Bloggar om hälsa Tips

Löparens hjärta av Markus Torgeby

Läser ni böcker? Jag önskar att jag läste mer, jag får några ryck ibland men vanligtvis är jag en klassisk semesterläsare som gör i princip hela årets läsning just då. Någon bok slinker dock in då och då, men eftersom det tar lite tid att läsa en bok väljer jag dem med stor omsorg. Helst läser jag på engelska, för då kan jag förena nytta med nöje (lära mig några nya ord kanske?), men jag kan absolut läsa på svenska också om det är något riktigt himla vettigt. Som Löparens hjärta till exempel. Att krypa ner i sängen med denna godbit var inte dumt alls.

torgeby

Löparens hjärta, av Markus Torgeby

Gillar man löpning så vet man förmodligen vem Markus Torgeby är. Men man kanske inte vet att han inte bara är en löpare utan också en otroligt duktig författare. I Löparens hjärta berättar Markus om sina år i skogen (ja, alltså han bodde i skogen, året om, i en kåta, helt själv, helt galet), om ett halvår löpandes i Tanzania, om sin mammas sjukdom, om sina tonårsår med pressen att springa. Hur allt det där hänger ihop. Vad är meningen med livet? Går löpning ut på att kapa sekunder?

Detta är en fantastiskt bra bok. Den är skriven med ett språk som verkligen gör att man ser allting framför sig. Man ser skogen i Jämtland och klipporna på Öckerö. Man känner känslan under löprundorna. Boken är både lätt- och snabbläst, men innehåller ändå så mycket. Nu älskar jag ju löpning, men jag tror verkligen att man uppskattar den här boken även om man inte springer, för den går liksom in i hjärtat på något vis. Sedan är ju löpningen den där extra kryddan som gör att det hela smakar utsökt.

Har du läst Löparens hjärta? Vad tyckte du i så fall? Och har du några andra bra boktips på temat träning/hälsa? Tipsa gärna! Martina Haags Heja heja! är för övrigt en annan bra bok om löpning – jag älskar den! Även Charlotta Sofia har läst den, och kallar Haags pärla för ”den ultimata nybörjarlöparboken”. Kika också in hos Erika som bjuder på inte mindre än tre boktips.

markustorgeby

 

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Anita
  9 mars, 2016 at 09:10

  Ja den är så bra! Jag kan tipsa om Born to run: Jakten på löpningens själ av Cristopher Mcdougal, den fick mig att vilja springa barfota i bergen med en burrito i fickan… Och så Eat and Run av Scott Jurek, då ville jag bli vegetarian.. Jag har även läst Kalle Zackari Wahlströms bok Stark som en björn, snabb som en örn och den var också bra, lättläst och jag blev peppad på att träna och äta hamburgare 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 mars, 2016 at 17:25

   Born to run har jag läst, och håller med om att den är bra! Eat and run har jag hemma men har inte tagit mig för att läsa den ännu. Får göra det någon dag!

 • Reply
  Börja Spring
  9 mars, 2016 at 09:17

  Borde nog bli bättre på att läsa, men just nu finns inte riktigt tiden utan allt jag läser i bokväg är min studielitteratur 😛

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 mars, 2016 at 17:26

   Lite samma känsla här… Läser så mkt på jobbet att jag liksom vill släppa sådant när jag kommer hem :O

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  9 mars, 2016 at 10:04

  Vilket bra tips! Jag älskar att läsa böcker men gör det inte så ofta då jag blir totalt avskärmad ända tills boken är utläst. Det är inte så kul för familjen när jag blir så så därför läser jag inte lika mycket som jag egentligen skulle vilja göra.

 • Reply
  Clara Edvinsson
  9 mars, 2016 at 11:16

  Boken ger oss verkligen flera tankeställare – eller det gav den mig i alla fall!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  9 mars, 2016 at 12:08

  Känner att jag måste läsa den nu, efter din recension. Låter sjukt fascinerande 🙂

 • Reply
  Mari
  9 mars, 2016 at 17:27

  Ser fram emot att läsa/eller lyssna på den 🙂

 • Reply
  hejaerika
  9 mars, 2016 at 19:38

  Åh ja, den går verkligen in i hjärtat på ett speciellt sätt!

 • Reply
  Poddtips – Prestera Mera  | Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  10 mars, 2016 at 08:32

  […] riktigt bra boktips bjuder Ida på, den fascinerande Markus Torgeby, kika in och läs vad hon tycker om boken! Jag har lagt till i […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: