Lopp

Fyra knasiga tävlingar jag är nyfiken på

Det finns så mycket att vara nyfiken på här i världen. Hur mycket klarar man egentligen? När är gränsen egentligen nådd på riktigt? Det funderar Malin på när hon skriver om sin nyfikenhet, och Emma som är nyfiken på allt undrar hur hon ska hitta sin grej bland alla sporter man kan ta sig för.

Själv känner jag att jag nog har hittat min träningsgrej, löpningen såklart. Fast jag tycker att det är roligt att krydda till träningslivet med lite annat också; styrketräning ibland, skidåkning vart femtonde år och ett och annat pass yoga eller dylikt.

Den som har varit med här ett tag vet jag att jag gillar lopp. Jag gillar att springa lopp och jag gillar att titta på lopp. Jag gillar att läsa om andra som har sprungit lopp och jag gillar att fundera på att springa lopp. Det finns många lopp här i världen som jag är nyfiken på. Med det inte sagt att jag skulle vilja springa dem. Jag är väl lite traditionell av mig i detta avseende och föredrar att springa lopp där man springer på, utan folk som jagar en (förutom de andra löparna då) och får vatten eller möjligtvis sportdryck vid vätskekontrollerna. Men… Alla lopp är inte sådana. Nedan listar jag fyra ganska så knasiga tävlingar som jag är lite nyfiken på.

Medoc Maraton

Vinmaratonet i Frankrike. Hur går det till? Med vin vid vätskekontrollerna. Hur kan man ens vara sugen på vin när man är ute och springer? Det känns helt orimligt. Älskar när Martina Haag berättar om den här upplevelsen i sin bok Heja, heja! eller i vinterpratet i P1. Ja just det, man ska ju klä ut sig när man springer det där också. Undrar vad de har för gräns innan repet dras? Det känns som att det där loppet borde kunna vara för evigt.

Halloween Run Madrid

Jag köpte en Runner’s World i Spanien och fick syn på en reklam för detta lopp. Man springer 6, 66 km och så skrämmer folk en på vägen. Så jävla jobbigt att springa och skrika samtidigt. Fast nu när jag ser videon på hemsidan ser det ganska kul ut ändå… Men nej fy fan, jag är så rädd av mig så det skulle nog bli ett trauma för livet det där.

Color Obstacle Rush 

Jag har aldrig sprungit något sånt där lopp där man får färg över sig. Inte heller något hinderbanelopp såsom Toughest eller Tough Viking, och det kommer jag nog aldrig att göra heller. Blev livrädd bara genom att titta på Tough Viking förra året. Men nu när jag såg att Color Obstacle Rush kommer till Sverige så blev t.o.m. jag lite sugen på hinderbana. Det känns nämligen som att den här hinderbanan bara är supermysig och trallvänlig. Så här säger arrangörerna själva: ”Under 2016 kommer vi att ha en färgstark mångfald av olika sorters hinder: helt nya, uppblåsta hinder att rutscha, studsa, rulla och krocka samt självklart färgas i! Det kommer även att bli korseld med tvättsvampsbollar, tävling med kängurubollar, skumrutschbanor, frivilligt krig med vattenballonger, lustiga balansgångar och andra överraskningar.” Låter ju bara helt mysigt.

Empire State Building Run-up

Här springer man upp för 86 våningar, eller 1576 trappsteg i Empire State Building. Jag gissar att det är ganska svårt att få en startplats till detta lopp, men alltså fatta häftigt! Den snabbaste mannen som sprungit det loppet gjorde det på 9:33 minuter, det känns faktiskt rätt så galet snabbt. Så här skriver ESB om loppet: ”The ESB Run-Up has become an elite “bucket list” item that the general public vies to be included in. Thousands of runners from around the world will enter – all seeking a select few spaces for a chance to participate.” Och just det, det är ett välgörenhetslopp. Det gör det hela ännu bättre ju!

Har du läst om några knasiga eller spännande och nytänkande tävlingar? Det verkar ju finnas hur mycket sånt som helst här i världen ändå. 

toughvikingOckså knasigt. 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  28 februari, 2016 at 13:38

  Nog för att en gillar vin men att få det vid en vätskekontroll låter faktiskt BARA plågsamt 😀 Jag är lite nyfiken på något sånt där zombielopp. Fast vet i sjutton alltså: Är så himla lättskrämd. Är lite rädd att jag skulle få panik och börja slåss :-O

 • Reply
  Rund är också en form!
  28 februari, 2016 at 14:30

  Jag kan tycka hinderbanor/lopp är lite spännande. Men det som skrämmer mig är just höjder (höga väggar som man måste ta sig NER för. NER är värre!) Samt de där elchock-hindren. Alltså fy tusan… Vem vill ha stötar frivilligt liksom… 😮

 • Reply
  Anna (orka mera)
  28 februari, 2016 at 15:38

  Nej vin vill jag inte ha, det funkar liksom inte att springa på… När det gäller halloweenlopp och zombielopp hade jag gärna varit med som zombie, eller monster. Springa och bli skrämd hade jag aldrig vågat…. Springa upp i empire state building lockar massor! En typiskt Anna-grej 🙂

 • Reply
  hejaerika
  28 februari, 2016 at 18:09

  haha, vin istället för vatten. Jisses alltså! Jag hade ju inte kunnat hålla kursen rak xD
  När jag var runt 20 och inte hade någon fyllechaffis hem på helgnätterna brukade jag springa hem på fyllan. Det gick oväntat bra vad jag minns, så det kanske inte är helt fel med vin på vätskekontrollerna ändå? hahah

 • Reply
  Anna Jansson
  29 februari, 2016 at 11:18

  Dean Karnazes (ultramaratonlöparen) började ju sin löpkarriär påväg hem från krogen på sin 40 årsfest så helt galet kanske inte vinloppet är 😉 men ändå allt kan ju också gå fel… haha!!

 • Reply
  Det här med att tävla / Spring lopp. | Rund är också en form – Trail & Träning
  29 februari, 2016 at 18:55

  […] Ida skriver också om tävlingar. Om knasiga tävlingar som gör henne nyfiken. Jag kan (också) vara nyfiken på den här typen av tävlingar – Obstacle Races bland annat, […]

 • Reply
  Victoria Karlsson
  29 februari, 2016 at 20:49

  Vilka roliga lopp!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: