Planering

Målsättningar för vecka 16

Okej, jag är inne i en låg period. Det är klargjort och nu vet hela världen om det (eller nej, kanske inte att hela världen hittat till min blogg riktigt än). Det kanske var dumt att skriva det där inlägget, jag vet inte, men so be it. Man kan inte gå runt och låtsas att allt är bra hela tiden om det inte är det. Sedan att det där inlägget skrevs just på en söndag talar väl också sitt tydliga språk. Jag gillar inte söndagar. Så var det sagt. Jag vet att vi ska embrejsa allt hela tiden, längta till måndagar, inte leva för helgen och så vidare osv, men nej, jag gillar inte söndagar.

Men hursomhelst! Nu tänker jag så här. Även om jag är missnöjd med vissa aspekter av mitt liv så finns det vissa som jag gillar väldigt mycket. Träningen är en stor del som jag är nöjd med, och då får jag ju embrejsa och göra det bästa av det. Jag blir glad av att jobba mot något mål, av att springa lopp, av att märka hur kroppen orkar mer. Det är ju inte dåliga grejer att glädjas över, även om vissa tycker att det är vansinnigt att lägga massa pengar på träning och lopp, att det finns viktigare saker i livet. Det är kanske lite sorgligt, men det är lite mitt liv nu. Äta, jobba, träna, sova. So be it. Tänker embrejsa träningen så det bara sjunger om det nu. Fokus träning så kanske resten också faller på plats någon gång? Och så har jag bestämt att jag ska försöka sätta mål för veckan, eftersom jag gillar att träna mot mål kanske även mindre mål kan fungera? Kanske kan lindra söndagsångesten lite?

Målsättningar för veckan

Köpa ett par trailskor.
Jag vet inte var jag ska börja i den djungeln, men jag antar genom att gå till Löplabbet eller Intersport eller dylikt och lösa detta en gång för alla. Jag behöver ett par trailskor när jag springer i fjällen, och jag behöver dem typ nu, pga följande punkt:

Bli medlem hos Team Nordic Trail, alternativt annan löpargrupp. 
Har funderat på det ett bra tag, men vet inte riktigt om det är min grej. Men jag ska försöka. Det ska dels göra så att jag tvingar mig ur min s.k. komfortzon och beblandar mig med nya människor, och på köpet ska jag alltså lära mig att springa på andra ställen än asfalt/grusväg. Behövs också inför fjällhalvmaran.

Utsätta kroppen för någon slags styrketräning.
Om det då är ett hemmasnickrat pass framför teven, några situps på en matta på gymmet eller ett pass Bodypump eller core – det spelar mindre roll, men det ska bli av.

DCIM129GOPRO

 

 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Madde
  18 april, 2016 at 10:02

  Det är helt ok att vara låg ibland. Är själv i någon svacka och är till och med hemma för det. Det ända jag orkar fokusera på nu är träningen och helst sådant där jag slipper tänka. Det går över ??

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 april, 2016 at 16:31

   Det jag har förstått efter att ha skrivit ett par inlägg om detta är att man verkligen inte är ensam med att känna så här…

 • Reply
  Anna (orka mera)
  18 april, 2016 at 10:09

  Livet är inte alltid toppar. Däremellan finns dalar, olika djupa, men ändå dalar. Tycker det är klokt att fokusera på det du tycker om och sätta mål för att du trivs med det. Målen verkar ju dessutom jätteroliga, så det kan inte bli annat än bra! Lycka till i trailskodjungeln, hoppas du hittar några du tycker om!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 april, 2016 at 16:31

   Ja, alltså det här med små delmål är nog min grej! Idag bockade jag av hela två av veckans tre mål, hurra! 😀

 • Reply
  Börja Spring
  18 april, 2016 at 10:09

  Den känslan har jag också ibland och det är skönt att folk vågar visa att allt inte är en dans på rosor alltid 🙂 Kul med målsättningen för veckan 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 april, 2016 at 16:33

   Ja alltså efter att ha skrivit ett par inlägg om att vara låg har jag verkligen förstått att det är fler som känner som jag…

   • Reply
    Börja Spring
    19 april, 2016 at 09:28

    Ja jag tror det är vanligare än man tror, tyvärr. Jag är så glad att jag nu har börjat få hjälp med min ångest och stress 🙂

 • Reply
  Hanna
  18 april, 2016 at 10:39

  Jag tycker det är bra att man visar att allt inte är tipptopp jämt. Att våga visa sig svag är starkt! Kram till dig.

 • Reply
  Happy
  18 april, 2016 at 13:55

  Jag får lätt baksmälla av lyckotoppar/lyckorus, det liksom kommer tillbaks och biter mig där bak och jag blir låg, trött eller bara omotiverad. Det är precis som att livet måste ha lite balans – det får inte vara för bra. Känns det för långrandigt – och som att ältandet bara fortsätter? Då är mitt tips att prata med någon som kan hjälpa dig reda ut. Någon som inte är en kompis eller familjemedlem, utan som kan sånt. Typ en KBT terapeut. Kärlek till dig!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 april, 2016 at 16:35

   Jamen exakt så, baksmälla! Tack för kärlek och all kärlek tillbaka till dig!

 • Reply
  Man skulle kunna tro att jag ska börja springa trail - Träningsblogga
  18 april, 2016 at 16:27

  […] glädjande nog meddela att jag redan idag har hunnit bocka av två saker på veckans målsättnings-lista. Jag blev så pass ivrig att ta tag i saker och ting att det gick av bara […]

 • Reply
  Camilla Lind
  18 april, 2016 at 21:50

  Bra plan tycker jag!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: