Löpning Resa

Kan man springa vilse i Central Park?

28 mars, 2016

DCIM133GOPRO

Undrar om jag inte borde skriva en guidebok. Något i stil med Hur man överlever och kan njuta av tillvaron trots världssämst lokalsinne. Ah, vi kallar det arbetstiteln. Alltså, ärligt talat tror jag att ni snart kommer tro att jag hittar på att jag springer vilse bara för att få något att blogga om, men jag lovar att det inte är så. Så nu är frågan: kan man springa vilse i Central Park? Svaret är att ja, det kan man.

IMG_5531

DCIM133GOPRO

Första dagen i NYC. Härlig jetlag gör att jag vaknar klockan 6 och är taggad på en löprunda. Det är en rätt grådaskig och kylslagen morgon, men vad gör det? Är i New York baby! Bestämmer mig för att ta det säkra före det osäkra och springa på relativt välbekant mark (ja, ödets ironi, det var så jag tänkte) och springer till Central Park. Tänker att det är lite trist att springa på stora asfaltsvägen så ger mig mer lite längre inåt i parken och springer. Tänker att jag ändå till slut kommer hitta till reservoaren och då är det ju bara att springa ett varv där och sedan raka vägen tillbaka.

Eh. Nja.

Jomen, hittar reservoaren. Springer ett varv. Borde ju alltså bara kunna springa rätt ner och komma tillbaka till ingången vid sjätte avenyn och typ vad, 53:e gatan eller dylikt och då kunna springa den lilla kilometern tillbaka till hotellet. En nätt och skön runda på 10 km.

IMG_5552 IMG_5560 IMG_5536

Springer ut från parken. Känner inte igen mig. Ser en skylt. Central Park North, 11o street. Okeeeej… Så, sprang från södra sidan av parken till norra sidan, trodde att jag sprang från södra sidan till cirka mitten och sedan tillbaka igen. HUR funkar min hjärna!??!

Eftersom jag vid det har laget har varit ute en bra stund, inte har en susning om hur jag ska springa för att hitta rätt igen och för att jag har folk som väntar på mig på hotellet (och ja, för att jag börjar ha lite småpanik också) så bestämmer jag mig för att gå till närmsta tunnelbana och leta mig hemåt tunnelbaneledes.

Så ja, det får väl vara mitt första tips i min guidebok för lokalsinnesstörda människor: lämna aldrig hotellrummet utan lite cash. Med pengar kan man lösa det mesta. Som en enkel resa på tunnelbanan. Men hörni ändå: sprang 10 km för första gången på riktigt länge, och jag gjorde det i New York baby. Svårt att klaga på den morgonen ändå.

Desktop2

 

19 Comments

 • Reply Anna (orka mera) 28 mars, 2016 at 17:31

  Jag är den första som kommer köpa din guidebok för folk med total avsaknad av lokalsinne! Jag kan springa vilse i mitt eget vardagsrum 🙂

 • Reply Mari 28 mars, 2016 at 19:24

  Haha. Underbara du 🙂 Vilket äventyr!! Ditt sällskap får sätta gps på dig 🙂 kramar

 • Reply hopihopi 28 mars, 2016 at 19:40

  Här är en till som också har tendens att springa vilse… Inte kul!

 • Reply FIT by Emma Hå 28 mars, 2016 at 21:37

  Jag gick vilse i ett badrum en gång. Visserligen hade jag några för mycket innanför västen och lampan var släckt, men det är ändå ett talande exempel. Så jag skriver under på total avsaknad av lokalsinne!

  • Reply Träningsblogga - Ida 31 mars, 2016 at 03:20

   Haha, börjar känna att det kanske finns en marknad för min vilsespring-guidebok! 😀

 • Reply Fredric 29 mars, 2016 at 03:33

  Snygg jacka!

 • Reply Börja Spring 29 mars, 2016 at 07:36

  Haha så underbart 😉 Jag är också expert på att springa vilse så du är inte ensam 🙂 Snygg jacka!

  • Reply Träningsblogga - Ida 31 mars, 2016 at 03:22

   Haha börjar förstå att jag inte är ensam med detta problem. Ganska skönt ändå! 😀

 • Reply Malin - Lite Längre 29 mars, 2016 at 12:29

  Hihi, du får ju i allafall historier att berätta! Du är så bra på upplevelser!

  • Reply Träningsblogga - Ida 31 mars, 2016 at 03:23

   Haha ja, det blir alltid ganska bra bloggmaterial när man springer vilse i alla fall 😀

 • Reply Rund är också en form! 29 mars, 2016 at 19:23

  Så fort jag såg rubriken tänkte jag: ”Njae, inte man. Men IDA kan!” 😉
  Kram M

  • Reply Träningsblogga - Ida 31 mars, 2016 at 03:24

   Haha, härligt ändå att jag lyckats förmedla denna sida av mig själv i bloggen :O

 • Reply Löpning längs East River - Träningsblogga 3 april, 2016 at 06:15

  […] i alla fall till under denna resa, och de var verkligen inte fy skam. Första morgonen sprang jag vilse i Central Park och hamnade i Harlem (?) och andra gången joggade jag ner till East […]

 • Reply Hit med era tips! – Tjejsnack by Happy 18 april, 2016 at 14:12

  […] Morgonjogg i Central Park; helt klart extra inspirerad av Ida […]

 • Reply Årets mest minnesvärda löprundor 2016 - Träningsblogga 28 december, 2016 at 18:54

  […] Kan man springa vilse i Central Park?  […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: