I huvudet

Varför springer jag inte?

Jag såg inte allt från Vasaloppet på tv. Jag fixade och donade och åkte till stan och fixade och sedan donade jag lite mer. Kallar det hela #hemmafix2016. Men jag hade teven på i slutet av SVT:s sändning då de precis intervjuade en kille som hade valt att kliva av eftersom han märkte att han hade tränat för lite och inte orkade åka längre.

Den där killen, han hade åkt 9 mil skidor som förberedelse för en 9 mil långt skidlopp. Och visst, det mesta går säkert med en jävla massa vilja, men det känns aldrig bra att inte ha tränat tillräckligt mycket för det man har tänkt genomföra.

Nu är ju mina kommande lopp inte i närheten av kraftprovet som Vasaloppet är, jag ska ju springa lite millopp och en halvmara. Men det måste man också träna för!

Den där killen som alltså hade tränat för lite för sin utmaning, han fick mig att inse det sjuka i att jag prioriterar att åka till stan och köpa nya ljuslyktor istället för att ta en löprunda. Detta trots att det alltså är mars, och halvmaran ska springas i maj. Det är alltså bara april månad som ligger däremellan. Okej, det är början av mars nu, och Göteborgsvarvet är ju nästan i slutet av maj, men ÄNDÅ. Det är bara april månad däremellan.

Så tack killen som försökte åka Vasaloppet idag, för att du påminde mig om att träning faktiskt är ganska viktigt och gav mig eld i baken. Imorgon är det jag som springer minst en mil efter jobbet. Ja, det ska snöa och det kommer säkert vara helt jävligt och jag kommer vara trött och ha hundra ursäkter för att inte ge mig ut och springa en mil, men jag ska göra det. Jag måste göra det. Om jag inte gör det så lovar jag att jag aldrig mer ska blogga, ty kan jag inte hålla ett sådant enkelt löfte förtjänar jag inte att få kalla mig träningsbloggare.

En gång i tiden sprang jag...

En gång i tiden sprang jag…

 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Q-Vinna
  6 mars, 2016 at 19:45

  Ny vecka, nya tag 🙂

 • Reply
  Börja Spring
  6 mars, 2016 at 20:54

  Ja varför ska man skjuta på den där träningen. Och jag har insett denna veckan att när man inte får träna då är man också som mest sugen på att träna 😛

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  6 mars, 2016 at 21:36

  Förstår precis hur du menar. Men ändå: Var inte så hård emot dej själv. Du tränar ju massor i ett liv som innehåller heltidsjobb och annat. De där timmarna på gymmet, aktiviteten under sportlovet, promenaderna i skolkoridoren och trapporna kommer också att ge dej så mycket i löpningen. Ibland hinner en inte allt men är lika grym ändå <3

 • Reply
  Linnea
  6 mars, 2016 at 21:58

  Jag känner igen det där med att vilja lägga allt krut på att fixa hemma när man är inne i ett sånt flow. Du får se det som att det oxå ger energi eftersom du kommer trivas och vara glad hemma, och så kör du järnet imorgon igen! Kan du inte dela med dig av träningsschemat du ska köra?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 mars, 2016 at 20:14

   Jamen precis, svårt att slita sig då för att ge sig ut och springa!
   Ja, ska absolut dela med mig av träningsschemat! 🙂

 • Reply
  Mari
  6 mars, 2016 at 22:12

  Mm, känner igen det där… Men du fixar det 🙂

 • Reply
  lyckorus
  7 mars, 2016 at 05:03

  Ny vecka och nya tag! Du ska inte vara så hård mot dig själv, vila behövs också för att nå framgång! Dessutom är ljuslyktor också viktiga 😉

 • Reply
  hopihopi
  7 mars, 2016 at 10:36

  Heja dig! Du är snart inne i ett löpflow igen, det krävs bara några gånger och så är du där igen.

 • Reply
  Johannes Sundlo
  7 mars, 2016 at 12:13

  Skit i milen och dra ett par intervaller istället!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 mars, 2016 at 20:22

   Näääru, har man sagt milen så kör man milen! Det blir intervaller imorgon dock!

 • Reply
  Rund är också en form!
  7 mars, 2016 at 20:09

  Hörde på Rix morgonzoo att Markoolio åkte vasaloppet på pannben. Kan han så kan du. 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 mars, 2016 at 20:22

   Alltså man KAN inte åka Vasaloppet på pannben. Misstänker att alla som säger så ljuger! 😉

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: