Allt och inget

Det är inte lönt att stressa upp sig

Saker man inte kan göra någonting åt borde man inte stressa upp sig över. Till exempel detta att man ska springa ett halvmaraton om mindre än två månader, men inte ens kan minnas när man sprang sitt senaste långpass (november?) eller för den delen; när man sprang över huvud taget.

Inte är det lönt att gå runt och vara förbannad över att det nu inte ens är halsont eller sådant som stoppar löpningen utan en jäkla irriterande rethosta som ändå är så pass hostig att det känns orimligt att ge sig ut och springa. Nej, inte är det lönt.

Men vänner! Jag måste få berätta en sak.

Även fast jag vet att jag inte kan göra något åt det, att det bara är till att vänta ut den här förkylningen och sedan ta tag i träningen, även fast jag vet det så börjar jag bli jäkligt stressad nu. Det här är verkligen inte den form jag hade tänkt vara i när det är ynka 60 dagar kvar.

En kollega frågade idag om jag inte har tänkt springa Retrovarvet, eller Göteborgsvarvets premiärbana från 1980. Man springer helt enkelt Varvet som det var då. Innebär tydligen till och med en sväng genom köpcentret Nordstan som inte var byggt på tiden då det begav sig. Det låter ju verkligen jättekul, men trixet är att det är redan den 9 april. Och nej, det borde verkligen inte vara en orimlig sak att tänka om en som ska springa Varvet, att hon skulle klara av distansen den 9 april. Men ja, lite så känns det nu…

Och det är ju skandal! Löparkläderna ligger på en stol och bara väntar. De vill ut och lufta sig. Jag vill ut och lufta mig. Och framförallt, jag vill sätta igång ordentligt nu så att jag kan få en njutbar tur genom Göteborg den 21 maj.

Frustrationen!

Bara det att man måste återanvända gamla löparbilder i bloggen hela tiden, eftersom man aldrig kan ge sig ut och fota nya… 

DCIM120GOPRO

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  22 mars, 2016 at 20:12

  Retrovarv lät ju kul! Typiskt bra anledning för att få åka till Göteborg! Om man ändå visste hur lång tid en trasig vad behöver…

 • Reply
  Anna (orka mera)
  22 mars, 2016 at 20:13

  Glömde det där med pepp och upp med hakan, du är snart frisk!!! Men så är det. Du kommer hinna springa dig i form till varvet. Så det så!

 • Reply
  Mari
  22 mars, 2016 at 20:16

  Det kommer ordna sig vännen <3 Var så säker! Annars kommer jag ner och peppar igång dig =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   23 mars, 2016 at 20:00

   Jaaa nog ska det väl lösa sig! Idag känner jag mig lite bättre faktiskt, så jag hoppas på att vara igång snart igen :O

   • Reply
    Mari
    23 mars, 2016 at 20:16

    Heja dig 🙂

 • Reply
  Märta
  22 mars, 2016 at 20:37

  Känner exakt likadant nu, har missat så många veckors träning inför Tjejmarathon att det börjar kännas som ett stort skämt. Det borde vara förbjudet att ha lopp på våren, man är ju ändå bara sjuk hela vårvintern… Borde ha större chans att lyckas få till träningen inför ett höstlopp?

 • Reply
  Linnea
  22 mars, 2016 at 23:33

  Huuuu förstår din frustration!!!! Men använd tiden till att lägga upp en plan för träningen som du kan köra igång med när du är frisk och så att du hinner komma i form till Gbg-varvet!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   23 mars, 2016 at 20:02

   Ja, otroligt frustrerande… Men det känns som att jag är på väg ut ur eländet nu! *peppar peppar*

 • Reply
  Happy
  23 mars, 2016 at 14:39

  Retro-varvet springs i ett tempo så att ALLA ska kunna hänga med, så det enda som hindrar är längden på distansen. Klart du ska springa om du känner för det! Själv kör jag hinderbana i Stenungsund den lördagen…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   23 mars, 2016 at 20:02

   Ja, jag ska nog fundera lite på det iaf!
   Hinderbana alltså? Hjälp! Det skulle jag aldrig våga 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  23 mars, 2016 at 20:30

  Du kan ju springa det och se det som ett träningspass/långpass. Dvs. springa det lååångsammare än du har tänkt springa varvet? 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: