Intervallpass

Fredagstipset: Norska superintervaller!

DSC08542

Igår när jag gick från jobbet fick jag världens snilleblixt och testade en utgång jag aldrig gått genom förut (så wild and crazy sådär på en torsdag bara). Då visade det sig att den låg cirka mittemot mitt gym, och den tidigare promenaden på fyra minuter till gymmet förkortades till cirka två. Det innebär ju att mina ursäkter att inte gå till gymmet har förminskats med 50 procent (?). Nämen allvarligt, det är ju faktiskt så nära att man kan svänga förbi där även om man känner att man har lite bråttom hem.

Firade detta genom att ta min två minuter långa promenad till gymmet och riva av ett pass norska superintervaller. Har kört dem en gång förut, och jag vill nog påstå att jag gillar konceptet. Vet du inte hur man gör? Då skall jag förklara.

Norska superintervaller

Spring snabbt i fyra minuter.
Vila litegrann (jag kör typ en minut gåvila).

Upprepa sedan detta fyra gånger.

4 x 4 alltså, lätt som en plätt, men vansinnigt jobbigt. Och snabbt avklarat! Det är liksom bara 16 minuters snabbsnabbt spring och så lite upp- och nerjogg på det. En halvtimme max och de sägs vara riktigt effektiva. Fyra minuter är ju ganska länge när man springer nästan så snabbt man kan, men det är genomförbart eftersom de är så få: att upprepa fyra gånger känns så himla lätt jämfört med att köra typ tjugo 1-minutsintervaller.

Så, hurra för norska superintervaller!

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Jens
  8 april, 2016 at 10:49

  Jag provat Norka i Spinning och Indoor Walking. Man kanske skulle lägga in det i ett pass ute också när man springer. Jaja vi får senom det händer 😉

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  8 april, 2016 at 11:05

  Javisstja! Jag har ju fortfarande inte testat. Måste göra det snart 🙂 Dessuotm, när du förklarar intervaller så fattar jag, ibland har jag svårt att förstå alla gånger och upprepningsbeskrivningar..haha

 • Reply
  hopihopi
  8 april, 2016 at 12:25

  Det här låter perfekt för kvällens upplägg. Jag hade tänkt springa intervaller nämligen, kanske jag testar på dessa

 • Reply
  Anna (orka mera)
  8 april, 2016 at 12:51

  Grymt med två minuter till gymmet. Inga ursäkter alltså 🙂 4-minutrare är sköna grejer. Tillräckligt långa för att inte kunna köra jättemax. Precis som jag vill ha det 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 april, 2016 at 17:16

   Haha precis, bra ord ”jättemax”. Kanske därför jag också gillar dessa! :O

 • Reply
  Ibland har jag tur | hopihopi
  8 april, 2016 at 21:05

  […] ett lite snabbare pass eller intervaller, men jag var osäker på hurudant. Så råkar jag se att Träningsblogga tipsar om norska intervaller… Sagt och gjort alltså, det fick det […]

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  9 april, 2016 at 08:08

  Det låter som ett perfekt upplägg. Jag tänkte springa intervaller idag och kanske testar det där. 🙂

 • Reply
  Ellen
  9 april, 2016 at 12:24

  Bra jobbat! När mina ben mår bättre så ska jag testa detta!

 • Reply
  mari
  9 april, 2016 at 21:07

  Bra där! Du är på hugget =)

 • Reply
  Kompisträning med fria vikter och allt! - Träningsblogga
  28 juni, 2016 at 20:15

  […] någon dag, hmm, vilket pass ska jag då gräva fram tro… ? Är ju lite smått förtjust i 4-min-intervallerna, men då kanske hon inte gillar mig längre […]

 • Reply
  En intervallfavorit: Norska superintervaller - Träningsblogga
  9 juli, 2016 at 11:28

  […] eller Bjørgen-intervaller (eftersom Marit Bjørgen sägs köra dessa) eller Norska superintervaller. Kärt barn har många namn, och så vidare. De sägs vara effektiva, och det hoppas jag verkligen […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: