I huvudet

Ett kreativt kaos är nästan lika bra som inget kaos alls

Igår tog jag en långpromenad med en vän. Vi traskade genom Majorna, det var en fin men kall kväll. Efteråt bjöds jag på god middag och ett glas rött och så himla bra samtal. Min fina vän Jennie är så klok. Hon lyssnar när jag gnäller och är ledsen och får mig alltid att må lite bättre. Det är fint med sådana vänner.

middag

När jag åkte hem kunde jag bara tänka på en sak: jag måste göra om hemma! Jag måste förnya mitt hem! Slänga ut en del möbler, köpa en del nya, möblera om och ljusa upp. Japp, det är det jag behöver! Jag trodde att jag behövde en större lägenhet, men jag tror att det kan räcka med lite förnyelse. Så otroligt pepp på detta alltså.

Ni vet hur man vanligtvis är så trött efter jobbet att man knappt orkar slå på teven? Idag när jag kom hem klockan 17 gick jag ner och städade förrådet, sedan tömde jag en bokhylla, rengjorde och målade den ett varv. Målningen tog nästan tre timmar. Kommer förmodligen behöva måla kanske två varv till. Men att måla, lyssna på musik, sjunga med, måla, måla, måla är helt fantastisk terapi. Nästan i klass med löpning faktiskt.

painting

Nu är min lilla lägenhet ett enda stort kaos. Köket har blivit en verkstad, sängen ett förråd och soffan en säng. Och jag älskar det, det är något med att leva i ett kreativt kaos.

Träningen då? undrar ni. Äsch, jag skiter väl i den. Måste göra detta istället. Detta mår jag bra av just nu, och då är det vad jag ska göra. Detta är avstressande och förnyande. Det är fint som snus det.

paintbrushesritningtulips

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Anders
  2 mars, 2016 at 22:59

  Härligt att höra! Man ska göra sånt man mår bra av, även om annat får stå åt sidan så länge. Jag kör min terapi i Alperna den här veckan. Det är riktigt härligt även om det härliga ibland blandas med ren skräck. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 mars, 2016 at 20:43

   Hehe ja, jag skulle nog mest vara livrädd om jag var i Alperna! Eller ja, det beror på vad jag gjorde där förstås, eeh… Hoppas att du har det kanon!

   • Reply
    Anders
    4 mars, 2016 at 17:29

    Ja, ska man bara hit för äta ost och dricka vin behöver det inte bli så läskigt. 😉 Jag har kört snowboard offpist och råkade hamna i expertgruppen. Det har onekligen varit en spännande vecka. 🙂

 • Reply
  Linnea
  2 mars, 2016 at 23:50

  Åh kan man inte få se bilder på din lya?

 • Reply
  Mari
  3 mars, 2016 at 06:13

  Men vad roligt. Och ja, det där med renovering och inredning tar upp en stor del av min vardag också just nu. Men jag gillart =)

 • Reply
  Victoria Karlsson
  5 mars, 2016 at 11:15

  Skulle också vilja se bilder på ditt hem!

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  5 mars, 2016 at 20:59

  Det är ju så kul att piffa och inreda!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: