Löpning

Jag, en löparbloggare

Det har hänt flera gånger att jag har sett folk referera till min blogg som en löparblogg. Jag blir lika ställd varje gång; vadå löparblogg? Löpare, jag? Hur kan folk tro att detta är en löparblogg, den heter ju ”Träningsblogga”, det är ju inget löpigt (nytt ord) med det? Men scrollar jag lite snabbt igenom bloggen och instagramflödet så förstår jag ju att jag har blivit en löparbloggare. Vart och varannat inlägg handlar om denna fantastiska idrott, även om jag då och då gör annat också.

Jag är liksom fortfarande den där som precis tog sina första stapplande steg i löparskor… Fast det börjar ju vara ett tag sedan nu.

DCIM133GOPRO

Igår på Bloggar om hälsas Instagram berättade jag att mitt stora träningsmål i år är att springa Göteborgsvarvets 21 km den 21 maj. Samtidigt slängde jag ur mig frågan ”Har du något speciellt mål med din träning?”. Jag förstår om alla inte har det, att man kan träna för att må bra (vilket i och för sig är ett jäkligt bra mål), men jag älskar verkligen att läsa om människors mål med träningen och vägen dit.

Jag fick ett gäng svar på Instagram, varav de flesta hade ett lopp eller flera inplanerade som sina stora mål. Det var Göteborgsvarvet, Tjejmilen, Midnattsloppet, Color me Rad och Tough Viking. En hade klart för sig två millopp hon ska springa i år och sedan att det blir Göteborgsvarvet nästa år. Det tycker jag är rätt imponerande, att redan ha bestämt det så, själv vill jag egentligen bestämma saker dagen innan (fast ibland måste man ju anmäla sig ett tag i förväg så det spricker ju). Jag tycker för övrigt att det är en så himla kul sak med Instagram: snabba diskussioner och massa inspiration.

Idag är det 87 dagar kvar till Varvet. Det är faktiskt inte jättelänge. I mars kommer jag börja träna efter ett program, försöka få lite struktur på det där. Då borde jag hinna bli redo för halvmaraton i maj. Herregud vad jag längtar, med lite skräckblandad förtjusning så där: Varvet är ändå 21 km på asfalt och man vet aldrig hur dagsformen är, och vad kommer det vara för väder och kommer jag bli kissnödig efter vägen? Ja, ni vet.

Men det första som står i loppkalendern i år är faktiskt inte ens en månad bort. Då ska jag försöka att vara snabb på milen. Skulle nog behöva träna lite specifikt för det också…

Med vänliga hälsningar, Löparbloggaren

DCIM133GOPRO

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  24 februari, 2016 at 11:07

  Det är inte alltid lätt att se sin blogg ur andras ögon..! Men ja, du är nog (mest) en löparbloggare. 😉
  Jag är ingen ”springa-lopp-peson”, men just nu hoppas jag faktiskt att jag t.ex.x kan köra premiärloppet i april. Om bara höften håller sig i någorlunda schack. Förra året var det första (av ganska få lopp) och det var strålande väder, minns jag. 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  24 februari, 2016 at 13:49

  Kul med lopp att se framemot! Och skönt att veta att det bara är 87 dagar till riktig vår! Jag har mitt första lopp 15 april. Läskigt kort tid kvar…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 februari, 2016 at 16:01

   Så himla bra grej med den här tiden på året ändå, att det börjar finnas massa lopp att se fram emot! :O

 • Reply
  Uppochhoppa
  24 februari, 2016 at 20:22

  Jag tänker nog också på dig som en löparblogg, det är något med det där med viljan att sätta in folk i fack, verkar det som.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 februari, 2016 at 16:02

   Ja, det är ju lätt hänt! Och så märker jag ju att jag faktiskt bloggar rätt mycket om löpning så… 😉

 • Reply
  Mari
  24 februari, 2016 at 22:32

  Hm, ser nog också dig som löparblogg. 🙂

 • Reply
  claratoll
  26 februari, 2016 at 11:54

  Då är du ju precis tvärtom vad jag är! 😉 Jag skulle vilja bli en löpare (bland annat), men det kommer väl det med! Kanske börjar jag springa mer i sommar!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: