Musik

Min bästa musik att träna till

Veckans tema hos Bloggar om hälsa är träningsmusik. De bästa låtarna att träna till. Och jösses Amalia, hur många gånger har jag inte skrivit om detta? Jag och träningsmusik, vi hör ihop vi! Vi skapar nya listor nästan varenda månad, inför varenda lopp och sinnesstämning. När 2015 var slut listade jag årets bästa springlåtar, och när jag lyckades få biljetter till Håkan Hellström på Ullevi firades det såklart med en ny springmusiklista med det genomtänkta namnet ”Spring med Håkan”. Ja, springmusiklistor finns det gott om hos mig.

Vad som är bra musik att träna till skiftar för mig ungefär lika ofta som vi byter vecka. Det är svårt att plocka ut tre favoriter. Det tyckte Helena också, men hon lyckades. Okej, låt mig tänka… Just denna vecka är favoriterna… wait for it…. Ja, här då:

Movits! – Placebo

Av ingen annan anledning än att den har ett sådant sjukt skönt gung och en trallig slinga att hålla tempot till. Och så är Movits! från Luleå också, och det gör ju det hela ännu bättre. Lyssna på Spotify eller Youtube

Håkan Hellström – River en vacker dröm

Att ta en lång löprunda genom Göteborg, gärna över någon av broarna, mot Järntorget, Majorna, Slottsskogen och tillbaka till min del av stan, gärna i lite sensommarsol eller ett riktigt jävligt Göteborgsregn – lyssnandes på Håkan Hellström, det är grejer det. River en vacker dröm är alltid en favorit. Fast i månadsskiftet till april lär den bytas ut mot Aprilhimlen, ty sådan är jag. Lyssna på Spotify eller Youtube. Förresten så finns Håkan med även på Charlottas topplista, men med en annan låt.

DVBSS, Borgeous, Tinie Tempah – Tsunami

Just nu den låten jag kör på repeat när jag springer intervaller. Verkligen ingenting jag skulle lyssna på till vardags, men Mon Dieu och Dios mío vad den är bra att mata intervaller till. Lyssna på Spotify eller Youtube

Här är för övrigt listan som går varmast hos mig just nu, Vårlunken 2016 heter den. Den vårlunkas det till.

Gissningsvis med Håkan i lurarna då det springs över Göta Älvbron.

Gissningsvis med Håkan i lurarna då det springs över Göta Älvbron.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Helena
  17 mars, 2016 at 13:23

  Sista låten kör dottern på repeat och jag gillar den, inte att lyssna på men att träna lite till! Ska kika på dina länkar till spellistorna, känns som det kan finnas mycket bra där 🙂 tack för att du delar med dig!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 mars, 2016 at 17:00

   Alltså jag har SÅ många träningsspellistor, det är helt galet. Gör nya mest hela tiden 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  17 mars, 2016 at 14:20

  Sista är grym att träna till! Men inte springa… jag kan liksom inte springa till musik. Går inte!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 mars, 2016 at 17:01

   Haha och jag kan inte springa utan musik! Eller jo, det kan jag nog faktiskt. Det var nog mest i början jag inte kunde det, då jag behövde något som distraherade mig från hur himla jobbigt det var att springa 😀

 • Reply
  Camilla Lind
  17 mars, 2016 at 19:47

  Tsunami är en favorit hos mig 🙂

 • Reply
  Ska man träna med musik? | Lite Längre
  18 mars, 2016 at 14:02

  […] Anna, som tipsar bl a om yogamusik (något jag också funderade på att göra ett tag), eller hos Ida, som precis som jag, hade lite svårt att välja ut bara ett fåtal […]

 • Reply
  Träningsmusik och Bloggar om hälsas egna spotifylista - Camilla tränar
  20 mars, 2016 at 18:49

  […] Ida gillar också Håkan Hellström men på hennes lista finns också låten Tsunami. Det är nåt speciellt med den låten, jag har den nog på varenda träningslista som jag gjort! Hos Ida får du också spellistan –> Vårlunken […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: