Allt och inget

Pollen + löpning = osant

En dag i New York kom årets första pollenchock. Stod i en butik och skulle göra lite sista-minuten-shopping då jag plötsligt kände att ”nu ramlar jag snart ihop”. Gick ut för att leta någonstans att sitta då jag såg ett apotek och tänkte att jag kunde passa på att köpa allergitabletter. Efter att ha tagit en tablett, en lång dusch och legat under täcket i vad som kändes som feberfrossa mådde jag efter några timmar prima igen. Slutsats: pollensäsongen är här. Avskyr verkligen att vara pollenallergiker. När alla andra längtar efter sol och vår och värme tänker jag mest på kliande ögon, rinnande näsa och oförmåga att träna löpning utomhus.

pollen

Att pollensäsongen sammanfaller med den intensivaste perioden av träning inför diverse lopp, denna gång Göteborgsvarvet, gör en än mer frustrerad. Efter gårdagens rätt pissiga försök till långpass slängde jag ur mig ett frustrerat hatinlägg till pollen på instagram, och det visade sig snabbt att jag inte är den enda som mår dåligt över detta. Inte för att jag trodde det heller, men….

En av kommentarerna jag fick på detta inlägg gjorde mig lite ledsen:

Har också pollenallergi och efter att ha fått astmachock så lade jag ner Gbgvarvet. Det är helt fel tid på året.

För min del brukar det vara de här första veckorna som är värst, sedan behöver jag knappt ens ta några tabletter. Men det är klart, det är ju de här första veckorna som är de sista veckorna inför Varvet. Det är ju nu, när det plötsligt är 15 grader och sol ute, efter en evighetslång och grå vinter som man vill ut och springa sina långpass. Men allergilöparens lott i livet stavas L-Ö-P-B-A-N-D.

Så njut nu av er vår där ute. Men skänk en tanke till oss stackare som måste duscha av sig så fort de kommer in genom dörren, som är extra trötta, och som i hemlighet längtar efter lite regn bara för att underlätta andningen och kanske eventuellt få till ett löppass utomhus. Det är faktiskt lite synd om oss, även om det finns de som har det värre. Lite synd om oss.

heraldsquareblossom macys

 

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  minatraningstajts
  11 april, 2016 at 20:14

  Jag tänker helt klart på er! Kan ju drabba vem som helst när som helst även som vuxen det där, så det är ju bara att glädjas så länge man slipper… Hoppas säsongen blir kort i år! Och alla efter det ;=)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 april, 2016 at 20:34

   Ja precis, njut så länge det varar! 😉 För min del var det inte förrän jag gick i nian som det slog till, fattade inte alls vad det var först – gick runt och kliade och var alldeles röd och uppsvälld! Sedan lärde jag mig att det finns tabletter mot skiten, tack o lov 😀

 • Reply
  Mari
  11 april, 2016 at 21:05

  Än har den inte slagit till med kraft här uppe. Men jag väntar med spänning. När som helst.

 • Reply
  Rund är också en form!
  11 april, 2016 at 22:02

  Vet vad du menar.
  Jag brukar också känna av det, till viss del. Men än så länge (peppar peppar) har jag inte märkt ngt. Det kommer säkert. *suckar*

  Kram M

 • Reply
  Johannes
  11 april, 2016 at 22:49

  Jag är också extrem pollenallergiker, speciellt mot björk. Blir helt galet om jag inte tar mina mediciner.
  Mitt bästa tips är att gå till en doktor och göra en ordentlig utredning för att få rediga grejer. Inte saker man kan köpa utan recept.
  Kör två inhalatorer morgon som kväll, plus en tablett varje morgon på det. Om jag behöver har jag en tredje inhalator också som jag ska ta ”vid extrem fysisk ansträngning” men som jag typ aldrig tar ändå för att de andra är så bra.
  Kan träna i stort sett obehindrat förutsatt att jag tar det jag ska ta. Rinner lite i ögonen första tio när jag är ute.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 april, 2016 at 10:38

   Men fy satan vad jobbigt det lät. För min del är det ändå värst nu i början, brukar gå över bara ett par veckor in i säsongen… Men det är ju nog så störande ändå,

   • Reply
    Johannes Sundlo
    13 april, 2016 at 23:44

    Sen jag fick vettig medicin är det inga problem! Men måste ta den mars-oktober och måste komma ihåg det varje dag… 🙂

 • Reply
  Plötsligt händer det: tusingar! - Träningsblogga
  12 april, 2016 at 09:13

  […] jag nu då i princip är förpassad till inomhusträning pga pollen, så tänkte jag att det äntligen var dags att testa de där fasade tusingarna. Det var med lite […]

 • Reply
  Clara Edvinsson
  12 april, 2016 at 12:57

  Så tråkigt att pollen ska hindra en till att vara ute. Har du testat Desloratadin? bästa bästa antihistaminet tycker jag och jag får aldrig problem vid pollensäsong när jag äter en tablett om dagen.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: