Yoga

Hör och häpna! Har utövat yoga!

Sviterna efter gårdagens skidtur är många. Vaknade ett antal gånger i natt av att ha legat med för mycket tyngd på vänsterbenet, som ju känner sig rätt mosat efter att ha fått en hel kropp och ett par skidor över sig i 30 km/h. Blir lätt lite ömt då.

Kort beskrivet skulle man kunna säga att detta sker i min kropp idag:

 • Vänsterbenet, från fot till knä känns som ett enda stort, ömt blåmärke. Av någon anledning syns där bara ett pyttelitet blåmärke, men jag antar att det bara är en massa inre blödningar på gång (ehh).
 • Ljumskar och lår – my God the träningvärk
 • Armarna, träningsvärk
 • Axlarna, träningsvärk

Jamen, i princip är det nog bara magen som inte känner av någon skidtur.

För att försöka råda bot på ömheten gjorde jag idag någonting som jag borde göra oftare, men gör typ aldrig. Körde nämligen ett yogapass, med hjälp av Sats Online Training. Tänkte att kroppen kanske skulle må lite bättre om den mjukades upp och sträcktes ut lite.

mindfulness

Tänkte ta en bild med en snygg yogapose, men kom på att jag inte kan några eftersom jag kört yoga typ fyra gånger i mitt liv, så det blev en bild där jag ser sjukt lugn och mindful (??) ut istället. 

Och hör och häpna! Nu känns till och med vänsterbenet mycket bättre! Från att knappt ha kunnat sträcka ut det imorse kan jag nu till och med gå på det. Jag antar att yoga funkar, who knew? Känner mig helt klart öm fortfarande, men är rätt säker på att det inte är någonting skadligt på gång, utan bara det faktum att jag faktiskt ramlade ganska hårt och att det nog får göra lite ont i några dagar då… Skönt, jag hade liksom hunnit börja inbilla mig att jag aldrig skulle kunna springa igen. På grund av en liten skidtur. Men det var nog bara chocken som talade.

Så med lite förnyad energi och hopp om liv känner jag mig redo för helgen (även om jag såklart tycker att den här sportlovsveckan har gått lite väl snabbt).

Önskar er alla en fin helg!

preyoga

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  19 februari, 2016 at 14:17

  Du ser väldigt lugn och mindfull ut 🙂 Yoga är ju grymt, det tar liksom hand om hela kroppen och så fattar en hur saker hänger ihop. Min korsrygg t.ex: Ständig orsak till lidande (var tidigare i alla fall). Med yoga har jag fattat att det inte var korsryggen som var problemet. Snarare korta höftböjare!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 februari, 2016 at 23:04

   Fantastiskt! Måste verkligen bli bättre på att ta tag i yogan. Är ju egentligen bara skönt 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  19 februari, 2016 at 15:46

  Yoga är min räddning. Eftersom jag aldrig stretchar hade jag varit ett enda stort kylskåp utan den ?.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 februari, 2016 at 23:05

   Haha, lite den känslan jag har typ jämt… Måste, måste verkligen bli bättre på att yoga (för stretcha verkar tydligen helt omöjligt för mig)

 • Reply
  Anna Jansson
  19 februari, 2016 at 15:52

  Jag hoppas att du inte har klivit ur understället utan körde yoga i det också?

 • Reply
  Fredric
  19 februari, 2016 at 22:10

  Väldigt ambitiöst att du har börjat träna för Engelbrektsloppet 2017 redan nu! Och klassikern 😉

 • Reply
  Madde
  20 februari, 2016 at 09:09

  Yoga är fantastiskt om man hittar rätt sort och rätt lärare. Själv kommer jag aldrig klara sådana där konstiga avancerade ställningar i grymt tufft tempo så håller mig till lugna varianter med mycket mindfullnes hihi.

 • Reply
  Karin FitnessochHalsa.se
  20 februari, 2016 at 22:45

  Härligt att du har upptäckt yogan! Det är en träningsform att älska på riktigt!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 februari, 2016 at 23:08

   Ja, jag börjar förstå det mer och mer. Ska försöka hålla i yogan lite nu! 🙂

 • Reply
  Ida
  21 februari, 2016 at 06:39

  Jag måste också få in mer yoga i mitt liv… Måste måste

 • Reply
  Fyra knasiga tävlingar jag är nyfiken på - Träningsblogga
  28 februari, 2016 at 12:43

  […] med lite annat också; styrketräning ibland, skidåkning vart femtonde år och ett och annat pass yoga eller […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: