Lopp

Fem träningsutmaningar jag är sugen på

14 mars, 2016

Nu har det varit tyst här några dagar. Jag lever dock, om än med en förkylning som jag försöker mota bort. Ska springa lopp på söndag och här blir ingen träning gjord… Frustration! Men mitt i allt detta så har jag börjat fundera seriöst på vad nästa träningsutmaning efter Göteborgsvarvet ska bli. Jag är helt för att man tränar utan att ha ett lopp eller dylikt som mål, men jag har märkt det på mig själv… att jag har blivit en riktig junkie när det kommer till sådant.

Här är några tävlingar som jag är sugen på och som jag faktiskt på riktigt överväger att ställa upp i. Det kanske inte blir alla, men något eller några i alla fall.

Salomon 27K, 30 juli – Detta lopp kallades förra året för ett halvmaraton, men vem som helst som är lite insatt i löpning vet att 27 km är flera kilometer längre än ett halvmaraton. 27 kilometer och 1150 höjdmeter är kanske lite på gränsen till för mycket för mig, men det lockar ändå lite. Man startar i Ottsjö och springer över tre fjäll. Förmodligen helt sinnessjukt jobbigt.

Desto rimligare vore det kanske att springa kvartsmaratonbanan istället. 13 kilometer och 600 höjdmeter, och det utlovas ju såklart en rätt så magnifik utsikt även på detta lopp. Kvartsmaraton går av stapeln den 6 augusti.

 

Bagheera Fjällmaraton i Sälen den 27 augusti lockar också… Ja, halvmaradistansen då. Det är mycket löpning i fjällen jag är sugen på, som ni märker. Kanske lite märkligt med tanke på att jag sprungit trail 2-3 gånger i mitt liv, men det är väl då det blir en utmaning på riktigt? Det vore så grymt häftigt att springa i fjällen!

Peak Performance Vertikal K den 2 augusti – Ett lopp som en vän uppmärksammade mig på, och visst kittlar det lite när jag tänker på det… Här springer man från Åre torg till toppen av Åreskutan. Rätt uppåt bara med andra ord! I mina öron låter det ännu mer vansinnigt än att springa en ultra i fjällen, och jag undrar egentligen hur mycket jag skulle klara av att faktiskt springa på det loppet, hallå: det går bara uppåt! Men visst hade det varit en häftig grej?

Och nej, hörni. Jag kan inte släppa tanken på Nattvasan. Jag vet inte vad det är, men jag kan inte släppa det. Här finns det dock vissa saker som gör att det skulle bli ett större projekt än att springa någon sketen halvmara i fjällen, ty:
– har inga skidor
– har ingen snö i Göteborg (man kan visserligen åka skidor året runt på Skidome i Kviberg, men det kostar ju pengar)
– är mörkrädd
– man behöver sick mycket utrustning (som pannlampor och skidkläder och underställ och mat)
– jag kan inte åka skidor

 

23 Comments

 • Reply Kari 14 mars, 2016 at 18:53

  Skulle inte Tjurruset passa dig?

  • Reply Träningsblogga - Ida 14 mars, 2016 at 20:26

   Njaaae, nu ska vi väl inte överdriva! 😉

   • Reply Mari 17 mars, 2016 at 09:30

    Jo, Tjurruset skulle passa. Jag vet!! Jag sa Nej innan också, men jäklar så kul det var 🙂

 • Reply Anders 14 mars, 2016 at 18:58

  Eftersom du verkar vara inne på att springa i fjällen finns även Sälen trail run (http://www.limaif.se/Salen-Trail-Run) som är en del av Salomon Trail Tour. Jag sprang det i höstas. Dock bara 10km eftersom jag var så otränad just då, men det var härligt (och rätt jobbigt). Jag har fått mersmak på trail, men först är det varvet som gäller.

  • Reply Träningsblogga - Ida 14 mars, 2016 at 20:28

   Bra tips! Och billigt!!
   Jag sprang mitt första traillopp förra året, riktigt jäkla kul men jobbigt, och det var bara 7 km (!).

 • Reply Katrin 14 mars, 2016 at 19:00

  Nu är jag nog partisk men jag röstar på Salomon27k. Har aldrig sprungit men varit funktionär i Fjällmaraton-organisationen och det i sig är en upplevelse så att vara deltagare är nog ännu häftigare! Atmosfären är grym! Välj VertikalK om du vill ha en pannbenstävling och något av dom andra om du vill ha upplevelse.
  Men som Kari skriver, Tjurruset kanske?

 • Reply Hanna - Pilates och träningstokig 14 mars, 2016 at 20:55

  Det verkar vara roliga men jobbiga tävlingar. Jag älskar verkligen fjällen, att springa i dem vore magiskt.

 • Reply Fredric 14 mars, 2016 at 21:01

  Klicka du nu i väg en anmälan till Nattvasan, de små detaljerna löser sig alltid… satan i gatan vilket häftigt lopp… 😉

  • Reply Träningsblogga - Ida 14 mars, 2016 at 21:15

   Hehe, de öppnar inte anmälan förrän på söndag, så har tack o lov några nätter kvar att sova på saken.. 😀

 • Reply Maja 14 mars, 2016 at 21:28

  Åhh, alla fjällslopp såg ju helt fantastiska ut! Jag ska försöka springa på så många fina platser som jag bara kan i vår och i sommar. Kanske börjar redan i helgen. För egentligen kanske man inte behöver vänta till ett lopp för att springa på vackra platser! 🙂 🙂 🙂

  • Reply Träningsblogga - Ida 14 mars, 2016 at 21:47

   Nej men precis! Springa på fina platser kan man ju göra precis närsomhelst egentligen! 🙂

 • Reply Mari 14 mars, 2016 at 21:35

  🙂 Finfina grejer att vara sugen på. Jag blir så pepp på din inställning, fortsätt så Ida 🙂

 • Reply Anna Jansson 14 mars, 2016 at 22:17

  Älskar att du har fastnat för nattvasan! Haha det lär vara sjukt tryck på de platserna tror jag.

  • Reply Träningsblogga - Ida 15 mars, 2016 at 17:02

   Ja, det kan hända att det blir min räddning, att jag inte får en startplats alltså 😉

 • Reply Anna (orka mera) 15 mars, 2016 at 10:49

  Alltså jag kan inte heller släppa nattvasan. Problemet är när man kör halva var är att man inte kör tillsammans. Behöver någon att hålla i handen om jag ska våga sådär mitt i natten…..

  • Reply Träningsblogga - Ida 15 mars, 2016 at 17:01

   Men om det är det du tänker på, så kan du sluta tänka nu! Man måste nämligen köra hela tillsammans, för säkerhetens skull I guess 🙂

 • Reply Saker som är ganska roliga just nu - Träningsblogga 15 mars, 2016 at 18:09

  […] jag är så pepp på nya löpäventyr, men mindre kul att jag inte har råd att satsa på alla. Annars hade jag lätt gjort det. Men man […]

 • Reply Märta 16 mars, 2016 at 21:30

  Kan man inte vända på den där Peak Performance Vertical K så man bara springer nedför? Det hade varit något 🙂

 • Reply Sommarens stora äventyr - bokat! - Träningsblogga 17 mars, 2016 at 19:19

  […] i en gruppchatt på facebook. Alltså, kommer ni ihåg hur jag skrev om att jag är sugen på att springa i fjällen? Jomen, jag var tydligen inte den enda. Så idag togs det på allvar upp till diskussion […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: