Intervallpass

Norska intervaller

Träning två dagar i rad, jösses Amalia! 

Hade tänkt riva av ett pass från intervallutmaningen, men ingenting kändes riktigt lockande. Och det var då jag kom på det: jag måste testa norska superintervaller, eller långa intervaller, eller klassiska 4×4-intervaller. Kärt barn har många namn, och så vidare. Det sägs faktiskt att 4-minutersintervaller (och 30-sekundare) är de mest effektiva intervallerna för att öka syreupptagningsförmågan.

Norska intervaller går alltså helt enkelt till så här: man springer fyra minuter fyra gånger. Snabbt avklarat, men jobbigt som satan. VET ni hur lång tid fyra minuter är när man står på ett löpband och kör ungefär så snabbt man orkar? Det är jättelånga fyra minuter det. Gånger fyra. ”Ungefär så snabbt man orkar” var idag för mig ett tempo på 4:36 min/km. Jättejättesnabbt tycker jag. Svettigt blev det. Stapplande steg ner från löpbandet blev det.

Men ändå. Gillade dem. Rekommenderas! Kan faktiskt bli en ny intervallfavorit tror jag.

Desktop1

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Börja Spring
  8 mars, 2016 at 19:47

  Härligt 😀 Kör en variant av norska intervaller ofta när jag kör intervaller och de ger mycket 😀

 • Reply
  Anna Jansson
  8 mars, 2016 at 20:57

  Älskar norska intervaller, så himla gött att ha det avklarat!

 • Reply
  Annelie
  8 mars, 2016 at 21:52

  Å det där måste jag testa någon gång! Snyggt jobbat ?.

 • Reply
  Mari
  8 mars, 2016 at 22:20

  Måste testas. Men får nog bli utomhus =)

 • Reply
  Elna
  9 mars, 2016 at 10:45

  Jag har en crush på fyror, tycker tokigt nog att de är riktigt goa att köra!!!

 • Reply
  Rund är också en form!
  9 mars, 2016 at 12:27

  Grym du är, Ida!!! 😮 🙂

 • Reply
  Lene
  9 mars, 2016 at 13:22

  Herregud, jag halvdör av att bara läsa om de där 4-minutarna. Bra jobbat!

 • Reply
  Fredagstips: Att göra, läsa, se och lyssna på i helgen - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar
  11 mars, 2016 at 11:33

  […] hittade denna beskrivning av Norska intevaller hos Ida/Träningsblogga. Jag gillar såna här intervallupplägg som är enkla utan krångel. […]

 • Reply
  Fredagstipset: Norska superintervaller! - Träningsblogga
  8 april, 2016 at 10:34

  […] minuter långa promenad till gymmet och riva av ett pass norska superintervaller. Har kört dem en gång förut, och jag vill nog påstå att jag gillar konceptet. Vet du inte hur man gör? Då skall jag […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: