande människa särskilt länge. Visst har jag haft perioder då jag har försökt att ta tag i det; jag var den där som gymmen tjänar massor på, den där som köpte ett träningskort, betalade för det varje månad men i princip aldrig satte sin fot på gymmet… Mina längsta träningsperioder varade ungefär tre månader.

Nu är jag inte den personen längre. Jag har haft träningskort i två år och använder det, och en sak som jag fick när löpningen kom in i mitt liv var att jag började gilla att vara utomhus. Även när jag inte tränar löpning. Jag tycker att det kan vara värt att ta en promenad, eller åka någonstans bara för att se något nytt. Det kanske låter som självklarheter för många, men jag har i princip alltid prioriterat att sova länge och mysa på i soffan istället för att gå ut och andas friskluft. Galet, jag vet.

Men den tiden är förbi, och denna vecka är verkligen beviset! Idag efter att jag hade varit ute och sprungit gjorde jag nämligen någonting som jag inte hade gjort på säkert femton år: jag åkte skridskor!


skridskor

Jag och syster hämtade upp systerson och systerdotter från skola och förskola, tog med oss en massa hjälmar, skridskor och hockeyklubbor och åkte till rinken. Eftersom jag inte hade åkt skridskor på väldigt, väldigt länge var det såklart lite Bambi på hal is till en början, men det visade sig att det här med att åka skridskor är precis som att cykla: har man lärt sig det så har man lärt sig det! Efter de där första stapplande skären var det lika enkelt och lika roligt som jag mindes det. Att åka skridskor är verkligen roligt!

hockeyrink hockeyklubbor1

Vi lyckades pricka in så att vi var helt ensamma på rinken, vilken lyckoträff! Så vi kunde ta ut skären ordentligt, fjanta runt, ta selfies och groupies och till och med spela en hockeymatch. När spelade man hockey senast förresten? Undrar om någonsin? Och jodå, det går att spela hockey med konståkningsskridskor!

hockeyida

Och vad vore en hockeymatch utan en fikapaus? Det är väl därför det är periodpauser i hockey, för att spelarna ska hinna äta pizzabullar och dricka varm choklad? Det var i alla fall ett mycket välkommet inslag i vår match.

fikarast fika
Och hörni, att åka skridskor: shit vilken bra träning! Det kändes som att i princip hela kroppen fick jobba för att hålla mig på benen. Sammanfattningsvis: bra träning och så himla, himla jättekul. Egentligen fanns det bara en anledning till att jag till slut ville sluta åka, och det var att jag började känna skavsåren komma…

Uppskattar den här veckan så himla mycket. Det är så roligt att göra sådant som jag inte gör annars, och jag borde verkligen bli bättre på att vara sådan även till vardags. Nu är det kanske lite svårt att hitta en utomhusrink att åka på i Göteborg, men det finns säkert annat kul att hitta på. Det jag ville förmedla var egentligen bara att det är så gott att vara utomhus och att jag är så glad att jag har kommit på det. Jag har löpningen att tacka för mycket.

Hur är det med dig? Är du en utomhusmänniska? Och i så fall, vilka är dina favoritsaker att göra ute? 

hockeyklubbor

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Happy
  17 februari, 2016 at 21:52

  Utomhus is brukar finnas på Heden varje vinter, det brukar även gå att hyra skridskor om man inte har egna 😉

 • Reply
  Fredric
  17 februari, 2016 at 22:17

  Du är en utomhus tränings dependent 😉

 • Reply
  Kari
  17 februari, 2016 at 22:17

  Jag hatar att vara inomhus och blir rastlös ganska snabbt. Jag funderar på allvar på att hitta ett nytt jobb där man slipper vara inomhus men kan inte komma på något bra. Tror liksom inte att jag skulle bli en bra trädgårdsmästare…

 • Reply
  Lisa & livet från den ljusa sidan
  17 februari, 2016 at 23:09

  Älskar att vara utomhus! Helst skidor. Utför då. På längden gillar jag mest i min fantasi.
  På sommaren tänker jag att jag är mountainbikeåkare. Coolaste sortens. Har dock bara suttit på en mtb en gång, och det kan väl inte påstås ha varit någon riktig hit.. men ändå. Fantasin är bra. Det kommer nog hända. På sommaren tycker jag om att vara ute och åka mountainbike. Vi säger så.

 • Reply
  Katta @ Move it Mama
  18 februari, 2016 at 21:16

  Jag har en knepig relation till utomhuset. Eller på sommaren, våren och hösten är det väl OK (om man bortser från min intensiva pollenallergi som sträcker sig från mars till september, och då tar allergin mot mögel och sporer vid, men sånt finns det ju tabletter för), men vintern, alltså hela min kropp bara skriker nej, den vill INTE vara utomhus is snö och låga temperaturer.

 • Reply
  Reach Your Goal
  19 februari, 2016 at 09:49

  Älskar att vara utomhus under alla årstider vet inte om det har med att jag växt upp med en familj som varit ute mycket året om, det har varit bärplockning, skoterturer, pimpla, skidåkning både längd och utför, husvagnssemester (då är man typ ute hela tiden eftersom det blir trångt att sitta inne), promenader och cykelturer. Under tonåren var väl en period där jag var lite mindre ute, men annars har jag nog alltid försökt få friskluft varje dag 🙂 Därmed toppen att jag kör utomhus PT, då får jag vara ute samtidigt som jag jobbar 😀

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: