Intervallpass

Fallande intervaller

Idag chockade jag mig själv ganska rejält. Jag gjorde nämligen någonting som känns nästintill som en omöjlighet i min bok: jag åkte hem från jobbet, och tog mig sedan iväg på träning. Efter att ha kommit hem från jobbet alltså! Det är ju helt bananas. Till stor del berodde det nog på att nedräkningen till Göteborgsvarvet stod på ynka 37 dagar…

Jag som förr sprang intervaller jättesällan är nu inne i ett rätt bra flyt med det, om jag får säga det själv (och det får jag ju, för det är ju min blogg). Nu beror det väl lite på att jag undviker att vara utomhus pga börjar bara nysa och det där, och jag kan knappt föreställa mig någonting värre än att stå inne på ett löpband och bara nöta. Det måste hända någonting! Så det fick bli intervaller idag också.

treadmill

Fallande intervaller

Jag tog inspiration från ett tips jag fick till intervallutmaningen och bestämde mig för att testa fallande intervaller. Så här gjorde jag:

Värmde upp (såklart, det måste man göra, hur tråkigt det än är)
Sprang 6 min
Gåvila
Sprang 5 min
Gåvila
Sprang 4 min
Gåvila
Sprang 3 min
Gåvila
Sprang 2 min
Gåvila
Maxade, verkligen maxade (!) i 1 min
Och så lite nedjogg på det

Jag tänkte säga att det är relativt mentalt lätt att köra dessa, eftersom man vet att nästa intervall är kortare, men ska jag vara helt ärlig (och det ska man ju vara) så är det inte jätteroligt att tänka på att springa en 5-minutare när man precis överlevt en 6-minutare.

Om man kör prick detta pass så blir själva intervallerna 21 minuter, och så får man ju lägga till lite upp- och nedjogg och vila på det – mitt pass blev runt 40 minuter totalt. Det kändes bra och effektivt och riktigt svettigt! Kanske inte de roligaste intervallerna jag kört, men riktigt göttiga när de var färdigsprungna.

(Och det var lovely att få ha ett par Ultra Boost på fötterna även vid inomhuslöpning… )

Desktop3

 

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  14 april, 2016 at 21:18

  Vilket bra pass!

 • Reply
  Fredric
  15 april, 2016 at 02:22

  Rom byggdes på 37 dagar Ordspråk

 • Reply
  Jens
  15 april, 2016 at 07:17

  Grymt!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 april, 2016 at 16:01

   Tack! Du får testa det någon dag 😀

   • Reply
    Jens
    15 april, 2016 at 16:11

    Japp. Det får jag göra. Hoppas jag överlever det bara 🙂

 • Reply
  Helena
  15 april, 2016 at 09:03

  Låter som du är i högform!

 • Reply
  Mia
  15 april, 2016 at 09:40

  Bra pass! Och det numera icke-löpande preggot blir avis, trots att jag vet att jag alltid hatar intervaller innan jag genomför dem 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 april, 2016 at 16:05

   Hehe, man blir väl alltid avis på alla som springer om man just då inte springer själv 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  15 april, 2016 at 11:10

  ”Finns det inga selfies har det inte hänt”…
  Haha! Love it! 😀

 • Reply
  blandare koppar
  15 april, 2016 at 11:14

  Bra form

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: