Löpning

Tack vare 10 km: ett nytt humör!

Idag var det verkligen do or die. Jag skulle ut och springa och jag skulle springa minst en mil, annars skulle jag lägga ner bloggen ty skulle inte förtjäna att kalla mig träningsbloggare eftersom jag aldrig tränar. Ja, ibland är det bra att ge sig själv sådana ultimatum för annars hade jag förmodligen precis som vanligt kommit på minst hundra ursäkter till att inte springa idag. Vädret, någon? 

trees

Jag är en prokrastinerare av rang, men idag var det inte nådigt. Det tog ungefär en timme från att jag hade fått på mig träningskläderna till att jag lyckades ta mig ut genom dörren. Var ju tvungen att ladda mobilen lite, gå på toaletten femton gånger, välja ut rätt spellista på Spotify, byta strumpor, ta några selfies, lägga upp några selfies på Instagram, läsa kommentarer på Instagram, gå på toaletten, dricka en kopp kaffe, kissa en sista gång.

Och vädret ja. Det hade snöat sedan igår och sedan övergick det till regn och då får man den där härligt slaskiga konsistensen på snön. Man får balansera ganska bra för att inte halka och jag tror att det tog ganska precis 2 km innan båda skorna var fyllda med minst tre liter slask vardera.

slask

Men jag tog mig mina 10 kilometer i alla fall. Egentligen var det inte särskilt jobbigt för varken ben eller flås, men vädret och underlaget gjorde ändå att det blev ett rätt grisigt pass, ni vet, ett sånt där som bygger karaktär. Körde några mantran efter vägen, detta var det bästa jag kom på: ”Hellre slask än ormar”, och det är ju faktiskt sant. Och trots att det regnade och jag var blöt om fötterna så var det ganska trevligt att vara ute och springa. Jag gillar ju att springa! Tänka sig!

Och nu är det också vetenskapligt fastställt att humöret ändras när man är ute och springer. Okej, det finns säkert en massa forskning på att man blir glad av att träna, och okej, man kanske inte kan kalla min lilla selfiestudie ”vetenskaplig”, men ändå.

mood

Så jäkla gött att slita sig ur den här himla träningssvackan! På sätt och vis var det bara bra att det var äckligt snömoddigt ute, för nu vet jag ju att nästa pass förmodligen kommer bli ännu trevligare till och med.

Nu är planen att fortsätta att trycka undan alla ursäkter till att hoppa över träningen, och istället köra ganska mycket den här veckan för att se hur kroppen svarar på det. Imorgon svänger jag förbi gymmet efter jobbet och kör ett pass i intervallutmaningen. Och ser fram emot det! Hurra för träningsendorfiner!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  7 mars, 2016 at 20:29

  Heja dig!!

 • Reply
  Åsa
  7 mars, 2016 at 20:35

  Bra!! Heja heja! Ibland blir det så där, man bara måste tvinga sig iväg och när man väl gjort det: Underbart!
  Men jag kan inte sluta undra: Var har du sprungit? Känner inte igen var du är.
  Eller jo, det gör jag ju! Åttan i Skatås, när man springer över vilket vatten det nu är och milen svänger av upp till höger en bit fram, va?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   7 mars, 2016 at 20:55

   Ja precis där är det! 🙂 Svarttjärn heter vattnet om jag inte minns helt fel?

 • Reply
  Mari
  7 mars, 2016 at 21:08

  Heja heja Ida 🙂 Grymt jobbat! Mm, den där känslan alltså…. <3

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  7 mars, 2016 at 21:24

  Bra sprunget!

 • Reply
  Katta Kvack / Bjooti / Move it Mama unt so weiter
  7 mars, 2016 at 22:01

  Din klocka – är du nöjd med den?

 • Reply
  Linnea
  7 mars, 2016 at 22:50

  Visst är det härligt när man återfinner löparglädjen!?

 • Reply
  Fredric
  8 mars, 2016 at 05:14

  Vänta du bara… ormarna laddar som galningar just nu, snart så… 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 mars, 2016 at 19:07

   Haha, ja snart får man börja nöta trafik och asfalt igen istället för spår i skogen! 😉

 • Reply
  Therese
  8 mars, 2016 at 09:10

  Grymt jobbat! Jag blir så sjukt imponerad av folk som faktiskt tar sig ut och tränar i det här vädret..själv tar det emot bara att behöva gå mellan huset och bussen…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 mars, 2016 at 19:08

   Haha, för min del är det nästan värre att gå mellan huset och bussen… När man springer glömmer man ju iaf av vädret litegrann och får upp värmen 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  8 mars, 2016 at 15:21

  Hellre slask än ormar! Bra mantra. Fast just nu hade jag nästan överlevt att se en orm bara jag fick lite vår 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 mars, 2016 at 19:09

   Hehe, tveksamt om jag hade gjort det, men kan unna andra lite vår ändå 😀 :O

 • Reply
  Anna Jansson
  8 mars, 2016 at 17:03

  Tänk vad lite endorfiner kan vara bra för humöret!!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: