Löpning Resa

Löpning längs East River

DCIM136GOPRO

Man åker på resa och hoppas ju på att kunna springa minst en gång om dagen, men när man reser med sällskap blir det svårt. Faktiskt svårt även om man reser ensam. Men två löprundor fick jag i alla fall till under denna resa, och de var verkligen inte fy skam. Första morgonen sprang jag vilse i Central Park och hamnade i Harlem (?) och andra gången joggade jag ner till East River.

Löpning längs East River

Under min förra NYC-resa sprang jag längs Hudson River, så denna gång kändes det lämpligt att testa andra floden. East River, alltså. Det jobbiga när man bor mitt i smeten i Midtown är att ta sig ut ur smeten. Det är rätt mycket folk på gång, om man nu inte springer klockan 6 på morgonen vilket jag inte gjorde denna gång. Men när man väl har tagit sig bort från allt folk, då blir det helt episkt.

eastriver DCIM136GOPRO

Det var en riktigt varm morgon, runt 20 grader och sol. Så varmt och skönt att jag undrade varför jag inte sprang i shorts. Hur underbart är det inte att vi har denna varma goa årstid framför oss nu?

Formen då? undrar ni. Svårt att säga hur löpformen är när man springer i NYC. För i NYC susar man fram när man springer. Det spelar förmodligen ingen roll om man har tränat någonting alls, för där verkar man kunna springa ändå. Det är som att det är något magiskt med New York. Det finns så mycket att titta på att man glömmer att man springer? Som till exempel att var man än springer så är det helt oundvikligt att man råkar springa på någon viktig plats eller sevärdhet. Under denna runda var det FN:s högkvarter som bara dök upp från ingenstans.

unitednations unitednations1

En odramatisk runda det där alltså. Inget vilsespring och inga andra katastrofer. Bara en fin, varm morgonrunda i en jävligt bra stad. Nog känns det allt lite sorgligt att nästa runda blir i samma gamla områden i Göteborg, men Göteborg är ju inte en ful stad heller så… Man kan ju alltid blunda och tänka på East River!

DCIM136GOPRO

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mari
  3 april, 2016 at 08:30

  Finfint avslut, verkligen 🙂 Välkommen hem!!

 • Reply
  Johannes
  3 april, 2016 at 10:53

  It’s the best!

 • Reply
  Camilla Lind
  3 april, 2016 at 15:03

  Så härligt det såg ut!

 • Reply
  Lite länkkärlek? - Kom igen Johannes!
  9 april, 2016 at 13:38

  […] tar delvis åt mig äran till att Ida släppte sargen i Central Park och upptäckte löpning längs East River som jag tycker är bättre och roligare än att springa tio varv runt Jackie Kennedy Reservoir. Bra […]

 • Reply
  Årets mest minnesvärda löprundor 2016 - Träningsblogga
  28 december, 2016 at 18:52

  […] Jag sprang genom parken, njöt av vartenda steg men plötsligt tyckte jag att jag inte riktigt kände igen mig, och hade inte en susning om hur jag skulle hitta tillbaka. När jag såg att gatunumren var väldigt mycket högre än de borde vara insåg jag att jag hade sprungit till Harlem, alltså kommit till norra delen av parken när jag skulle till södra. Och för den som eeh… inte vet… Central Park är jävligt stor. Det var bara till att ta tunnelbanan tillbaka till hotellet. Rätt nöjd att jag varit förutseende och tagit med mig några dollar i fickan. Det kan inte finnas någon som springer vilse lika ofta som jag. (Jag lyckades bättre när jag sprang längs East River.) […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: