Resa

Löprundor i New York att se fram emot

Har checkat ut från jobbet för påsklov. Fick avsluta med en kanonlektion, och då är det extra trevligt att gå på lov. Detta blir ett lov utan sovmornar och netflixmaraton, detta lov blir en vecka i New York. Känns lite overkligt att jag åker dit i övermorgon, men det går säkert upp för mig så fort jag börjar packa. En vecka i NYC kommer gå snabbt som ögat, kommer ju inte hinna med allt jag vill hinna med, så det gäller att ha en plan för att lyckas klämma in så mycket som möjligt.

Jag var i NYC i somras, så det känns otroligt lyxigt att redan få åka dit igen. Den här gången åker jag inte ensam, vilket ju kommer innebära att dagarna inte bara kommer vara uppstyrda kring mig (hemska tanke) så det kanske inte blir en löprunda varenda dag. Jag menar, mina stackars föräldrar kanske också vill till Brooklyn Bridge så det vore väl inte helt schysst av mig att springa på alla ställen de också vill se. Vi kan ju göra sällskap när vi ändå är där tillsammans, tänker jag.

Förra gången sprang jag på klassisk mark runt reservoaren i Central Park, längs Hudson River och High Line och så ett lopp på Governors Island. Den här gången skulle jag vilja klämma in följande löprundor:

Manhattan Bridge, Williamsburg Bridge, Brooklyn Bridge
Okej, jag bara måste få springa över någon av broarna. Det ska vara runt 4 miles från hotellet till broarna, och vad är det, runt 6-7 km va? Ändå rimligt att springa dit, springa över och tillbaka. Skulle väl kunna bli ett fint långpass så där i samband med att NYC vaknar till liv? Queensboro Bridge är nog annars också ett alternativ som ligger lite närmare.

Central Park
Även fast jag sprang där förra gången så är nog Central Park ändå ett måste. Det var ju ändå tidernas mest magiska springtur.

Längs East River
I somras sprang jag ju längs Hudson River, så nu borde jag väl kunna klämma in ett pass på den andra sidan av Manhattan. Det sägs att det ska vara rätt fint.

highline

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Jens
  24 mars, 2016 at 18:38

  Lite avis är man. Hihi. De gånger jag varit där har inte löpning legat så varmt om hjärtat som i dag. Kan tänka mig att det är en magisk/speciell känsla att springs där.

 • Reply
  Linnea
  24 mars, 2016 at 18:51

  Men alltså, lyxen med att ha löprundor i frikkin New York att se fram emot!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 mars, 2016 at 10:26

   Alltså jag veeeet! Börjar gå upp för mig nu att jag har sådana att se fram emot 😀

 • Reply
  hopihopi
  24 mars, 2016 at 19:32

  Jag tror nästan att jag måste sluta läsa din blogg medans du är i New York, för jag är så avundsjuk… Nä skojar bara 🙂 Klart jag ska fortsätta läsa. Ha en trevlig resa och glad påsk!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 mars, 2016 at 10:27

   Hahaha, har du tur så kanske jag inte hinner uppdatera så frekvent som jag skulle vilja 😉 Glad påsk!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  24 mars, 2016 at 19:49

  Kan eventuellt möjligen vara så att jag sagt det här förut….. fy sjuttsingen vad jag är avis 🙂
  Central Park kan man inte få nog av. Möjligen när jag sprang 4 varv på milbanan på raken. Men det glömde jag fort… Våga testa vägarna och stigarna i mitten, dvs utanför autostradan av löpare. Där finns en hel skatt av grönt, stigar och myspys!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 mars, 2016 at 10:29

   Ja, det låter helt spännande! Det vill jag göra! (Fast kommer jag att springa vilse då är frågan?)

 • Reply
  Rund är också en form!
  24 mars, 2016 at 21:19

  Inser du hur avundsjuka alla dina läsare kommer vara. 😉
  Men skämt åsido (nåja). Hoppas du får en FANTASTISK resa!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 mars, 2016 at 10:29

   Haha, det räknar jag med att de är! 😉
   Tack snälla du, är säker på att det kommer bli en grym resa! 🙂

 • Reply
  Johannes Sundlo
  24 mars, 2016 at 21:34

  East River är ett måste! Gå på vid 10:nde (https://www.strava.com/activities/473032686), ta en taxi ner dit och har du feeling så runda hela södra Manhattan och tar en taxi tillbaka till hotellet från 10:nde på andra sidan. Ca. 10 km runt och den är EPISK på morgonen innan folk har vaknat.

 • Reply
  Mari
  25 mars, 2016 at 08:02

  En aningens avis är jag allt. Du/ni kommer få det fantastiskt <3 kramar

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  25 mars, 2016 at 11:52

  Ha det superhärligt i New York! Lite avis är jag, även om jag också har äventyr att se fram emot är ju New York något extra. Och säkerligen speciellt bra nu på våren! 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: